8 mei 2017

MIJN LICHAAMSVERZORGING VOOR MIJN BOLLE BUIK

Twee keer per dag smeer ik trouw mijn (bolle) buik in. In de hoop gespaard te blijven van zwangerschapsstriemen. Doordat je buik tijdens de zwangerschap razend snel groeit, moet het onderhuids bindweefsel meerekken. Soms gaat dat goed en soms niet, waardoor er rode strepen, ook wel straie genoemd, ontstaan. Door de huid soepel en zacht te houden help je je buik. Ik testte een hele reeks bodycare producten uit die zeer geschikt zijn tijdens de zwangerschap. 

lichaamsverzorging tijdens zwangerschap

Echter geen enkel beauty product is een wondermiddel en zal je de garantie geven striemenvrij door het leven te gaan. Als je tijdens de puberteit last had, weet je dat je huid sneller vatbaar is. De kans bestaat dat je ook tijdens de zwangerschap vroeg of laat te maken krijgt met zwangerschapsstriemen. Ansich zijn ze niet schadelijk voor de gezondheid, alleen esthetisch gezien zijn ze minder fraai. In dat geval denk je maar aan wat voor moois je straks in de plaats krijgt ;-). Soit, genoeg blabla over naar de lichaamsverzorgingsproducten!

Bio-Oil

Te koop: apotheek - 60 ml/12.15 euro

Het bekendste product (uit het rijtje) is zonder twijfel Bio-Oil. Een verzorgende olie op basis van verschillende soorten oliën, plantenextracten en vitamines. Tot voor mijn zwangerschap kende ik Bio-Oil wel, maar had ik het zelf nog nooit gebruikt. Ik kan je verklappen, deze geur is zo lekker! Zeer mild en zacht. Een geur die velen onder ons zal aanspreken. De olie is niet té dik van textuur, smeert fijn en trekt snel in de huid. Hoewel ik 's morgens liever een lotion of gel gebruik, durf ik ook regelmatig in de ochtend naar mijn flesje Bio-Oil te grijpen. Omdat ik weet dat de olie makkelijk intrekt en geen plekken nalaat op mijn kledij. Zoals je kan zien is mijn flesje Bio-Oil bijna op. Gelukkig heb ik ook nog andere fijne bodycare producten in mijn stash.

Bio-Oil

Lierac PhytoLastil Gel

Te koop: apotheek - 200 ml/23 euro

Een ander ochtend smeerseltje is de Lierac PhytoLastil Gel. Een preventieve gel gericht op het voorkomen van striemen. Een groot pluspunt voor mij is de gelformule. Trekt zeer snel in, voelt totaal niet plakkerig aan en geeft comfort en hydratatie aan de buik. Een nadeel van dit Lierac product vind ik de geur. Ik denk dat dit product hoort te vallen onder de noemer geurloos, maar toch zit er zo'n raar luchtje aan. Dat gelukkig wel meteen verdwijnt na het aanbrengen. De PhytoLastil Gel bestaat uit 35% plantaardige ingrediënten (leeuwenklauw, klimop en paardenstaart) en is vrij van parabenen.


hannah Body Oil

Te koop: hannah schoonheidssalon - 500 ml/42 euro

Een XXL formaat bij hannah. Deze gigant vertoeft al een tijdje in mijn badkamer en is een echte allrounder. Multifunctioneel in gebruik. Prettig om te gebruiken voor het lichaam (en de bolle buik), maar ook voor het soepel houden van nagelriemen en als massage olie. Op basis van argan- en macadamiaolie. De zalige spa geur is mooi meegenomen. Afgelopen weekend had ik last van mijn onderrug. Een klein ongemakje maar dat je kan verlichten door een deugddoende rugmassage. Tijdens onze prenatale kiné sessies leerde vriendlief enkele eenvoudige, maar relaxerende handelingen voor het geven van een rugmassage. Hoewel hij niet de grootste masseur is, doet hij zijn best! De hannah body oil is perfect hiervoor. Pluspunt is de handige pomp en onthoudt bij deze olie less is more. Een volledige review staat online.

lichaamsverzorging tijdens zwangerschap

Arganlife 100% arganolie

Te koop: BeautyConcept - 100 ml/24.95 euro

Als het puur natuur mag zijn, dan ben je aan het juiste adres bij Arganlife. Ze produceren arganolie uit een koude persing zonder toevoegingen. Hierdoor blijven de heilzame componenten van de arganvrucht in de olie zitten. Naast het feit dat het een puur natuurproduct is, is de olie rijk aan vitamine E en squalanen. Een handige, hygiënische verpakking en een pure olie, daar kan je weinig mis meedoen. De geur vind ik in het begin wennen. Hoewel het vrijwel geurloos is, zit er toch een aardse geur aan. Als je snapt wat ik bedoel. Deze olie is dunner van textuur dan de hannah body oil en trekt tamelijk snel in de huid. Ik vind bijvoorbeeld deze pure arganolie oké voor je buik mee in te smeren, maar werkt niet als massage olie voor een rugmassage mee te doen. 

Darphin L'Huile Revitalisante

Te koop: apotheek -  50 ml/29.90 euro

De Darphin L'Huile Revitalisante was een klein folieke dat ik mezelf cadeau gedaan heb. Ik noem het een luxueuze olie die je kan gebruiken voor lichaam, gelaat en haren. Maar in mijn geval een exclusiviteit voor mijn buikje. Het is een aromatische olie op basis van plantaardige oliën. De geur is pure verwennerij en ik denk tesamen met de hannah body oil mijn favoriet qua geur. Als je jezelf wilt verwennen, dan zou ik voor de Darphin L'Huile Revitalisante gaan. 


Beauty Treasures

7 opmerkingen:

  1. Die bio oil daar heb ik al veel goeds over gehoord :-) x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat boeleke krijgt nu al de beste zorgen. Ik heb alleen nog maar Bio Oil gebruikt. Intussen ook ideaal voor droge voeten heb ik ondervonden ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb tijdens mijn zwangerschap dagelijks een olie gesmeerd van Vichy maar het is inderdaad geen garantie dat je geen striemen zult krijgen. Ik heb er gans mijn zwangerschap geen last van gehad. Na de bevalling had ik een paar striemen maar die zijn ondertussen alweer volledig weggetrokken. Op mijn borsten zijn er wel een paar blijven plakken maar het stoort me eigenlijk niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die Bio-Oil vind ik ook zo lekker ruiken! Echt een aanrader

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat je zo goed smeert, je kan maar voorzien zijn just in case ;)
    En het is ook leuk om je bolle buik lekker in te smeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooooh door mijn eigen zwangerschap/bevalling ben ik hopeloos achterop geraakt in mijn bloglovin lijst en heb ik het toffe nieuws precies ook gemist! Een dikke proficiat! Ik vond de striemencreme van bepanthen ook wel aangenaam en de weleda olie.

    BeantwoordenVerwijderen