4 aug. 2019

SOTHYS SUMMER CHILL REVIEW, SWATCHES & MAKE UP LOOK

De zomercollectie van Sothys Summer Chill nodigt je uit om te reizen. De focus kleuren in deze collectie zijn fushia, klaproos rood afgewerkt met nude tinten. Ik testte de collectie uit en ik deel graag mijn bevindingen met jullie.

Sothys Summer Chill

Je kan een bepaalde tendens herkennen in de zomer collecties van Sothys. Meestal bevat deze een zonnepoeder (bronzer), een nagellak en een lip - en oogschaduwkleur. Voor het tweede jaar op rij kiest Sothys voor een oogschaduwpalette. Hoewel de oogschaduwsticks echte aanraders zijn voor mij. Intussen heb ik er twee in mijn stash. Ik had het niet erg gevonden mochten er weer eentje in de Summer Chill collectie zitten. Natuurlijk afwisseling van spijs doet eten. 

Verrassend genoeg springen deze zomer twee producten eruit die ik normaal minder spannend en interessant vind namelijk de Sothys blush en de lipliner! Laten we beginnen met de lipproducten.

Sothys lipproducten

De lipliner in de kleur 10 Teinte Universelle is een  oudroze bruinige kleur. Past bij veel kleuren lipstick en is hierdoor een voltreffer. Het vervangt de transparante twist up liner. Transparant? Ik hoor je het al denken. Heel handig, maar een gekleurd lippotlood geniet mijn voorkeur. Met een transparant lippotlood kan je minder strak de lipcontour aftekenen. De kleur 10 Teinte Universelle doet me denken aan M.A.C Soar. Mogelijks jou wel bekend, aangezien dit de typerende Kylie Jenner lipkleur is. Het lippotlood is creamy maar ook niet te romig en zacht. Het blijft goed zitten en geeft instant een voller lipeffect. Een topper!

De lipstick stylo's zijn al een paar jaar hip en trendy. Ze zijn dun en lang, nemen niet veel plaats in beslag en zijn ontzettend handig. De trendkleuren voor Sothys Summer Chill collectie zijn klaproos rood en fushia. De formule voelt comfortabel aan op de lippen dankzij de verrijking met karitéboter. Een leuke extract is het bramenparfum dat deze twee lipsticks hebben. Ze zouden beiden een hoogglans moeten hebben, maar ik heb de indruk dat Fuchsia Fauve meer glans geeft aan mijn lippen dan Rouge Orangé. Mijn persoonlijke favoriet is de kleur Fuchsia Fauve. Naar mijn idee makkelijker te combineren bij diverse looks. Rouge Orangé is pittig en daar moet je van houden.

lippotlood Teinte Universelle -  10 Fuchsia Fauve - 20 Rouge Orangé

Sothys Stylo Rouge à Lèvres
10 Fuchsia Fauve 

Sothys Stylo Rouge à Lèvres
20 Rouge Orangé

Wat de nagels betreft geen uitbundige kleuren, maar wel een klassieke stijlvolle kleur zoals ik gewoon ben van Sothys. Zelf draag ik weinig nagellak, hoewel ik het super mooi vind staan. Ik heb een slechte gewoonte om te weinig aandacht te besteden aan mijn vingernagels. De kleur 313 Fuchsia Fauve is een fushia zoals de naam het zelf zegt. Lakt fijn, blijft gemiddeld zitten en geeft een glansje. Liefst fixeer ik de nagellak met een goede topcoat die extra glans en houdbaarheid voorziet. Vitamine B5, C, E en zoete amandelolie geven extra verzorging aan de nagelplaat. Als je je nagelplaat versterkt, blijft je nagellak langer mooi zitten en heb je op het einde van de rit een win-winsituatie. Het potje bevat 4.5 ml. Niet veel, maar als je net als mij je nagels niet vaak lakt, is de inhoud precies goed. Als je de vergelijking maakt is de prijs in verhouding met de inhoud bovengemiddeld.

Sothys nagellak 313 Fuchsia Fauve

Sothys nagellak 313 Fuchsia Fauve

Nieuw is het oogschaduwquad 40 Harmonie de tons nude. Na deze seizoensmake up zal dit quad toegevoegd worden aan het vaste assortiment. Ik houd van make up en ik heb veel make up. Meer dan gemiddeld, dat besef ik (heel) goed. Hierdoor merk ik dat paletten mijn voorkeur hebben en mono oogschaduws vaak uit het oog verloren geraken. Blij te zien dat Sothys kiest voor een quad met neutrale tinten. Hoofdzakelijk geschikt voor dagmake up, maar bij uitbreiding kan je je fantasie de vrije loop laten en bruine smokey eyes maken of een bruidsmake up. De textuur is zacht en heeft hierdoor wat fall out. Niet onoverkomelijk veel. De kleuren zijn koel en bevatten een iriserend effect. Ik had liever een matte kleur gecombineerd gezien voor extra dimensie. De verpakking is kwalitatief met een handige magneetsluiting en een deftige spiegel aan de binnenkant. Netjes afgewerkt en tijdloos. Misschien hierdoor een veilige keuze, hoewel ik denk dat dit een smaakmaker zal zijn bij het grote publiek. Extra tip: de lichtste kleur oogschaduw staat prachtig als highlighter op de jeukbeenderen en op het topje van je neus. Check de look die ik maakte met deze producten. Hierin heb ik oogschaduw gebruikt als highlighter. The glow is real!

Sothys oogschaduwquad 40 Harmonie de tons nude

Sothys Summer Chill
oogschaduw quad - bronzer - blush


Het zonnepoeder geeft een natuurlijke dekking en een resultaat alsof je net een weekje Costa del Sol erop zitten hebt. 40 Terre Lointaine is een universele kleur met een matte finish. Goed opbouwbaar en oogt niet oranje. De print vind ik extra leuk, maar vervaagt met de tijd dat je het poeder gebruikt. Het poeder heeft een vanillegeur. Tijdens het aanbrengen merk ik hier weinig van. Je moet met je neus boven het poeder hangen om de geur waar te nemen. De verpakking is dezelfde als het oogschaduwpalette. Degelijk en mooi van kwaliteit.

Sothys zonnepoeder 40 Terre Lointaine

Tot slot nog de radiance blush in de kleur 40 Rose Estival. Een soft focus poeder geeft een levendige kleur en een ophelderende finish aan de wangen. Het is een gangbare kleur blush. Niet te roze, niet te bruin. Een zachte perziktint met een glansje. Mooi mooi mooi! De kleur doet me denken aan NARS Orgasm blush. De verpakking is kleiner dan die van het zonnepoeder. Opnieuw een stevige verpakking met een magneetsluiting en een spiegel aan de binnenkant.

Sothys radiance blush 40 rose estival

De nieuwe verpakkingen van de Sothys make up met de magneetsluiting is elegant en degelijk van kwaliteit. De make up collectie Summer Chill is een rustige, draagbare collectie. Geen buitengewone uitspattingen, maar elegant. Perfect voor dagelijks gebruik. 

Ik maakte een make up look met de volledige collectie. Als oogschaduw gebruikte ik de twee donkerste kleuren oogschaduw uit de quad. Als highlighter onder de wenkbrauwen en op de jeukbeenderen gebruikte ik de lichtste kleur uit het oogschaduwpalette. Op de lippen draag ik de lipliner gecombineerd met de lipstick stylo in Fuchsia Fauve. Mijn gezicht gaf ik een zonnig tintje met het zonnepoeder en op de wangen draag ik de blusher. Verder werkte ik mijn wenkbrauwen bij met een pomade van Paese en op mijn waterlijn draag ik een azuurblauw/groen oogpotlood van Urban Decay . Afgewerkt met twee laagjes mascara Essence Lash Princess. De foundation du jour is Urban Decay Naked Skin One & Done.

Sothys Summer Chill
Sothys Summer Chill

Wat is jouw favoriet uit deze collectie?

Te koop bij een Sothys schoonheidssalon.
Lipliner - 18 euro
Lipstick stylo - 30 euro
Nagellak - 15 euro
Zonnepoeder - 44 euro
Oogschaduwpalette - 49 euro
Blush - 38 euro


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 
samples

6 opmerkingen:

 1. mooie producten. Dit merk kende ik nog niet. je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauww, die zijn mooi. Staat je ook heel goed! Ga ik ook proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie blog! De foto’s zijn heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kende dit merk helemaal nog niet, blij dat hier verandering in gekomen is want ziet er heel mooi uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooh wauw wat een mooie kleuren voor op de lippen ik ben erg nieuwsgierig naar dit product!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige kleurtjes, mooie collectie en mooie look heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen