15 mei 2013

DE NIEUWSTE FITNESS HYPE BOKWA

Ben jij al mee met de nieuwste trend op gebied van sporten? Zumba, BBB, Tae Bo of fatburning het is allemaal zo passé als het maar kan zijn. Want er is weer een nieuwe rage in het land namelijk Bokwa. Heb jij er al van gehoord? Ik ben er alvast mee van start gegaan een dikke twee maand geleden. Zelf vind ik het erg leuk en qua passen is het niet zo moeilijk.

Bokwa bestaat niet uit klassieke aerobic stapjes, maar is een combinatie tussen dans en cardio training. Je gaat denkbeeldig letters en cijfers vormen op de grond. En dat allemaal welliswaar in groep. Wat soms wel eens tot grappige tafarelen kan leiden als je alles heel synchroon uitvoert als groep. Net een klein legertje.


Zoals ik al zei vind ik het super. Zelf kan ik eens ik van start gegaan ben niet meer blijven stil staan op de muziek. Maar ook als je iets minder gevoel voor ritme hebt, is Bokwa perfect. Ik ervaar het niet als sporten, maar toch ben je intensief bezig. Je verbrandt gemiddeld tussen de 500 en 1200 calorieën per sessie. Dus dat kan al tellen! Maar uiteraard blijf ik naast Bokwa ook nog steeds Zumba doen. Gewoon omdat ik het zo leuk vindt!

Vind jij groepslessen leuk?

10 opmerkingen:

  1. Ziet er leuk uit, al lijkt Zumba meer iets voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zumba vond ik echt niks... Maar dit ziet er wel fun uit. Lekker opzwepende muziek!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt en vaak op de liedjes die ze nu op het moment op de radio spelen. Dus dan kan je ook nog lekker meezingen (tenminste als je nog adem hebt haha)

      Verwijderen
  3. Mijn arm-been coördinatie is vreselijk dus ik hou het wel op wandelen :) Het lijkt me wel leuk om te doen als je wat beter gecoördineerd bent dan mij ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit ziet er leuk uit zeg!! Ben dol op groepslessen. Ik volg momenteel Body Jam en Body Pump.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt leuk, ik doe BBB in combinatie met fatburning, Bokwa en Zumba :D

      Verwijderen
  5. Lijkt me wel leuk! waar doe je dat?

    BeantwoordenVerwijderen