8 jan 2015

TROPIKA SKINCARE GETEST & KORTINGSCODE

Stiekem ben ik trots als ik producten uit ons eigen Belgenlandje mag uitproberen. Tropika klinkt heel zuiders en tropisch, maar is gewoon van Belgische oorsprong. Goed nieuws dus! Klaar voor een beetje zomer in je badkamer?


Zomer? Klopt, want de producten zijn verrijkt met exotische ingrediënten zoals avocado-olie. Rijk aan antioxidanten en avocado-olie is in de mogelijkheid om de huid te hydrateren van binnenuit. Naast avocado-olie wordt ook baobabolie (afkomstig uit Afrika) gebruikt om de huid te herstellen en te helpen regenereren. Deze basisformulering (avocado- en baobabolie) wordt gecombineerd met andere natuurlijke ingrediënten die helpen de huid te doen stralen. Volledig zonder parabenen, dierenproefvrij, zonder minerale oliën en met een hypoallergeen parfum.


Het gamma is beperkt tot vier producten: een hydraterende bodylotion, een reinigingsmelk, een dagcrème en een herstellende nachtcrème. Kort maar krachtig! Hetgeen mij opvalt is, dat Tropika zich vooral richt op de normaal tot gemengde huid. Waardoor wel een aantal mensen uit de boot vallen, maar anderzijds wat er nu (nog) niet is, kan wel nog komen! Wie weet, werkt Tropika aan uitbreiding. Ik testte de reinigingsmelk en de herstellende nachtcrème. De overige twee zijn nog op mijn lijstje om te proberen.

Tropika reinigingsmelk
De verpakking is basic, maar gebruiksvriendelijk. De producten, dus ook de reingingsmelk, zitten verpakt in luchtledige pompflacons. Hierdoor blijven ingrediënten langer bewaard/stabiel en ik vind het ook gewoon heel erg hygiënisch.

De textuur van de reinigingsmelk is romig en laat zich makkelijk verdelen op een vochtige huid. De geur is bijna onopvallend en mild. Ik denk dat gevoelige huidtypes zeker hun ding vinden bij Tropika. De maand december was voor mij een maand met heel wat make up! Dé perfecte gelegenheid om deze reinigingsmelk aan een grondige test te onderwerpen. Helaas merkte ik op dat de reinigingsmelk een tikkeltje té mild was op de dagen dat ik een full face make up droeg. Vandaar dat deze in mijn douche belandde voor mijn snelle ochtendreiniging. 's Avonds prefereer ik een krachtigere reiniger.


Tropika herstellende nachtcrème
De herstellende nachtcrème daarentegen vind ik een toppertje. Ik gebruik iedere avond met veel plezier deze verzorging. De textuur van de herstellende nachtcrème is aangenaam vol, maar niet té dik. Het duurt even voor het product volledig opgenomen wordt door mijn huid. 's Morgens voelt mijn huid heerlijk zacht en gehydrateerd aan. 


Benieuwd geworden? Goed nieuws, want je kan met de kortingscode BTR14 een kit bestellen met daarin de herstellende nachtcrème, de dagcrème en de reinigingsmelk voor de prijs van 35.95 euro ipv 48.85 euro. Bij bestelling moet je de drie producten apart in je winkelmandje stoppen (totaalwaarde 48.85 euro), maar zodra je de kortingscode BTR14 ingeeft, wordt de prijs verrekend tot 35.95 euro. Na betaling worden de producten gratis (ipv de gebruikelijke 4.95 euro) binnen de 48 uur via Bpost bij jouw thuis afgeleverd. Geniet van dit uniek aanbod, want het is exclusief voor Beauty Treasures lezers. Deze kortingscode is geldig tem eind februari 2015.

Te koop online via de webshop
Tropika reinigingsmelk 200 ml - 12.95 euro
Tropika herstellende nachtcrème 50 ml - 18.95 euro

Beauty Treasures   
 google+ - bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

4 opmerkingen:

  1. Ik ben vooral fan van de reinigingsmelk en de bodylotion. Vind de geur ook zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een cute merk! zou wel zo'n dagcremepje willen proberen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een leuk merk, mocht je interesse hebben kan je de kortingscode BTR14 gebruiken :-).

      Verwijderen