21 sep 2014

RAINPHARMA | FABULOUS FOOT TREATMENT (SALON ERVARING)

Vorige week ging ik op bezoek bij Rainpharma (Antwerpen - Schrijnwerkersstraat) voor een Fabulous Foot Treatment. Beter gezegd een luxe pedicure waarbij zowel je voetjes verwend als onderhanden genomen worden. 


Ik heb eigenlijk weinig tot geen last van eelt of andere ongewenstheden aan mijn voeten, maar op tijd en stond ze eens laten verwennen, kan nooit kwaad! De behandeling start met een voetbadje waarbij een Foot Bath Oil gebruikt wordt. De combinatie amandelolie, druivenpitolie, zuren, mentholkristallen en het warme water zorgen voor een ontspannende start. Na verloop van tijd nemen de mentholkristallen de bovenhand en zorgen voor een verkoelend effect.

Nog nooit eerder gezien en gevoeld is de Foot Scrub met actieve kool. Het peelt en detoxed de voeten. De mechanische scrubdeeltjes scrubt het oppervlakkig laagje eelt weg, terwijl de cosmetische zuren op de dode huidcellen inwerken. Als je het mij vraagt, is dit een bijzonder product. De voetscrub werd afgewassen met verwarmde doeken, wat een enorm gelukzalig gevoel bij mij opriep. 


Daarna is het tijd voor het échte werk. Tijdens deze treatment krijg je een cosmetische pedicure wat nagels knippen, vijlen, nagelriemen proper maken, eelt verwijderen en raspen inhoudt. Op zich hadden mijn voeten hier voldoende mee. Ik ben iemand die enorm kritisch is op gebied van salonbehandelingen. Ik denk dat mijn schoonheidszorg diploma hier misschien wel de "boosdoener" van is. De pedicure zelf werd oké uitgevoerd. Mijn teennagels werden mooi geknipt, net als de nagelriemen die mooi verzorgd werden, het eelt op de bal van mijn voet en hiel werd verwijderd en met een voetvijl bijgewerkt. Persoonlijk had ik iets liever gehad dat er nog meer met de rasp/vijl afgewerkt werd. Maar zoals ik zei, ik ben op dit vlak enorm kritisch. 

Als afsluiter is het tijd voor de voeten opnieuw te hydrateren. De Foot Balm is een verkoelende balsem die makkelijk geabsorbeerd wordt, wat ik fijn vind, aangezien ik niet hou van glibberige voetjes. De balsem werd fijn in gemasseerd en terwijl kon ik genieten van een heerlijke voetmassage. Na de behandeling tintelde mijn voeten lichtjes, ze voelde fris aan en het leek net alsof ik de Meir met gemak tien keer op en af kon wandelen ;-).


Algemene indruk? Goed, het is een aangename verwenbehandeling. Waarbij naar mijn mening vooral de nadruk ligt op het verwenaspect (massage, scrub, voetbadje), de cosmetische pedicure was oké. Ondanks dat mijn afspraak niet genoteerd stond (oeps, vergeten, maar de nodige excuses door de medewerker werden hier wel voor aangeboden), was de service zoals gewoonlijk heel erg goed. Ik vind het fijn dat de medewerkers steeds een heel duidelijke, grondige uitleg over de werking van de producten kunnen weergeven. Wat een professionele indruk bij mij achterlaat. De producten van Rainpharma vind ik een aanrader, zeker ook voor thuisgebruik! Dus als je houdt van een verwenmomentje, een biologische limonade en fijne Rainpharma producten, dan moet je zeker eens langs gaan om de Fabulous Foot Treatment te ondergaan.

Rainpharma Fabulous Foot Treatment - 59 euro (1 uur)
Foot Bath oil 200 ml - 23.95 euro
Foot Scrub 250 ml - 22.95 euro
Foot Balm 300 ml - 19.95 euro

Beauty Treasures

10 opmerkingen:

  1. Fijne review! Lijkt me heerlijk zo'n verwenbehandeling X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geniet er thuis nog van! Nu, bij mij hadden ze echt héél wat meer werk of bij jou blijkbaar. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat deze treatment qua pedicure-aspect wél beter was dan bij m'n eigen pedicure. Misschien een 'slechte' dag?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohhh ik heb ook nog een bon liggen maar het komt er gewoon niet van! Toch maar eens snel inplannen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Me too, maar ik dacht dat het voor enkel juli en augustus was. Eens nakijken want het lijkt me heerlijk!

      Verwijderen
  4. Klinkt als een lekker verwenmomentje inderdaad!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt me heerlijk, zo'n uurtje je voeten laten verwennen :)! Spijtig dat het zo ver is voor mij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij is Antwerpen ook 1 uur rijden, maar ik koppel het graag aan een leuke shopmiddag :-).

      Verwijderen
  6. Zalige behandeling hé, ik ga het vaker doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen