3 mei 2017

DERMALOGICA FACE MAPPING & SKIN BAR

In Antwerpen ligt er in de Schrijnwerkersstraat een ruime Dermalogica concept space. Ik kreeg een personal invite om langs te gaan en kennis te maken met het merk, het principe van face mapping en het uittesten van de skin bar. Benieuwd? Ik vertel je alles over mijn eerste indruk.

Dermalogica face mapping en skin bar


Na even rondgesnuffeld te hebben in de winkel, werd ik vriendelijk onthaald door huidexpert Sherien. Ansich is het merk Dermalogica niet nieuw voor mij. Als je mijn blog regelmatig leest, weet je dat ik een voorliefde heb voor professionele producten. Dermalogica producten zijn te koop via een concept space, zoals in Antwerpen, of via een Dermalogica schoonheidsinstituut. Een no-nonsense merk dat niet nadenkt over schattige, kleurrijke verpakkingen. Maar investeert in de formules en in werkzame ingrediënten. Zo tref je geen chemische kleur-of geurstoffen, minerale oliën etc aan en zijn de producten niet getest op dieren.

Dermalogica face mapping en skin bar

Bij Dermalogica begint alles met een grondige huidanalyse. Ook wel beter gekend als face mapping en dit volgens de Chinese diagnostiek van het gelaat.  De huid wordt opgedeeld in 14 zones. Per zone wordt er in detail naar de huid gekeken om te bepalen wat de huidconditie is. Afhankelijk van het resultaat kan de Dermalogica huidexpert je de juiste producten adviseren. Ik raad je aan vooraleer je een product wenst te kopen steeds een face mapping te laten uitvoeren. Het is gratis en neemt slechts 5 à 10 minuten tijd in beslag. 

Dermalogica face mapping en skin bar

Daarnaast kan je aan de Skin Bar kennismaken met de producten. Try before you buy. Gedurende 15 minuten kan je onder begeleiding van de huidexpert de producten uittesten, aanbrengen en ervaren. Hoewel de tijd beperkt is, krijg je een eerste indruk en weet je meteen of de textuur, de geur, ... je aanspreekt. Plezant om te doen, maar als je nog een afspraak hebt of je gaat nog verder shoppen, kan ik mij inbeelden dat je weinig interesse hebt om je make up eraf te halen. In dat geval kan je een aantal producten uitproberen op je hand. Net als de face mapping is ook deze Dermalogica service gratis.

Dermalogica face mapping en skin bar
Dermalogica face mapping en skin bar

Vond ik het de moeite? Zeker! Ik geloof sterk dat het op voorhand uitproberen van de producten miskopen voorkomt. De face mapping zelf onthulde geen geheimen die ik nog niet wist. Maar als je pas start met skincare of reeds wat ervaringen hebt en nooit de ideale match gevonden hebt, is zo'n grondige huidanalyse een stap in de goede richting. Huidverbetering en echte resultaten, dat is wat telt voor het merk. En dat merk je in heel wat kleine dingen. Klanten krijgen waardevolle adviezen en worden niet gepusht om producten (zomaar) te kopen. Iets dat het merk enorm siert, als je het mij vraagt.

Heb jij ervaringen met Dermalogica?

Beauty Treasures

6 opmerkingen:

 1. Ik ben toevallig vorige week nog bij deze winkel geweest! Ik vind Dermalogica zo'n fijn merk. Niet te veel poespas, gewoon producten die doen wat ze beloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb nog geen ervaringen met dit merk. Misschien dat ik eens zo'n face mapping ga laten doen. Klinkt wel interessant

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me zeker eens de moeite om te laten doen, vooral om zo ook meer over de producten te weten te komen en wat je huid net nodig heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn echt supergoede producten. Ik had een periode last van een overgevoelige huid en daardoor verdroeg ik ze niet zo goed maar dat is intussen stabiel gelukkig. Producten doen wat ze moeten doen! Ik wil dat zeker ook eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat houd de face mapping in? Enkel in Antwerpen waar ze dat doen?
  Krijg je niet eventueel testertjes in potjes mee? Zou echt wel ideaal zijn als je nog wil shoppen, zodat je later thuis alles kan uittesten 😉
  Huidanalyse, adviezen, huidverbetering en echte resultaten ... zo hoort het te zijn 🔝😍
  Nog beter dan dat kan gewoon niet (denk ik). Lijkt me zeker echt de moeite waard 👌👍
  Ik gebruik momenteel producten van Gerard's. Ken je dat toevallig ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een face mapping kan je vergelijken met een grondige huidanalyse. Waarbij het gelaat in zones opgedeeld wordt. In de blogpost zelf geef ik ook nog wat meer info over wat face mapping is. Je kan dat laten doen in de concept space in Antwerpen of Gent. Maar ook bij een Dermalogica instituut.

   Gerard's ken ik, maar ik heb nog nooit producten van dit merk gebruikt.

   Verwijderen