6 mei 2018

NYX MICRO BROW PENCIL VS ANASTASIA BEVERLY HILLS BROW WIZ

NYX Micro Brow Pencil vs Anastasia Beverly Hills Brow Wiz

In 2015 maakte ik voor het eerst kennis met Anastasia Beverly Hills en hun zeer bekende wenkbrauwproducten. Het merk is dan ook niet voor niks gespecialiseerd in wenkbrauwen. Mijn eerste kennismaking was een voltreffer en de Brow Wiz en Clear Brow gel vind ik twee toppers. Het enige nadeel is de prijs. De Anastasia Beverly Hills wenkbrauwproducten zijn niet goedkoop. Daarom ging ik opzoek naar een alternatief en ik kwam terecht bij NYX. Benieuwd of NYX Micro Brow Pencil kan tippen aan de Anastasia Brow Wiz?

Online heb ik heel wat reviews gelezen waarin de producten met elkaar vergeleken worden. Regelmatig wordt er zelfs gesuggereerd dat de Brow Wiz en Micro Brow Pencil identiek zijn en gemaakt worden in hetzelfde fabriek. Of het waar is, kan ik niet bevestigen, maar wat ik wel weet is, dat ze zeer gelijkaardig zijn. 

NYX Micro Brow Pencil vs Anastasia Beverly Hills Brow Wiz

Ze zien er qua verpakking zeer vergelijkbaar uit. De wenkbrauwpotloden zijn beiden twist up potloden die je niet moet slijpen, maar gewoon makkelijk omhoog kunt twisten. Aan de andere kant vind je een spoolie terug. Die er ook knak hetzelfde uitziet. Zelfs het kleinste kind ziet de gelijkenissen. De punt van het potlood is fijn en klein waardoor je precies kunt werken. Je kan dunne, fijne lijnen trekken of fijne haartjes tekenen. Het eindresultaat lijkt hierdoor zeer naturel.

NYX Micro Brow Pencil vs Anastasia Beverly Hills Brow Wiz

NYX Micro Brow Pencil vs Anastasia Beverly Hills Brow Wiz

Beide wenkbrauwproducten werken op dezelfde manier. In de Brow Wiz gebruik ik de kleur Medium Brown en in de Micro Brow Pencil de kleur Ash Brown. Uit online research blijkt dat deze tinten het dichtste bij elkaar liggen. Persoonlijk vind ik Medium Brown (Anastasia Beverly Hills) net wat mooier bij me staan dan Ash Brown (NYX). Ik heb het idee dat Medium Brown een klein tikje donkerder en intenser is.

Er zijn in totaal 9 kleuren verkrijgbaar bij Anastasia Beverly Hills versus 8 kleuren bij NYX. 

NYX Micro Brow Pencil vs Anastasia Beverly Hills Brow Wiz
Medium Brown - Ash Brown

Qua houdbaarheid merk ik verschil. Ik vind dat de Brow Wiz beter en langer houdt dan de Micro Brow Pencil. Waar dat verschil vandaag komt, kan ik moeilijk definiëren. Vanwege het feit dat ze zo soortgelijk zijn. Aan jou de keuze of de meerprijs van de Anastasia Beverly Hills Brow Wiz dat waard is. Want eens een transparante wenkbrauwgel aangebracht is, wordt de wenkbrauw min of meer gefixeerd. Waardoor het effect grotendeels verwaarloosbaar is. Enkel als je geen wenkbrauwgel gebruikt, zou de houdbaarheid je mogelijks opvallen.

NYX Micro Brow Pencil vs Anastasia Beverly Hills Brow Wiz


De conclusie lijkt me duidelijk. Beide producten zijn zeer verwant met elkaar. Ik vind ze beiden top. De kleur van de Brow Wiz spreekt me net wat meer aan, maar als jij de perfecte kleurmatch vindt bij NYX is dit zeker een waardige dupe. Dit voor meer dan de helft goedkoper. 


NYX Micro Brow Pencil  - 10.49 euro (NYX store)
Anastasia Beverly Hills Brow Wiz - 28.90 euro (exclusief te koop bij Planet Parfum)

Heb jij ervaring met deze producten? Welke verkies jij?


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

2 opmerkingen:

  1. Wat een goede budgettip! Ik ga 'm zeker even in de winkel checken want de eyebrow wiz is één van mijn favoriete producten maar helaas toch iets te duur ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit gaan er velen zeer interessant vinden! 👏😊 Ik denk dat proberen zeker waard is 👍

    BeantwoordenVerwijderen