10 dec 2017

ROGER & GALLET EXTRAIT DE COLOGNE

Roger&Gallet Extrait de Cologne

De comeback van de eau de cologne is een feit. De geschiedenis neemt je mee naar het jaar 1862. Het jaar waarin het legendarische water gebaseerd op natuurlijke essences ontstond. Anno 2017 geeft Roger&Gallet een nieuwe interpretatie aan Extrait de Cologne. Niet alleen een nieuw jasje, tevens ook vijf hedendaagse, zinnenstrelende colognes.

De collectie Extrait de Cologne bestaat uit vrolijke, sprankelende, heldere geuren met een unieke frisheid. Je mag de prijs van een eau de cologne verwachten met de intensiteit van een eau de parfum.

Roger&Gallet Extrait de Cologne

Vijf prestigieuze parfumeurs kregen de ruimte om rond een bepaald basisingrediënt (extrait) een eau de cologne te creëren. Ik testte Extrait de Cologne Néroli Facétie en Extrait de Cologne Verveine Utopie uit.

Roger&Gallet Extrait de CologneRoger&Gallet Extrait de Cologne

Extrait de Cologne Néroli Facétie

Dit mijn favoriet, deze eau de cologne heb ik de laatste maand bijna dagelijks gedragen. Néroli Facétie is een opbeurende, kalmerende en rustgevende geur. Ontspant de geest en heeft een frisse noot dankzij de neroli. Parfumeur Fabrice Pellegrin koos voor een cologne water met 87.5% natuurlijke ingrediënten. Afkomstig van neroli, oranjebloesem, strobloem, petitgrain, engelwortelzaad en vetiver. Aanrader! Zeker voor aan te brengen in de ochtend en de kwaliteit is prima. De geur blijft lang hangen. 

Roger&Gallet Extrait de Cologne

Extrait de Cologne Verveine Utopie

Iets minder gedragen, maar daarom niet minder fijn de Verveine Utopie. Een verfrissende en verkwikkende geur. Oppeppend en stimulerend.  Parfumeur Juliette Karagueuzoglou ontwikkelde een cologne met een pittige toon. 89.3% natuurlijke ingedriënten zoals exotische vetiver, gentiaanwortel, cederhout, vetiver, gaiachout, basilicum en een vleugje absint. De houdbaarheid van de Verveine Utopie vind ik een tikje minder dan de Néroli Facétie, maar zeker niets om over te klagen. 

Beiden aanraders als je opzoek bent naar frisse geuren met een cologne als basis. De andere geuren zijn: Tubéreuse Hédonie, Cassis Frénésie en Thé Fantaisie.

Roger&Gallet is verkrijgbaar bij de apotheek, DI en Planet Parfum.
Extrait de Cologne 30 ml - 30.95 euro/100 ml - 54.95 euro/500 ml - 149.95 euro

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

2 opmerkingen:

  1. Oh deze ziet er zalig uit! Moet ik ook eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik draag de Verveine Utopie vaak wanneer ik niet zo goed geslapen heb. Geeft me de nodige oppepper!

    BeantwoordenVerwijderen