24 okt. 2014

EUCERIN | ONDER DE DOUCHE BODYLOTION

Iedereen kan wel iets bedenken waardoor je weinig tijd hebt. Een overvolle agenda dankzij kinderen, sporten, werk, huishouden, ... het leven raast maar door. Mijn slimme en vooral snelle beauty tip is bodylotion voor onder de douche. Dit vind ik zo'n geweldige uitvinding. Nivea maakte het concept groot, intussen hebben ook andere merken er eentje in hun gamma. Ik testte de Eucerin onder de douche bodylotion speciaal voor de gevoelige huidtypes. 


Een gevoelige huid kan veroorzaakt worden door diverse factoren: stress, voeding, medicatie, waterkwaliteit, klimaat, ... . Met als gevolg droge huid, schilferig, roodheid en jeuken. Eucerin heeft als doel de natuurlijke huidbescherming om vocht te verliezen te voorkomen. De aanmaak van nieuwe cellen te stimuleren zodat onze huid gezond en elastisch blijft. 

de opening is niet te groot waardoor je makkelijk kan doseren

Het gebruik is eenvoudig. Op een vochtige huid masseer je de bodylotion in, ik laat het even intrekken (één minuutje) en vervolgens afspoelen. Je merkt onder de douche zelf weinig verschil, maar tijdens het afdrogen, voelt je huid super zacht. De textuur is dun en laat zich makkelijk verdelen over je lijf. Doordat de onder de douche bodylotion pH neutraal is, geen parfumstoffen, kleurstoffen of parabenen bevat, wordt deze door zelfs gevoelige huidjes goed verdragen. Voor mij was het wel even wennen om mezelf in te smeren met een crème zonder een geurtje. Aangezien ik tot nu toe steeds de Nivea varianten gebruikt heb. 


Voor mij een fijne afsluiter van mijn douche momentje. Met als resultaat een zachte en gehydrateerde huid. Op momenten dat mijn huid extreem droog is, zoals nu na een weekje zon, merk ik wel dat dit voor mij onvoldoende is. De nood naar een extra likje crème is dan wel groot. Aanrader voor gevoelige huidtypes en normale huidtypes. Ik twijfel of vrouwen met een (hele) droge huid hier voldoende aan hebben. 

Te koop bij de (para)apotheek. Eucerin onder de douche bodylotion 400 ml - 17 euro.

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

3 opmerkingen:

 1. Ik heb deze ook. Vind 'm beter dan die van Nivea.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet meteen een voorkeur tussen deze of die van Nivea. De Garnier variant daarentegen is een flauw afkooksel van hetgeen dit product doet.

   Verwijderen
 2. ik heb die es van nivea getest en vond dat eigenlijk wel fijn. mss toch es aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen