14 nov. 2018

URBAN DECAY BORN TO RUN PALETTE & ALL NIGHTER SETTING SPRAY

Toen ik het nieuws hoorde dat het Urban Decay Naked1 palette het assortiment verlaat, werd ik even stil. Een cultproduct waar het zo'n kleine 10 jaar geleden mee begon. De trend van neutrale oogschaduwtinten werd nog meer in de verf gezet dankzij het palette. Voorlopig is het nog te koop, alleen is de vraag hoe lang nog? Onder het motto er is een tijd van komen en gaan is er een nieuw palette dat opvolging verzekerd. Maak kennis met Urban Decay Born To Run palette en ik testte de All Nighter Setting Spray uit.

Urban Decay Born to Run palette

Born To Run is kleurrijk en heeft een verpakking om bij weg te dromen. Hoewel het geen coup de foudre was. De eerste indruk was veel te druk, intussen ben ik er gewoon aan en vind ik het iets hebben. 

Urban Decay Born to Run

De inhoud bestaat uit 21 hot en trendy oogschaduwtinten. Er is de mogelijkheid om eindeloos te variëren en de finishes (mat en glanzend) onderling te mengen met elkaar. In mijn ogen een handig palette om in je make up collectie te hebben. Je tovert snel veel kleuren op tafel. Is het compleet? Neen, verre van. Voor een visagist(e) zal het kleurenaanbod ontoereikend zijn, maar voor de modale vrouw is het ruim voldoende. Ik mis enkel nog een diep blauw. Dat vind ik altijd een mooie kleur om een smokey look mee te maken.

Urban Decay Born to Run palette

Het pigment van deze oogschaduws is prima. De glanzende kleuren zijn rijk en intens, romig en fijn om mee te werken. Enkele kleurtjes zorgen voor fall out dus dat is een aandachtspuntje. De matte tinten zijn minder zacht dan de glanzende en zijn net wat moeilijker te blenden, maar zeker niet ondoenbaar. Voor mij stuk voor stuk nieuwe kleuren behalve Smog. Ik heb meerdere UD paletten en dan vind ik het toch jammer dat bepaalde kleuren vaak terugkomen. Smog is daar eentje van.  De kleur waar ik het lastig mee heb, is Hell Ride. Deze is niet mooi opaak dekkend. Het laat bij mij een vlekkerige indruk na en ook de swatch is minder goed.

Aan de binnenzijde is er een grote spiegel. Geen make up penseel zoals we gewoon zijn bij de Naked paletten. Geen musthave voor mij, dat maakt het palette ook net wat goedkoper. 51 euro is niet goedkoop, maar een goede prijs als we kijken naar de verhouding prijs kwaliteit. 

Urban Decay Born to Run palette

Urban Decay Born to Run palette swatches
Breakaway - Stranded - Blaze - Weekender - Still Shot - Riff - Good as Gone 

Urban Decay Born to Run palette swatches
Hell Ride - Baja - Accelerate - Guilt Trip - Ignite - Smog - Wanderlust

Urban Decay Born to Run palette swatches
Wildheart - Punk - Double Life - Jet - Drift - Radio - Big Sky en 24/7 Glide-On oogpotlood Overdrive

Tot de collectie behoren ook drie oogpotloden. De Urban Decay 24/7 Glide-On oogpotloden zijn fantastisch. Ik heb er verschillende en stuk voor stuk zijn het toppers. De kleur Overdrive is intens, makkelijk aan te brengen en langhoudbaar. De creamy waterproof formule blijft uitstekend zitten en is gedurende 30 seconde na het aanbrengen blendbaar. Love love love!

Urban Decay 24/7 Glide-On Eye pencil Overdrive

Wil je dat je make up de hele dag perfect blijft zitten. Dan is de All Nighter setting spray wat voor jou. De make up setting spray zorgt dat een eventueel poederig effect op de huid verdwijnt en verlengt de gehele houdbaarheid van de make up. Longlasting zonder enige twijfel. Voor mij geen product waar ik dagelijks naar grijp. Het gevoel op mijn huid vind ik niet altijd even aangenaam. Ik vind het moeilijk om exact te bepalen wat ik er minder fijn aan vind. Het ene moment voelt het aan als uitdrogend en het andere moment krijg ik er een botox gevoel bij. Waarbij mijn huid strak getrokken wordt, zodat niets kan verplaatsen qua make up. Maakt dat enigszins iets duidelijk? Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar net wat meer hydratatie. Misschien de volgende keer de Urban Decay Chill setting spray eens uitproberen. 

Urban Decay All Nighter setting spray

Ter afsluiting nog twee looks die ik maakte met het Urban Decay Born to Run palette. Dit is slechts een selectie uit de vele mogelijkheden. 

Urban Decay Born to Run palette look

Urban Decay Born to Run palette lookUrban Decay is te koop bij Ici Paris XL (8 filialen of e-shop) of Urban Decay site.
Born to Run palette 51 euro
24/7 Glide-On Oogpotlood 21.50 euro
All Nighter setting spray 27.40 euro

Beauty Treasures
samples

4 opmerkingen:

 1. Mooi en gevarieerd palette! Je hebt er geweldige looks gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je looks zijn heel mooi, lijkt me een prettig palette. Voorlopig heb ik dat nog niet ondervonden met de setting spray.Maar dat kan nog wel komen of zou de formule veranderd zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoor zoveel over die All Nighter setting spray, ik moet hem ook maar eens aanschaffen. Jammer dat jij hem niet zo prettig vindt meestal! Je looks met dit palette zijn erg mooi. Ik vind de Drift echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die kleuren, prachtig!! En mooie looks heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen