17 apr. 2017

SOTHYS DÉSERT CHIC LENTE LOOK - REVIEW, SWATCHES & LOOK

Sothys nodigt je uit op een safari door de woestijn. De lente/zomer look is er dan ook eentje om bij weg te dromen. De collectie Désert Chic helpt je om de avonturier in jezelf naar boven te halen. Verwacht vooral veel warme woenstijn tinten zoals cactusgroen, brons, goud en koraal. Ik kon niet wachten om met de producten aan de slag te gaan!

Sothys Désert Chic

De collectie bestaat uit zeven producten die de basis zijn voor een verfijnde avontuurlijke look en ik review alle producten uit de collectie individueel. 

Een zonnepoeder mag niet ontbreken bij een woestijnlook. De kleur Terre du Désert wordt omgeschreven als een universele tint, maar is naar mijn idee vooral bruikbaar voor de lichte huidskleur. Het bronzing poeder heeft een zachte textuur, geeft een matte finish aan de huid en oogt niet oranje. Een prima bronzer met voldoende pigment voor een zonnige gloed en met een mooie Marokkaanse moucharabieh motief. Als je dit poeder koopt, zit het verpakt in een stevige plastieken poederdoos. Ik ontving de display sample om te testen. Vandaar dat ik geen omkadering heb.

Sothys zonnepoeder Terre du Désert

Qua oogmake up heb je keuze uit drie producten die je individueel of onderling kunt combineren. Laten we beginnen met de oogschaduws. Met de oogschaduw Safari haal je een unieke kleur in huis. De kleur is afhankelijk van het licht en de intensiteit waarmee je de oogschaduw aanbrengt. Je mag rekenen op een kleurnuance tussen kaki en grijs. De finish is mat, makkelijk op te bouwen en bruikbaar zowel droog als nat. Ik gebruikte voorlopig enkel de oogschaduw droog en dat vind ik prima werken. Net als de bronzer ontving ik de display sample. Maar reken op een mooi klassiek zwart doosje als je deze oogschaduw koopt bij een Sothys verkooppunt.

Sothys oogschaduw Safari

Mijn favoriet product uit de collectie is zonder enige twijfel de oogschaduw stylo in de kleur Rose. Het is een super makkelijk product, zeker in de ochtend. Gewoon even met de pen over je ooglid heen en weer gaan, de randjes zachtjes vervagen met je vingertop en een vleugje mascara. Et voilà, je hebt een frisse daglook. De naam Rose vind ik ongelukkig gekozen, want het is helemaal geen roze tint. Eerder zacht taupe met een iriserende glans. Zelfs zonder oogschaduwbasis heeft de oogschaduw stylo een lange houdbaarheid. Als ik kon tekende ik een groot hartje bij dit product. Een aanrader!

Sothys oogschaduw stylo en kalligrafie eyeliner

Ik en eyeliner zijn niet de dikste vrienden. Ik ben nogal onhandig en hoe mooi ik het ook staan vind bij anderen, mij zal je niet vaak tegenkomen met een winged eyeliner. De kalligrafie eyelinerpen ligt makkelijk in de hand en heeft een scherpe vilten punt die zeer precies werkt. Voor een intense eyeliner ga ik meestal twee keer over het lijntje heen voor een complete matte, opake dekking. De kleur Cactus is  een soort grijs, groene kleur en staat een stuk zachter dan zwart. Prima voor lichte huidtypes of blondines. Ik waagde mij aan de winged eyeliner en ik moet toegeven, het is mij gelukt. De vilten tip is scherp en lang wat het een stuk makkelijker maakt.

Sothys Désert Chic swatches
zonnepoeder - lip lacquer Tangerine - kalligrafie eyeliner pen - poeder oogschaduw Safari - oogschaduw stylo Rose

De lip lacquer doet het al een tijdje zeer goed. Het is een samensmelting van een lipstick en een lipgloss. Een intense lipkleur met een glossy finish. De aanwezigheid van wassen en oliën in de liplak geven comfort en zachtheid aan de lippen. De applicator lijkt op een 8 en is zodanig ontworpen dat het kinderspel is om de liplak aan te brengen. Tangerine is een koraalkleurige lak die een instant frisse lente toets geeft aan je make up. 

Sothys lip lacquer Tangerine

Tot slot nog een vleugje summer chic op de nagels. Sothys koos voor een koraalkleurige nagellak die perfect harmoniseert met de lip lacquer. Sable Corail is verrijkt met keratine en biotine om de nagels extra te verzorgen. De nagellak heeft een gemiddelde houdbaarheid en beschikt over een klassiek penseel. De inhoud is 5 ml wat niet veel is, maar precies goed als je net als mij slechts af en toe je nagels lakt. Als je wekelijks of meermaals per week nagellak aanbrengt, zal de inhoud van dit kleine potje er snel door heen zijn. Benieuwd naar de kleur? Neem dan even een kijkje naar mijn unboxing video van de maand maart

Sothys nagellak Sable Corail

Ik ging aan de slag met de Sothys producten en ik maakte mijn interpretatie van de Désert Chic look.  Deze look droeg ik tevens in de beauty trash & empties video van de maand februari. In de binnenste ooghoek bracht ik de oogschaduw stylo aan, op het bewegende ooglid de poeder oogschaduw in Safari. Met de kalligrafie eyeliner maakte ik een winged eyeliner. Onder het oog vervaagde ik een beetje Safari. Afgewerkt met een set Eylure valse wimpers. Op de lippen draag ik de Tangerine lip lacquer en op de wangen het zonnepoeder.

Sothys Désert Chic look
Sothys Désert Chic look

Doorgaans zijn de producten van prijs iets duurder en vergelijkbaar met parfumerie prijzen. De kwaliteit van de producten vind ik goed en mijn persoonlijke aanrader is de oogschaduw stylo.

Voor een Sothys schoonheidsinstituut (verkooppunt) bij jou in de buurt kan je mailen naar info@sothys.be
Zonnepoeder Terre du Désert - 42 euro
Oogschaduw Safari - 25 euro
Oogschaduw Stylo Rose - 24 euro
Kalligrafie Eyeliner Cactus - 25 euro
Lip Lacquer Tangerine - 29 euro
Nagellak Sable Corail - 15 euro

Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram


6 opmerkingen:

 1. Ik ben ook enorm fan van de oogschaduw stylo. Zo handig en met de baby in het verschiet gaat dat alleen handiger zijn om dagelijks te dragen. Snel en makkelijk! Mooie look heb je ook gecreëerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van Sothys heb ik eerder al eens producten voor het gelaat gekocht, maar geen make-up.
  De kwaliteit ervan was ook prima!
  Je hebt er toch maar weer een fantastische mooie look mee gemaakt hoor 👍😯😍
  Ik vind persoonlijk alle 7 producten mooi 👌
  En je eyeliner is toch heel goed gelukt 😉 Je kan het hoor Steffi, het bewijs is er!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vond je van de nagellak? Betreft kleur, borsteltje, houdbaarheid? 😜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De info over het borsteltje, houdbaarheid etc vind je terug in de review zelf. De kleur vind ik mooi. Lekker zomers en koraal past bij veel. Dat is mooi meegenomen.

   Verwijderen
 4. De eyeliner lijkt me fijn in gebruik. Mooie look met de producten, ik ben wel nieuwsgierig naar de oogschaduw stylo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie producten en ook de look ziet er heel goed uit! Ik draag zelf wel vaak een winged eyeliner en deze stylo lijkt inderdaad enorm geschikt hiervoor. Wat een dun puntje! Zalig om mee te werken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen