1 mrt 2020

SKINCARE REVIEW MIX MET THE ORDINARY, LIERAC & KIEHL'S

Skincare is zo belangrijk geworden voor mij de laatste jaren. Ik merk dat een nieuw huiverzorgingsproduct mij meer weet te verblijden dan een nieuw make up item. Make up is fun en plezier terwijl skincare voor mij essentieel is. Laten we het vandaag hebben over drie producten die quasi op waren op het moment dat ik de foto's maakte. Intussen zijn twee van de drie op en kan ik ten gronden mijn mening over de producten met jou delen.

skincare review


Lierac Baume-en-Huile *

Het merk Lierac is één van mijn favoriete merken bij de apotheek. Voor het eerst testte ik een reinigingsbalsem uit. Een mooie roze verpakking met eveneens aan de binnenzijde een roze balsem. Het lijkt wel een soort gestolde kokosolie. Een klein nootje is voldoende om je make up te verwijderen. Het is een dubbele reiniging gebaseerd op een ionische reiniging. Aan de oppervlakte wordt make up opgelost, stof en pollutie verwijdert en in de diepte werkt deze reiniger eveneens in het verwijderen van dode huidcellen, zweet en talg. 

Lierac Baume-en-Huile

Je start het product in te masseren op een droge huid. De balsem verandert naarmate je het product meer en meer inmasseert in een lichte olie. Vervolgens maak ik mijn vingertoppen vochtig waardoor de olie transformeert in een melk. Heerlijk! Ik gebruik een facial cloth om alles te verwijderen en dat gaat vlotjes.  

Lierac Baume-en-Huile
Lierac Baume-en-Huile

Dit type van demaquillant is fijn als je een droge huid hebt. Zelf vind ik deze zeer fijn voor de tijd van het jaar. Heerlijk romig en mild voor de huid. Mijn huid voelt abosluut niet droog aan na de reiniging en de werking is prima. Hoewel skincare voor mij niet geparfumeerd moet zijn, bevat deze vrouwelijke geurnoten van jasmijn, lotusbloesem en witte gardenia.

The Ordinary Niacinamide 10 % + Zinc 1 %

Dit is voor mij dé beauty ontdekking van 2019! Dit serum is spotgoedkoop. The Ordinary is een budgetvriendelijk skincare merk dat actieve ingrediënten aanbiedt. Vervolgens is het aan jou om er een skincare cocktail van te maken. Niacinamide is een ingrediënt met een postieve werking op reguleren van de talgproductie, vermindert pigmentatie, verfijnt de huid en lijntjes, werkt ontstekkingsremmend en verstevigt de huidbarrière. 

The Ordinary Niacinamide 10 % + Zinc 1 %

Doordat het zo'n actief en puur ingrediënt is, kan het zijn dat je de werking ervan moet opbouwen. Zelf merkte ik in het begin dat mijn huid er regelmatig van ging gloeien. Ondanks dat ik online las, dat je zelden tot nooit reactie hebt op niacinamide. Ik liet mijn huid eraan wennen door het serum aan te brengen dag om dag. Intussen is mijn huid eraan gewend en ben ik razend postief! Het serum is heel dun en makkelijk aan te brengen. Aanbrengen, intokkelen en vervolgens kan je een dag- of nachtcrème aanbrengen. Ik merkte vooral verschil in talgproductie en mijn poriën zijn verfijnd. 

Als je een acné gevoelige huid of post acné huid hebt, raad ik The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% zeker aan. Je ziet na één maand zichtbaar resultaat. Acné wordt afgeremd, talgproductie vermindert en de vlekjes die nablijven op je huid nadat een puistje verdwenen is, worden aangepakt en verdwijnen sneller. Hoewel het resterende pigment, rood of bruin, vaak lang duurt vooraleer het volledig verdwijnt. Heb hier vooral geduld mee en verwacht geen mirakels. 


Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50

Eind maart 2019 ben ik een paar dagen naar Londen geweest. Toen was deze SPF van Kiehl's pas gelanceerd. Een product dat hoog op de wishlist stond. Toch kocht ik het pas later tijdens een Kiehl's event in Antwerpen. Ik was op zoek naar een SPF met een specifieke werking. Liefst een ultra lichte textuur die gebruiksvriendelijk is, goed werkt in combinatie met make up en zorgt dat ik er geen puistjes opstoot van krijg. Mijn gezicht reageert regelmatig minder positief op zonnecrème. Heb jij dat ook? 

Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50

De Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel (mondvol) zorgde in het begin wel voor de gevreesde puistjes. Daarom besloot ik een tijdje te stoppen en later opnieuw te proberen. De tweede keer had ik er geen last meer van. Misschien de combinatie tussen ingrediënten, wie zal het zeggen. Ik smeerde dagelijks nadat ik dagcrème aangebracht had een laagje SPF. Het is een lichte textuur, smeert vlot en geeft geen vet effect. Werkt ook prima in combinatie met make up. Een goede performance van hetgeen ik graag zag in een SPF. Bovendien parfumvrij, iets wat ik meer en meer weet te appreciëren in skincare. Ook het niacinamide serum van The Ordinary is parfumvrij. Deze SPF is een combinatie van chemische en minerale zonnefilters als ik de ingrediëntenlijst bekijk.

Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50
Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50 - Lierac Baume-en-Huile

Hoewel de werking goed is, ben ik vrijwel 100% zeker dat ik deze SPF niet opnieuw zal aankopen. Het tweede ingrediënt in alcohol denat. Als je je wat meer verdiept in de wereld van INCI lijsten (ingrediëntenlijsten) weet je dat dit een 'slechte' alcohol is. Ik heb research gedaan naar de beweegredenen van een merk om alcohol denat. toe te voegen aan een SPF product. 

Mogelijke redenen: 
 • wordt gebruikt om producten op te lossen of te verdunnen
 • verlengt de houdbaarheid
 • ontvettende werking

Voor de producent is dit ingrediënt interessant, want hierdoor wordt de substantie en de ervaring van deze SPF aangenaam bevonden door de consument. Ook de ervaring die ik ermee had. Hoewel ik vanaf het eerste moment meteen de doordringende alcohol geur opmerkte. Veelal wordt in SPF's met hoge beschermende factor een slechte alcohol toegevoegd voor de smeerbaarheid te bevorderen. Het werkt bacteriedodend en verlengt de houdbaarheid. Deze SPF is speciaal gericht op de normale tot vette huid. Een ingrediënt als alcohol denat. heeft een ontvettende werking waardoor het product niet vet aanvoelt. Op lange termijn zal dit ingrediënt de huid uitdrogen en mogelijks zelfs de huidbarrière aantasten. Aan jou om de keuze te maken of je wel of niet kiest voor de Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50.

Laat me weten wat je vindt van deze mix review. Vind je dit interessant?

Lierac Baume-en-Huile 120g - 22.90 euro
The Ordinary Niacinamide 10 % + Zinc 1 % 30 ml - 5.75 euro
Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50 60 ml - 46 euroBeauty Treasures
  bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

De sample in deze blogpost is aangeduid met een  *.
samples

3 opmerkingen:

 1. Ik heb tot heden nog geen Lierac producten uitgeprobeerd. Maar deze reiniger spreekt mij wel heel erg aan. Een gelijkaardig soort van reiniger van Clinique en EL heb ik wel al eens gekocht en ik vond deze ook heel fijn werken. The Ordinary Niacinamide lijkt me echt wel een aankoop waard. Ook deze ga ik aan mijn wishlist toevoegen. De Kiehl's ultra light daily UV defense zat in mijn kerstkalender, maar ik ben die van PC momenteel nog aan het gebruiken. Ik durf ook wel eens reageren op zonnecrème met acne en soms met een resterend pigment tot gevolg. Die van PC verdraag ik prima. En tot nu toe is mijn huid wat resterend pigment betreft bijna helemaal onder controle. Je moet het inderdaad wel heel wat tijd geven. De niacinamide zal mijn huid wel dankbaar zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd wat jij van de zonnecrème van Kiehl's gaat vinden. Voor mij geen rebuy waard.

   De Lierac cleansing balm en het serum van The Ordinary daarentegen wel!

   Verwijderen
 2. Dank je voor je feedback! Zodra mijn C15 van PC op is, ga ik de Niacinamide van PC gebruiken. Ik had die hier al liggen. De volgende keer kies ik voor The Ordinary ;)

  BeantwoordenVerwijderen