5 feb 2017

M.A.C. SPELLBINDER SHADOW & VIVA GLAM TARAJI P. HENSON

Het merk met de meeste limited edition collecties is toch wel M.A.C. Mijn liefde voor het merk is groot en ook niet geheel verwonderlijk als ik vertel dat ik minimaal twintig lipsticks tot mijn collectie mag rekenen. Dan snap je meteen dat ik een grote M.A.C liefhebber ben. Vandaag vertel ik je graag meer over de bijzondere Spellbinder Shadows en de gloednieuwe Viva Glam collectie. Kijk snel mee voor meer info, swatches en een make up look.

M.A.C Spellbinder


Spellbinder Shadows

Deze mysterieuze oogschaduws zijn een streling voor het oog. Het luxueuze zwarte potje voelt stevig aan en wordt afgesloten met een schroefdekseltje. In totaal zijn er 8 kleuren verkrijgbaar waarvan ik er 3 uitprobeerde. 

Het eerste waar je oog opvalt is het unieke reliëf en de bijzondere fluweeltextuur van deze oogschaduws. De combinatie tussen puur pigment en een hoge dosis metallic glans maakt van de Spellbinder oogschaduw een totaal plaatje. In principe, ook al lijkt het niet meteen, zijn het losse poeders (pigmenten) die door middel van een geïntegreerd magneetje samen gehouden worden. Een stuk gebruiksvriendelijker om mee te werken zonder dat je moet inboeten aan kwaliteit.

M.A.C Spellbinder

De droge (vinger)swatches zijn oké, niet spectaculair bijzonder zou ik zeggen. De eerste indruk was een beetje teleurstellend, maar eens ik aan de slag ging met mijn make up penselen kwamen de oogschaduws ineens toch tot hun recht. Via collega bloggers en via Youtube vond ik enkele reviews terug waarbij de Spellbinder oogschaduws vochtig aangebracht werden. Geloof mij, dat effect ziet er A.M.A.Z.I.N.G uit. Diepe, rijke kleuren met de nodige glans. Laat je niet meteen afschrikken door droge swatches, de oogschaduws zijn bijzonder en (zeer) goed van kwaliteit. Qua blendbaarheid vragen de kleuren een tikkeltje meer geduld en ook fall out is onvermijdelijk. Met dit type oogschaduw breng ik eerst mijn oogmake up aan om nadien mijn gezichtsmake up aan te brengen. 

M.A.C Spellbinder
 M.A.C Spellbinder
M.A.C Spellbinder swatches
swatches kunstlicht 
Higher Power - Gravity's Pull - Aphrodisiatic

M.A.C Spellbinder swatches
swatches daglicht
Higher Power - Gravity's Pull - Aphrodisiatic 

Deze limited edition collectie is al een tijdje uit, maar ik heb mij laten vertellen uit goede bron dat er in bepaalde M.A.C stores nog enkele kleurtjes verkrijgbaar zijn. Dus mocht je een Spellbinder Shadow in huis willen halen, wacht niet te lang, voor het te laat is. 

Voor de look gebruikte ik Higher Power gecombineerd met een mat licht bruine oogschaduw in de arcadeboog en een matte crèmekleurige highlighter. Op de lippen draag ik de nieuwste Viva Glam Taraji lipstick.

M.A.C Spellbinder make up look

Viva Glam Taraji P. Henson

Vanaf 9 februari is de nieuwe Viva Glam lipstick en lipgloss verkrijgbaar. Naar goede gewoonte werkt M.A.C samen met bekende sterren om hun Viva Glam project kracht bij te zetten. Intussen bestaat het M.A.C Aids fund meer dan 20 jaar. De volledige opbrengst van de verkoop gaat integraal naar het goede doel. Dit jaar koos M.A.C voor Taraji P. Henson. Het zal wellicht wel aan mij liggen, maar ik ken haar niet. 

M.A.C Viva Glam Taraji P. Henson

De Viva Glam samenwerking resulteert in een matte fushia lipstick met een vleugje parelmoer en een fushia roze lipgloss met roze (micro) glittertjes. Ik vind beide kleuren alvast zeer mooi al moet ik toegeven dat de lipstick bijzonder is. Het wordt omschreven als een matte lipstick, maar toch is de finish niet compleet mat. Door de toevoeging van de parelmoer lijkt mij dat de kleur een ruimer publiek gaat aanspreken. Zowel matte als non matte lipstick lovers gaan hiermee aan de slag kunnen gaan. Ik zou de finish satijnachtig durven te benoemen. De formule glijdt makkelijk over de lippen heen, voelt comfortabel aan en blijft lang zitten. 

M.A.C Viva Glam Taraji P. Henson

De lipgloss is bijna identiek van kleur aan de lipstick. Handig als je de twee wenst te combineren. M.A.C. lipglossen hebben een plakkerige textuur waar ik persoonlijk wel van houd, maar ik weet dat niet iedereen dit weet te appreciëren. Het grote voordeel is dat een plakkerige lipgloss een grotere houdbaarheid heeft. Ik zie ook een vernieuwing van de verpakking, maar ik durf niet met zekerheid te zeggen dat deze nieuwe verpakking voortaan de nieuwe standaard 'uitrusting' wordt van de M.A.C. lipglass.

M.A.C Viva Glam Taraji P. Henson
M.A.C Viva Glam Taraji P. Henson lipstick swatch
Viva Glam Taraji P. Henson lipstick

M.A.C Viva Glam Taraji P. Henson swatches
 Viva Glam Taraji P. Henson lipstick en lipgloss

Te koop via M.A.C winkels of e-shop.
M.A.C Spellbinder Shadow 0.8 gram - 21 euro
M.A.C Viva Glam Taraji P. Henson lipstick - 20 euro (9 februari 2017)
M.A.C Viva Glam Taraji P. Henson lipglass - 19 euro (9 februari 2017)

Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

8 opmerkingen:

 1. Die lipstick en lipgloss zijn heel erg mooi van kleur, al zou ik de lipgloss niet kopen omdat ik echt niet houd van plakkerige lippen. De oogschaduws zien er ongelofelijk bijzonder en mooi uit, wat een gave kleuren! Een beetje galaxy-achtig, heel erg mooi. Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan skip je best de gloss. De oogschaduws zien er magnifique mooi uit.

   Verwijderen
 2. Vind de Spellbinder formula jammer genoeg niet handig en mooi werken :-( De kleuren zijn wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vind je er niet zo handig werken aan? Want ik vind de kleuren net heel intens als je ze aanbrengt. De fall out is er, maar een stuk minder dan met een los pigment.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil naar MAC! Ik had de spelbinder formula al eens geswatcht bij MAC en fel onder de indruk. Mooie kleuren ook

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waauw je ooglook is echt mooi. Ben wel benieuwd naar de formule

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was ook niet meteen onder de indruk van de Spellbinder shadows toen ik ze bij MAC uitprobeerde, maar aan je look te zien zijn ze wel mooi gepigmenteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze swatches zeggen weinig, maar eens je ermee aan de slag gaat is de pigmentatie prima.

   Verwijderen