19 jun 2018

NIEUWE PARFUMS ZOMER 2018

In de zomer draag ik hele andere geuren dan tijdens de wintermaanden. Dit seizoen vind ik het fijn om frisse, luchtige geuren te dragen terwijl het in het najaar zwaarder en intens mag zijn. Eén voorwaarde blijft, de parfum moet goed aanwezig blijven doorheen de dag. Ik spray niet graag bij en heb ook zelden mijn parfum bij op zak. Ik testte enkele nieuwe geuren uit.

parfums zomer 2018


Ik testte enkele nieuwe geuren uit waarbij ik dezelfde criteria in acht nam. Zoals houdbaarheid, originaliteit van de geur, prijs/kwaliteit, geursamenstelling enz. Ben jij klaar om de nieuwe geuren te ontdekken? 

Solinotes - Pomelo & Grenade

In 2011 maakte ik voor het eerst kennis met het concept van Solinotes. Destijds begon het merk met 6 geuren waar je maar liefst 30 verschillende geurcombinaties mee kon maken. Inmiddels is het gamma uitgebreid tot een totaal van 15 geuren. Wat niet betekent dat je ze allemaal in huis moet halen. De start is gezet met 2 flesjes. Die je individueel of gecombineerd kan dragen. Op de website van Solinotes vind je heel wat geurcombinaties terug. Afhankelijk van je voorkeur, je humeur en het seizoen. De combinatie tussen pomelo en grenade is een 'captivante' mix. Boeiend met een frisse, fruitige toets. Pomelo is een citrus explosie dankzij hoofdnoten bloedappelsien en roze pompelmoes.  Terwijl Grenade ook citrus bevat maar aangelengd met een zoete noot van granaatappel en bramen. De twee tesamen geeft frisheid en maakt het aanbrengen van parfum lekker speels. Zeer origineel en leuk. Je krijgt een mooie hoeveelheid (inhoud) voor een zeer betaalbare prijs. Waardoor Solinotes zeker en vast ook een jonger publiek aantrekt. De houdbaarheid is matig.

Te koop bij DI. 
Solinotes EDT 50 ml - 11.90 euro

Solinotes

 Escada - Sorbetto Rosso 

Meer dan 25 jaar brengt Escada jaarlijks een limited edition zomergeur uit. De nieuwe geur wordt omschreven als een geur vol plezier en vreugde. Het roept de sfeer op van de Italiaanse Amalfikust en het bijhorende Dolce Vita gevoel. Knisperend, sprankelend en een tikje opwinding brengen een golf van geluk. Tijdens een beauty speed date event maakte ik kennis met de geur en als je een beetje bekend bent met de Escada zomeredities pik je deze geur er zo uit. Typisch een Escada geur! Hetgeen meteen in het oog (of zeg ik beter in de neus) springt, is het hoofdingrediënt watermeloen. Versterkt met geurnoten van mandarijn, peer, rode appel en praline om het suikerachtige aspect te benadrukken. Het resultaat is een jonge, zoete eau de toilette. Persoonlijk mis ik de vernieuwing bij Escada. Ik heb de indruk dat het een jaarlijkse opeenvolging is van zoete geuren. Een zomergeur kan voor mij ook perfect fris of bloemig zijn. Ik hoop volgend jaar op een geur die de sleur doorbreekt. De houdbaarheid is gemiddeld.

Te koop bij de parfumerie. Deze geur is limited edition.
Sorbetto Rosso EDT 30 ml - 40 euro/ 50 ml - 57 euro/ 100 ml - 73 euro



Azzaro - Mademoiselle Azzaro L'Eau Très Belle

Vorig jaar testte ik de originele Mademoiselle Azzaro uit. Een zeer makkelijk te dragen parfum. In 2018 is het zusje geboren Mademoiselle Azzaro L'Eau Très Belle. Nog steeds even toegankelijk voor het grote publiek. Wederom een vrolijke en ondeugende geur. Met herkenbare bloemachtige fruitige geurnoten. Geen zoete eau de toilette maar net mooi vormgegeven door een evenwichtige balans tussen sappige akkoorden van rode vruchten en een bloemachtige wervelwind van egelantier en jasmijn. Afgewerkt met bitterkoekjes en viooltjes. De inhoud kleurt paars en is daarmee een knipoog naar de trendkleur van het seizoen. De verpakking is lief en schattig, maar de geur zelf spreekt jong en oud aan. Zo is mijn oma bijvoorbeeld gek op deze geur en krijg ik telkens een complimentje van haar als ik deze draag. Houdbaarheid is gemiddeld.

Te koop bij de parfumerie
Mademoiselle Azzaro L'Eau Très Belle EDT 30 ml - 46 euro / 50 ml - 64.50 euro

Azzaro

Mugler - Alien Flora Futura

De originele Alien geur is er eentje dat je helemaal top of een echte flop vindt. Ik denk dat je maar weinig mensen tegenkomt die in de tussencategorie zich bevinden over de original geur. Ik behoor tot de categorie die de geur helemaal geweldig vind. Het nieuwe, kleine zusje Alien Flora Futura is een lichtere variant. Zeer herkenbaar aan de talisman flacon. Ditmaal geen intense amethist kleur, maar een zacht roze flacon. Zeer mooi vind ik persoonlijk. Flora Futura is een symbiose tussen knapperige frisheid, bloemen van de toekomst en warmte.  Geen zoete zomergeur maar eentje die in mijn ogen het hele jaar door kan meedraaien. Het is een bloemige hout samenstelling op basis van citroen, boeddha's hand (citrussoort), jasmijn, witte amber en sandelhout. Je blijft de gelijkenis zien met de originele Alien geur, maar misschien wat hedendaagser. Wat meer 2018. De houdbaarheid is gemiddeld.

Te koop bij de parfumerie
Alien Flora Futura EDT 30 ml - 59.50 euro / 60 ml - 75 euro

La Perla - La Mia Perla

Jarenlang behoorde La Perla J'aime tot mijn vaste parfum stash. Een heerlijke geur die ik destijds deelde met mijn mama. Intussen niet meer te koop, maar een waardige nieuwkomer is La Mia Perla. Een ode aan vrouwelijkheid, macht en kracht. Gemaakt door vrouwen voor vrouwen. De flacon is zeer moeilijk te fotograferen vanwege de spiegel prominent in het midden. Zeer speciaal en ook mooi vind ik. Deze flacon is natuurlijk extra speciaal voor mij aangezien mijn naam er door Planet Parfum werd in gegraveerd. Zeer attent. Dit is een eau de parfum en dat merk je aan de houdbaarheid. Deze is zeer goed. 's Avonds vind ik de geur nog aanwezig en blijft lang hangen in kleding. De geur zelf is niet typisch zomers. Het is een Orientaalse bloemengeur. De aanwezige geurnoten zijn mandarijn, sambac, witte peper, pioenroos, orris, suede, muskus en sandelhout. Zeker één van mijn favorieten uit de reeks nieuwe geuren. In verhouding iets duurder dan de anderen die ik uittestte, maar vergeet niet dat deze geur een eau de parfum is.

Te koop bij Planet Parfum exclusief.
La Mia Perla EDP 30  ml - 55.90 euro / 50 ml - 79.90 euro / 100 ml - 113.50 euro 

La Perla La Mia Perla
 

Lolita Lempicka - So Sweet

Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van het merk herintroduceren ze de geur So Sweet. De geur blijft ongewijzigd maar de verpakking is gemoderniseerd. Ik zie op de webshop van Planet Parfum dat zowel de oude als de nieuwe verpakking nog te koop is. Mocht de uitstraling van het parfum je weinig interesseren, kan je de oude verpakking goedkoper kopen. Altijd goed om te weten. So Sweet is een bloemige, fruitige gourmande geur. Deze eau de parfum opent in dubio met aan de ene kant zongerijpte kersen en aan de andere kant de frisheid van frambozen blaadjes. Het hart bestaat uit een bloemenduo van iris en angelica. Met een warme houtbasis van musk, amber en cashmeran om de gourmande kracht bij te zetten. De naam zegt het, lief en een tikje zoet met een goede houdbaarheid.
 
Te koop bij Planet Parfum exclusief.
So Sweet EDP 30 ml - 53.90 euro / 50 ml - 73.90 euro

nieuwe parfums zomer 2018

Dit zijn weeral heel wat nieuwe parfum ontdekkingen. Voor mij sprong La Perla Mia La Perla er bovenuit. Niet alleen qua geursamenstelling, maar eveneens de houdbaarheid vind ik zeer goed. De geur die mij het minst wist te impressioneren is Escada Sorbetto Rosso.

Welke geur heeft jouw voorkeur deze zomer?

Beauty Treasures

3 opmerkingen:

  1. Zoveel leuke flesjes!! Ik ben vooral benieuwd naar die van Escada, was vroeger iets waar ik altijd naar uitkeek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel nieuwe parfums die ik nog helemaal niet ken. Ik ben vooral nieuwsgierig naar Alien Flora Futura & Mia La Perla.

    BeantwoordenVerwijderen