26 jan 2015

FOOD | KIPFILET IN ROOMSAUS MET ZONGEDROOGDE TOMAATJES

Zelf gerechten bedenken is niet aan mij besteed, maar een recept volgen lukt prima! Zo vind ik het fijn om te koken volgens de recepten van Libelle chef Ilse. Een smaakvol bordje presenteren voor mezelf en mijn wederhelft geeft mij zo'n goed gevoel. 

Kipfilet in roomsaus met zongedroogde tomaatjes is mijn nieuwe favoriet. Zelf heb ik de kip geserveerd met basmati rijst en ipv een frisse salade erbij te doen heb ik extra veel zongedroogde tomaatjes gebruikt. Natuurlijk als je het wat lichter en minder calorierijk wil maken opteer je best voor de frisse salade.


Benodigheden voor 4 personen
- 4 enkele kipfilets
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 2 teentjes look
- basilicum (maar ik heb dit vervangen door verse peterselie)
- 200 ml room( ik gebruikte zelf light room 5%)
- 50 gr geraspte kaas (in het originele recept staat parmezaan)
- 200 ml witte wijn
- 400 ml kippenboullion
- chilivlokken
- peper en zout (maar ik gebruikte speciale kip kruiden om de kipfilets te kruiden)

Bereidingswijze
- Verhit de pan met olie (of boter) en bak de kipfilets aan beide zijde goudbruin. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
- Gebruik dezelfde pan en doe hierin de chilivlokjes te samen met de gesnipperde (of geperste) look en blus met de wijn en boullion. Laat dit geheel 5 minuten doorkoken op een hoog vuur. 
- Na 5 minuten verlaag je het vuur tot een zacht vuurtje en voeg de room, tomaatjes en de kaas toe. De kaas zorgt ervoor dat de saus indikt en dit gedurende 3 à 5 minuten.
- Naar smaak bijkruiden en afwerken met peterselie.


Beauty Treasures

3 opmerkingen:

  1. Ik eet geen vlees, maar ik vind zongedroogde tomaatjes wel heel lekker. Ik hou van zonnige gerechten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm.. ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit klinkt héérlijk, ik ga het zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen