24 apr 2018

VIJF TIPS VOOR EEN VETTE EN ONZUIVERE HUID


Een vette en onzuivere huid herken je aan verwijde poriën, een zichtbare glans op de T-zone en/of het volledige gelaat, puistjes en zwarte puntjes. Veroorzaakt door een grote hoeveelheid talg op de huid. Mensen met een vette huid zijn gevoeliger voor puistjes, comedonen en acné. Niet alleen jongeren hebben tijdens de puberteit last van een vette, onzuivere huid. Ook op latere leeftijd kunnen vrouwen te maken krijgen met onzuiverheden. Denk maar door een disbalans in de hormoonhuishouding, stress, … . Heb je er genoeg van? Lees dan zeker deze vijf tips. 

vijf tips voor een vette en onzuivere huid


♥ grondig reinigen

Een goede reiniging is essentieel. Het voorkomt dat talg verstopt raakt in de poriën en voorkomt onzuiverheden. Vermijd daarbij agressieve reinigers die de huid gaan uitdrogen.  Toen mijn huid in overdrive ging, vond ik het altijd prettig om micellair water te gebruiken gevolgd door een gelreiniger. Het gevoel van schuim vind ik heerlijk, zeker in de ochtend. 

Als je last hebt van acné en onzuiverheden op je lichaam dan kan je een prebiotische zeepvrije wastablet gebruiken. Ik denk hierbij aan lichaamsdelen zoals borstkas en rug. De zeepblokken van Lilac Skincare zijn ph neutraal en tasten de huidbarrière niet aan.

vijf tips voor een vette en onzuivere huid

vijf tips voor een vette en onzuivere huid


♥ de juiste dag- en nachtverzorging

Ook een aangepaste dag- en nachtverzorging gebruiken is cruciaal. Liefst geen dikke, vette texturen. Daarentegen zoek je best naar crèmes of serums met een dunne textuur. Die onmiddellijk in de huid intrekken en een mat effect garanderen. Het Abidis Bio Performance Refiner serum is een aanrader. Het serum reguleert talg, maakt de huid mat en pakt doelgericht imperfecties aan. Hierover kan je een laagje crème aanbrengen zoals Eucerin DermoPure K10. Ook doeltreffend als spot treatment (lokaal te gebruik op een puist).

vijf tips voor een vette en onzuivere huid

♥ een regelmatig bezoekje aan een schoonheidsspecialiste

De schoonheidsspecialiste is een expert en kan je huidadvies geven en samen met jou bekijken welke behandeling het meest aangewezen is. Bij een vette, onzuivere huid zal de behandeling meestal gericht zijn op het in balans brengen van de vetten en zal er ingezet worden op hydratatie.

 ♥ een gezond eetpatroon

Eten en drinken heeft tevens een invloed op de toestand van je huid. Daarom is het belangrijk er een gezond eetpatroon op na te houden. Met veel groenten en vers fruit op het menu. Drink voldoende water. Water helpt de huid te zuiveren en afvalstoffen af te voeren. 

♥ zo min mogelijk je gelaat aanraken met je handen

Op je handen zitten onwijs veel bacteriën. Door aan puistjes te prutsen of constant met je vingers het gelaat aan te raken, is de kans groot dat er nog meer puistjes, onzuiverheden en ontstekingen de kop op steken. Probeer daarom zo min mogelijk je gelaat aan te raken met je handen doorheen de dag.

Eucerin DermoPure reinigingsgel 400 ml - 15 euro (apotheek)
Eucerin DermoPure K10 Renoverende huidverzorging 40 ml - 15.50 euro (apotheek)
Uriage micellair water gemengde tot vette huid 250 ml - 9.90 euro (apotheek)
Abidis Bio Performance Refiner serum 50 ml - 46.30 euro  (Abidis schoonheidssalon of e-shop)
Lilac Skincare Lilacnex bar - 8.99 euro (verkooppunt neem contact op info@lusinebruxelles.be)


Wat is jouw ultieme tip?

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

8 opmerkingen:

  1. Fijne merken die ik ook graag gebruik!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuke tips! Toch moeilijk om eraf te blijven ;) Zeker als het rood bultje is en er alleen precies vocht uitkomt. Het merk Abidis ken ik niet en ook nog nooit van gehoord ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Abidis is een professioneel merk. Zeker de moeite waard om eens te ontdekken ;-).

      Verwijderen
  3. Mijn huid was (langdurig) goed, tot ik aanhoudend ziek werd.
    2 antibioticakuren + cortisone hebben geen goed gedaan aan mijn huid (denk ik).
    Maar ik ben er ook niet van af gebleven ;) Tja, nu zitten we met de gevolgen. Beschadigde huid.
    Zal wel een tijdje duren vooraleer mijn huid weer vrij is van vlekjes.
    Mijn reinigingsritueel bestaat uit Bioderma Sensibo, Gerard's reinigingsmelk (meestal) of La Roche Posay Effeclar zuiverende schuimende reinigingsgel (bij acne).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Medicatie kan nefast zijn jammer genoeg. Bijkomend duurt het heel lang voor je huid opnieuw zich herstelt. Producten met vitamine C hebben een ophelderende werking op pigmentatie. Misschien is dat een hulpje?

      Verwijderen
    2. Dank voor je bericht Steffi! Ik ben momenteel Vichy Liftactiv Anti-Oxidanten Booster aan het gebruiken en ik moet zeggen dat de vlekjes al duidelijk minder zichtbaar zijn en dit al na enkele keren gebruik. Ik kan deze booster goed verdragen en doet zijn werk. Ik ben tevreden hierover!

      Verwijderen
    3. Ik ben ook een dikke week geleden begonnen met 2% BHA Lotion Exfoliant van Paula's Choice te gebruiken. Misschien is het de combinatie van beiden dat voor een vlug en beter resultaat zorgt? Gebruik jij dagelijks een exfoliant? Heb jij daar al eens iets over geschreven? Kan jij nog een goede exfoliant aanbevelen?😘😘

      Verwijderen
    4. Ik gebruik momenteel niet dagelijks een exfoliant, maar heb dat in het verleden wel gedaan. Oa de Paula's Choice 2% BHA en ook van Danish Skin Care heb ik een 2% BHA exfoliant getest. Daar was ik ook zeer tevreden over (staat een review op mijn blog over). Van Bruno Vassari heb ik ook een gehad, maar dat was een AHA exfoliant.

      Verwijderen