23 dec. 2014

JANE IREDALE | SMOKE & MIRRORS SMOKY EYES KIT REVIEW, SWATCHES & LOOK

Bij de feestdagen pak ik graag uit met een smoky eye. Zwoel, sexy, maar anderzijds geraffineerd en sprankelend dat is voor mij dé perfecte feest make up. De Jane Iredale eindejaarscollectie Where There's Smoke bevat alles om je ogen te laten spreken. 


Het eerste wat je ziet als je naar de limited edition Smoke & Mirrors Smoky Eye Kit kijkt, is de prachtige verpakking. Het vierkant doosje lijkt op een boek met daarin verhaaltjes (tutorials). De how to do's zijn duidelijk omschrijven, makkelijk te volgen en zorgen voor een mooi eindresultaat. 


Aan de binnenzijde vind je een spiegel, een dubbelzijde applicator en acht minerale oogschaduws. Een aantal jaren terug was minerale make up dé trend, tegenwoordig lijkt de hype stilaan overgewaaid. Ik heb minerale make up altijd erg fijn gevonden. Vandaar ben ik ook erg blij met dit palet. 


Het gevarieerde kleurenpalet bevat verschillende tinten en texturen waardoor je in een mum van tijd heel diverse looks kunt creëeren. De drie lichste kleuren zijn geschikt als basiskleur over het volledige bewegende ooglid. Terwijl je Nude en Champagne ook als highlighter kunt gebruiken. De vijf onderste kleuren in het palet zijn vooral de smoky tinten. 

Nude - Champagne - Smoky Grey
Cappuccino - Dark Suede - Auberigine - Sizzle - Charcaol

Mijn favo kleuren zijn Nude, Auberinge en Sizzle. Met deze drie tinten kan je een prachtige smoky maken. Als het wat meer daytimeproof moet zijn dan kies ik voor Champagne, Cappuccino en Dark Suede (zie look hieronder). De meeste tinten zijn vrij mat, met uitzondering van Sizzle (glanzend zwart) en ook Nude bevat een fijne shimmer.

Champagne - Cappuccino & Dark Suede

Het palet is niet goedkoop, maar je krijgt er wel een mooi doosje en een fijne inhoud voor in de plaats. Daarnaast kan je dit palet het hele jaar door gebruiken voor heel uiteenlopende looks. De kleurencombo's en de tutorials zijn een fijne leidraad, maar laat zeker ook eens een keer jouw eigen inspiratie werken. Wie weet tot welk verrassend resultaat dat leidt.

Jane Iredale Smoke & Mirrors Smoky Eyes kit - limited edition - 62 euro.
 
Beauty Treasures   
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

3 opmerkingen:

 1. het product is echt heel erg mooi, tja en de prijs...ik denk dat als je dit soort tinten erg graag draagt het dit wel waard is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt de kit is meer dan zijn geld waard. Bevat heel wat verschillende kleurtjes en bovendien is minerale make up altijd wat duurder dan gewone make up.

   Verwijderen
 2. Prachtige vormgeving eh, dat heb ik al eens gezegd. En ik vind de look ook weer heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen