16 dec 2017

3 BABYCARE TIPS VOOR MOEDER EN BABY

Ik ontdekte drie leuke babycare producten die geschikt zijn om te gebruiken door mama en baby. Vandaag vertel ik je welke dat zijn, wat ze doen en waarom ze voor beide partijen functioneel zijn. Benieuwd?

babycare tips voor moeder en baby

Het gaat over drie klassieke producten die zowat elke moeder in huis heeft. Namelijk babyolie, baby wattenschijfjes en Sudocrem.

Babyolie

Een zeer klassiek product dat je wellicht in huis hebt. Ik gebruik babyolie om melkkorstjes te verweken zodat ik ze makkelijker kan los kammen, maar ook als massageolie. Heb je al van babymassage gehoord? Een hele eenvoudige massage om aan te leren. De voordelen? Je baby helpen ontspannen, tot rust laten komen en het helpt de band met je kind te versterken. Babyolie kan je makkelijk opwarmen in je handen waardoor het minder koud aanvoelt dan wanneer je een bodylotion gebruikt. Ook jij kan babyolie gebruiken namelijk onder de douche. Nadat je gewassen bent, breng je een beetje babyolie aan op de vochtige huid. Je masseert het lekker even in en spoelt het niet af. Doordat je huid licht vochtig is, trekt de olie makkelijker in. Vervolgens stap je onder de douche uit en dep je je volledig lichaam zachtjes droog met een handdoek. Op deze manier wordt je lichaam zeer intens gehydrateerd. Bij voorkeur zou ik dit 's avonds doen. Een andere manier om babyolie te gebruiken is als scheerolie. Werkt eveneens prima!

babycare tips voor moeder en baby

Sudocrem

Misschien beter gekend als Dermocrem, afhankelijk van waar je de grijze pot koopt, verschilt de naam. De benaming is Sudocrem als de crème van bij de drogisterij komt en Dermocrem als je de pot haalt bij de apotheek. Dat even geheel terzijde. Sudocrem is een dikke witte zalf op basis van zinkoxide. Eén van de meest verkochte zalven tegen luieruitslag en rode billetjes. Daar werkt deze zeer goed voor.  Door de toevoeging van de zinkoxide kalmeert het roodheid en helpt het acné te bestrijden. Mocht je een puistje voelen opkomen, stip je 's avonds voor het slapen gaan een dun laagje Sudocrem aan op het puistje. Tegen de ochtend is het puistje vaak minder rood en soms zelfs ingedroogd. Je kan ook de crème lokaal aanbrengen als anti acné masker. Aanbrengen en na 10 minuten afwassen met lauw water. 

Baby wattenschijfjes

Super zachte wattenschijfjes voor babybilletjes schoon te maken, maar ook handjes of het gezichtje. Bijvoorbeeld na het eten van groente/fruitpap. En wat goed is voor baby, is ook goed voor moeder. Bij gebrek aan gewone wattenschijfjes zijn baby wattenschijfjes prima om te gebruiken om make up te verwijderen. Deze wattenschijfjes kocht ik bij Action.

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

4 opmerkingen:

  1. Ik gebruik die wattenschijfjes altijd om mijn makeup te verwijderen. Heel groot en kost bijna niks

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die watjes doe ik ook al een hele tijd. Ideaal voor de gevoelige huid ook en superzacht. Alexia is er helemaal vrolijk van zo te zien ❤️.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe lief lacht Alexia wel niet op de foto! Fijne tips, ik ga ze onthouden ;)

    BeantwoordenVerwijderen