23 jun. 2018

HUIDVERZORGING TIJDENS DE ZOMER - BELGIAN BLOGGERS COLLAB

Tijdens de zomer hou ik mijn huidverzorging graag luchtig. Geen dikke laag volle crème. Doe mij maar een dubbele shot vocht en een goede SPF. Met een zonnige week in het vooruitzicht deel ik graag drie tips voor een mooi gehydrateerde huid tijdens de zomermaanden.

huidverzorging tijdens de zomer

Hydratatie tot de tweede macht

Als het warm is, gaat je lichaam transpireren. Over je volledige lijf en ook in je gezicht. De combinatie warmte, zweet en een zware crème staat niet gelijk aan een succesverhaal. Vaak blijft de crème op de huid liggen en trekt moeilijk in. De beste optie die je hebt, is kiezen voor intense hydratatie in lichte vorm. De La Roche Posay HydraPhase Intense Light (50 ml - 22.80 euro) is een lichte emulsie. Super licht van textuur, trekt onmiddellijk in en laat geen rest laagje na op de huid. 
huidverzorging tijdens de zomer
's Nachts kan je kiezen voor een water masker. De nieuwste aanwinst van Uriage Water Night Sleeping Mask (50 ml - 13.99 euro) is een topper. Een gel masker dat je gedurende de nacht laat inwerken. Verfrist, hydrateert, verzacht en zorgt voor een 8 uren slaapeffect. Ook al was het een kort nachtje. Meestal breng ik het watermasker twee à drie keer per week aan. De overige avonden kies ik voor de LRP HydraPhase. Aangezien deze crème geen SPF bevat valt 'ie 's avond ook goed te gebruiken.

Uriage Water Night Sleeping Mask

Het Abidis Bio Performance Refiner serum (50 ml - 46.30 euro) kan je inzetten om je talgproductie lichtjes af te remmen zodat je overdag minder gaat glimmen. Door de toevoeging van seringen extract werkt het serum ook porieverfijnend. 

Een kleine opfrisbeurt is makkelijk dankzij Kruidvat Skin Sciene Daily Defense Advanced Protection Face Mist (5.49 euro). Een fijne nevelspray die je over make up kan aanbrengen en je huid beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering veroorzaakt door blauw licht. Afkomstig van gsm, tablet, pc, ... . De geur is neutraal en de nevel voelt heerlijk aan op de huid. Ik gebruik meestal de spray onder mijn make up, maar over de make up kan het ook prima. Zonder dat je vlekken krijgt.

Zonbescherming anno 2018

Ook al schijnt de zon niet, UV straling is er altijd het hele jaar door. Zon blijft de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Een goede SPF is geen overbodige luxe.
De nieuwe zonnecrème voor het gelaat van Nivea vind ik subliem. Ik hou totaal niet van de textuur van zonnecrème. Meestal te dik, te vet en daardoor maakt het je huid occlusief waardoor puistjes kunnen ontstaan. Nivea SUN Shine Control (50 ml - 11.49 euro) is een zonbescherming met een lichte textuur, voelt niet vet aan en geeft een mat effect. Pluspunt: werkt uitstekend onder make up. Niets dan lof over deze zonbescherming. 

Nivea Sun Shine Control

Extra huidboosting

Een extra stap die je makkelijk kan toevoegen aan je huidverzorgingsroutine zijn ampullen en sheet maskers. In de zomer zijn speciale after sun sheet maskers fijn als extra verzorging om de huid te kalmeren. Tip: leg het sheet masker even in de frigo voor een extra verfrissend effect. Kruidvat heeft een budgetvriendelijk SoLait tissue masker (0.99 euro). Maar ook in de parfumerie vind je after sun maskers zoals het Talika Bio Enzyme After Sun masker (9.90 euro exclusief Planet Parfum).

sheet masker
Kruidvat SoLait aftersun ampullen

De Kruidvat SoLait after sun ampullen (5.99 euro) zijn nieuw sinds dit jaar. De ampullen bevatten aloë vera en panthenol voor instant verkoeling en herstel na blootstelling aan de zon. Op deze manier kan je vochtverlies compenseren en overnight het optimale uit de werking halen. Babor heeft verschillende kitjes met daarin 7 ampullen. Vooral aan te raden in kuurvorm. Gedurende 7 opeenvolgende nachten telkens een ampulle aanbrengen en na één weekje kuren voelt de huid als herboren. Babor is een professioneel merk en zeer gekend om zijn ampullen. Het Babor With Love kitje (29.90 euro) bevat 7 verschillende ampullen die nacht na nacht de werking gaat intensifiëren en versterken. Ik ben grote fan van ampullen en vind het een makkelijke en toegankelijke manier om je skincare te pimpen. Zonder een duur serum te moeten aanschaffen. Je gebruikt het ampulle wanneer jij er nood aan hebt of in een kuur in voorbereiding op een speciale gelegenheid. Babor heeft ook leuke festival kitjes nu voor tijdens de zomermaanden. Om mee te nemen naar de festivalweide.
Een ampulle breng je aan na je reiniging en voor je dag- of nachtverzorging.

Babor With Love ampullen

Babor With Love ampullen

Wellicht heb je het in de titel van mijn blogpost zien staan 'Belgian Bloggers Collab'. Er zijn nog zes andere bloggers die ook een zomerse blogpost vandaag gepubliceerd hebben. Je kan makkelijk via onderstaande links doorklikken en een kijkje nemen op hun blogs. Wie weet ontdek je een leuke nieuwe blog. Veel leesplezier.

Beauty Treasures
samples

1 opmerking: