3 dec 2017

REVIEW CLOSE BRUSSELS NAGELLAK

Tijdens het X-mas event van Planet Parfum maakte ik kennis met het 100% Belgische merk Close Brussels. Een merk opgericht door twee vrouwelijke beautypioniers. Het aanbod beantwoordt aan de verwachtingen van de moderne vrouw. Betaalbare luxe met een op en top belgitude. Ik testte enkele nagellakjes uit, benieuwd naar mijn ervaring? 

Close Brussels nagellak
De nagellaklijn is volledig van eigen makelij. De verpakkingen zijn strak vierkant en eenvoudig gehouden. Voor een optimale applicatie koos het merk voor een breed kwastje dat stevig in de hand ligt en makkelijk en fijn aanbrengt. Elke kleur heeft zijn eigen naam. Waarbij de makers kozen voor de grappige noot en een portie humor.
 
Close Brussels nagellak
 
In totaal zijn er twaalf standaard kleuren die aangevuld worden twee keer per jaar met zes limited edition nagellaken.  De kleurkeuze voor het vaste assortiment vind ik goed uitgebalanceerd. Met tinten die door veel vrouwen gedragen worden. Denk maar aan verschillende tinten rood, zacht roze, beige/wit maar evengoed donkerbruin en zwart. Ik testte vier kleuren. 

De limited edition collectie Sun Chasers is er eentje geïnspireerd op L.A. . Zes prachtige tinten met een warme toets. Perfect voor de laatste maand van het jaar. 601 If I was in L.A. is een taupe met een metallic finish. Niet mijn dagelijkse keuze, maar voor het eindejaar daarentegen vind ik deze kleur een voltreffer. De finish zorgt voor een feestelijke touch. De nagellak dekt prima, één laagje is voldoende. Twee laagjes is natuurlijk het mooist.

Mijn favoriet is 602 Electric Nights. Een paarse tint met een rode ondertoon en een hele boel fijne shimmertjes. De nagellak brengt vlot aan, maar dekt niet volledig, zelfs niet na twee laagjes lak. De basis lijkt een soort jelly textuur. Desondanks mag je een prachtige kleur en een hoogglans verwachten.

Close Brussels swatches
601 If I was in L.A. - 602 Electric Nights
302 Kriek so Chic - 204 Carluccio's Vespa


302 Kriek So Chic behoort tot het vaste gamma. Een kersenrood dat zowat bij elke outfit past en veel fans weet te bekoren. Een mooie crème textuur die makkelijk aanbrengt en goed dekt vanaf het eerste laagje. Het mooiste resultaat bekom je na twee laagjes al zou één laagje het ook goed doen als het snel moet gaan.

204 Carluccio's Vespa is een limited edition van de zomer collectie Sicilian Summer. Mogelijks is deze kleur nu niet meer te koop en vervangen door de Sun Chasers collectie. De Barbie roze kleur geeft een vrolijk effect aan de handen, zeker als je handen lichtjes gebruind zijn. Wat nu wellicht al een stuk minder is. Wederom een prima dekking en een zalige crème textuur om aan te brengen. De kleur krijgt extra dimensie door de fijne zilveren shimmers. Prachtig!

Close Brussels nagellak

Close Brussels nagellak

Perfect gelakte nagels bekom je door een goede base- en topcoat te gebruiken. Party of Two is een 2 in 1 serum en basecoat. Een must tegen scheurende, fijne of splijtende nagels. De kwaliteit van mijn nagels is niet super, waardoor ik altijd een basecoat gebruik onder mijn nagellak. Preventief tegen verkleuring van het nagelbed. Anderzijds is de verzorgende werking van deze lak mooi meegenomen. De effecten op lange termijn heb ik nog niet mogen ervaren.

Señor Speedy is een sneldrogende topcoat en de naam doet deze topper alle eer aan. De nagellak droogt snel en krijgt een glossy finish. Iets wat ik zeker weet te appreciëren. Verlengt de houdbaarheid al moet ik zeggen dat een beetje poetswerk er reeds voor zorgt dat de eerste chips zichtbaar zijn. 

Close Brussels nagellak

Voor de base- en topcoat is er gekozen voor een klassiek kwastje ipv een breed kwastje. Ook daar had ik het prettig gevonden mocht er een breed kwastje aanwezig zijn. Hoewel het met het fijne kwastje ook prima werkt. 

De prijs kwaliteit van de nagellak vind ik goed. Zeker vergelijkbaar met OPI, Essie en China Glaze. De prijzen zijn netjes in het midden gepositioneerd. Daarmee bedoel ik duurder dan een standaard drogisterij lakje, maar goedkoper dan een parfumerie nagellak. De houdbaarheid van de nagellak op mijn nagels is twee dagen. Dat heeft voor een groot stuk te maken met mijn broze nagels en de dagelijkse huishoudelijke taken zoals afwassen etc.

Close Brussels is exclusief te koop bij Planet Parfum. 
Nagellak 10 ml - 9.90 euro
Señor Speedy 14 ml - 12.90 euro
Party of Two 14 ml - 12.90 euro


Beauty Treasures 

3 opmerkingen:

  1. Electric Nights is inderdaad de mooiste kleur. Alleen jammer dat hij slecht dekt.
    En Kriek so Chic vind ik ook heel mooi en past bij alles!
    Het zijn mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij mij blijft hij langer zitten, zelfs. Echt onder de indruk, op dat gebied. Qua kleuren zit het ook helemaal goed, zeker de najaarscollectie. De plastiek dop vind ik dan weer een beetje te licht (kan steviger) maaarrrr ben blij dat ze alsnog opteren voor een extra dop zodat je je vinger daarop kan rusten tijdens het lakken. Dat hebben Essie en O.P.I. niet en dat mis ik wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo een leuke kleurtjes zeg. Ik probeerde er nog niks van maar moet ik duidelijk wel eens doen. Ik ben fan van de metallic bij jou. Staat je zo goed.

    BeantwoordenVerwijderen