9 jul. 2018

REVIEW CLARINS DOUBLE SERUM

Deze review staat al een tijdje op de planning. Het gaat namelijk over het Clarins Double Serum. Een iconisch serum sinds 1996. In 2017 werd zowel de formule als de verpakking aangepast voor een nog betere werking. Ik ging ermee aan de slag en deel graag mijn ervaring met het Clarins Double Serum.

Clarins Double Serum

Dit serum bevat een combinatie van twee soorten serum die zich met elkaar vermengen op het moment van applicatie. Voor een complete en doeltreffende aanpak tegen huidveroudering. Niet specifiek bedoelt voor een bepaalde doelgroep, maar te gebruiken preventief of net in de strijd tegen fijne lijntjes, rimpels, een doffe teint of zichtbare poriën.

De globale anti-age aanpak bestaat uit vijf pijlers: regeneratie, oxygenatie, voeding, hydratatie en bescherming. Er zijn maar liefst 21 verschillende planten in het serum verwerkt. Door het dubbele serum hebben ze ingrediënten kunnen toevoegen die in water en in olie oplosbaar zijn. Dit lijkt mij het geheim achter dit serum.

Clarins Double Serum

Het is op dit moment het luxe paradepaardje in mijn skincare routine. Het is geen goedkoop serum, integendeel, maar zelf vind ik het wel een heel fijn product. Eerst en vooral vind ik de verpakking super. Het is niet alleen hygiënisch, de hoeveelheid serum is volledig customizable. Waarbij je kan kiezen tussen één kleine of één grote dosis.  In de winter kies ik voor de grote dosis, terwijl ik nu sneller geneigd ben tot een klein pompje. Omdat mijn huid op dit moment minder voeding nodig heeft dan in de winter. 

De werking is allround met een globale anti-age aanpak. Zelf vind ik het moeilijk te bepalen of het een intensief treatment is. Aangezien mijn huid nog maar weinig fijne lijntjes vertoont. Het serum gebruik ik hoofdzakelijk preventief. Het geeft een glow boost aan mijn huid en ook de balans voeding - vocht vind ik belangrijk. De juiste hoeveelheid vetten in de huid zorgt voor een comfortabel aanvoelen. Terwijl het in stand houden van de vochtbalans noodzakelijk is voor een volle, jeugdige huid. Bye bye doffe teint! Ik had persoonlijk gehoopt een zichtbare verfijning te zien van de huidkorrel en poriën. Maar dat is mij tijdens het gebruik niet opgevallen.

Clarins Double Serum


In het begin vond ik het wel wat zoeken naar de juiste hoeveelheid. Als je teveel aanbrengt, voelt het serum te olieachtig en te vet aan. Wat ikzelf onprettig vind. Na een kort gesprek met een Clarins visagiste bleek ook dat dat gevoel wijst op een te grote hoeveelheid aangebracht product. Ik durf zelfs 's avonds enkel dit serum te gebruiken zonder nachtcrème. Als je een droge huid hebt, zal je wellicht wel nood hebben aan die extra stap in je verzorging. Voor mij is dit een exclusiviteit voor de avond. De geur is aangenaam, niet te overheersend net als de applicatie. Het serum smeert makkelijk en brengt fijn aan.  

Ik snap dat velen de prijs van het serum te duur vinden. Het is absoluut geen goedkoop serum! Mocht je toch benieuwd zijn, zou ik de 21% actie van Ici Paris XL afwachten of  Planet Parfum geeft korting tijdens WK matchen van de Belgen. 

Lijkt dit serum iets voor jou?

Clarins is te koop bij de parfumerie.
Double Serum 30 ml - 85 euro
Double Serum 50 ml - 115 euro

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram  

sample
 

2 opmerkingen:

 1. Dit serum wil ik misschien in de winter eens gebruiken. Alleen ben ik sceptisch dat het serum ollieachtig en te vettig aanvoelt. Kan je het serum goed doseren? Gebruik je dit ook 's morgens? Zou je het nog opnieuw aankopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan het serum makkelijk doseren. Je hebt namelijk twee standen om te pompen. Een klein druppeltje of een groter druppeltje. Ik gebruik het serum niet 's morgens, omdat het voor mijn huidtype (gemengd) teveel is. Ik gebruik het serum exclusief 's avonds. Dan vind ik het wel fijn dat het wat rijker is.

   Ik heb een keer gesproken met een visagiste van Clarins en ze zei me dat wanneer je een olieachtig/vet gevoel hebt, dat je teveel product van het Double Serum gebruikt.

   Het is zeker geen goedkoop serum, maar ik vind het wel heel fijn.

   Verwijderen