11 nov 2016

GETEST: ZELFBRUINERS

zelfbruiner

Ik mag niet klagen. Ik heb nog steeds een beetje extra kleur vanwege mijn najaarse trip naar de zon. Om deze bruine teint te behouden, maak ik regelmatig gebruik van zelfbruiner. Niet meteen een allemansvriend vandaar dat ik vandaag diverse zelfbruiners op een rijtje zet zodat je zelf kan bepalen welke het beste voor jou werkt. 


Sothys Sublimateur de Bronzage Visage & Corps (44 euro - 125 ml)

Laten we beginnen met een product dan in principe niet thuis hoort in het rijtje. In eerste instantie dacht ik dat dit een zelfbruiner was, maar dat bleek niet zo te zijn. Het is een lichte bodymilk die de huid helpt voor te bereiden op de zon en een langdurige bruining stimuleert. 

De ultra dunne textuur voelt licht aan op de huid, smeert fijn open en trekt razend snel in de huid zonder een vette laag na te laten. Waarbij je de Sublimateur de Bronzage minimaal twee weken voor je op vakantie vertrekt intensief begint te smeren. De geurcombinatie (zachte bloemen, vanille en musk) doet je instant hunkeren naar de zon en maakt de applicatie dubbel zo plezant. 

De loofah olie en inca inchi olie die verwerkt zitten in deze lichte bodymilk voorkomt uitdroging, stimuleert de melanine productie, beschermt de huid en brengt het vochtpijl terug op niveau. Mijn huid was minder reactief tijdens het zonnen en bij terugkomst van de vakantie behield ik langer de zonnige teint. Let goed op, de Sublimateur de Bronzage is geen zonnecrème en bevat geen SPF. Je kan dit fijne product gebruiken als bodylotion, onder je bodylotion voor een extra hydra shot of onder de dagcrème voor het gelaat.

Sothys Sublimateur de Bronzage Visage & Corps
Sothys Sublimateur de Bronzage Visage & Corps

Te koop: Sothys schoonheidsinstituut

Clephar Self Tanning Milk ( 23 euro - 100 ml)

Het Belgische merk Clephar heeft naast zonneproducten ook een Self Tanning Milk (STM) in een handige pompflacon. Ultra hygiënisch, makkelijk te doseren en praktisch in gebruik. De parabeenvrije formule is een combinatie van bodylotion en zelfbruiner voor een gecontroleerde bruining die je dag na dag kan opbouwen.

Clephar Self Tanning Milk

Je kan deze Self Tanning Milk opgebruiken tot het laatste druppeltje dankzij de airless verpakking. Geen gedoe met verpakkingen open knippen zoals je regelmatig ziet voorbij komen in mijn beauty trash videos.

Dit is een product dat ik zou aanraden aan iedereen, jong en oud, mensen met veel en weinig ervaring met zelfbruiner. Naar mijn idee een zeer goede zelfbruiner waar weinig mis mee gaat. De verzorgende werking is mooi meegenomen.

Clephar Self Tanning Milk
Clephar Self Tanning Milk

Te koop: Clephar schoonheidsinstituut


Lancaster Self Tan Preparer body scrub (23 euro - 200 ml) en In Shower Tanning Lotion (25 euro - 200 ml)

Eén van de belangrijkste stappen voor het aanbrengen van zelfbruiner is scrubben. Lancaster, de zonexpert uit Monaco, ontwikkelde een Self Tan Preparer  body scrub die je kan gebruiken voor het zonnen of wanneer je aan de slag gaat met zelfbruiner. Met als doel de huid glad en zacht te maken en tegelijkertijd te hydrateren. Gemalen abrikozenpitpoeder geeft een milde exfoliatie aan de huid terwijl macadamia olie en andere oliën de huid voorzien van een laagje hydratatie.  Het is niet de meest intensieve scrub die in mijn douche staat, maar zeer geschikt voor de gevoelige lichaamsdelen zoals de decolleté.

Lancaster Tan Preparer en In Shower Tanning Lotion

Hoewel ik erg benieuwd was naar de In Shower Tanning Lotion schrikte het gebruik ervan mij anderzijds ook weer af. Je weet dat ik een grote liefde heb voor onder de douche producten die snel en makkelijk werken, maar een zelfbruiner? Meteen kwamen de horror verhalen naar boven met allerlei strepen en vlekken, maar ik kan je gerust stellen. Dit product werkt. De textuur is bijzonder en voelt vrij dik en romig aan op de vochtige huid waarbij je extra aandacht moet schenken aan droge zones (ellebogen, knieën) zodat je daar een egale applicatie krijgt. 

Na één minuutje kan je de zelfbruiner afspoelen met lauw water.  Water parelt letterlijk van de huid af. Vervolgens met de handdoek droog deppen en je bent klaar. Langzaam aan zal de kleur zich doorheen de uren daarop ontwikkelen en krijg je een mooi kleurtje. Ik heb geen streep of vlek ontdekt. 

Het enige nadeel is dat je handdoek mogelijks vlekken vertonen na gebruik. Een goede vlekkenspray vooraleer de handdoeken in de wasmachine gaan, helpt om de vlekken te verwijderen.   

Lancaster Tan Preparer en In Shower Tanning Lotion

Te koop bij de parfumerie.

California Tan Sunless Color Perfecting Complex (34.95 euro - 177 ml) - Color Maximizer (19 euro  - 177 ml) en Tan Extender (19 euro - 177 ml)

Heb je al gehoord van het merk California Tan Sunless? Het merk bestaat sinds 1987, langer dan dat ik oud ben, en is gespecialiseerd in suncare producten. Zowel voor de professionele markt als voor thuisgebruik. Het driestappen systeem helpt je om die gedroomde donkere tan te bekomen.

California Tan

California Tan

Als eerste start je met de voorbereiding. In principe is dat een grondige scrubsessie gevolgd door stap 1 Color Maximizer. Een sneldrogende gel verrijkt met ginseng en gynostemma voor extra hydratatie en bescherming. Je zou kunnen zeggen dat dit product dezelfde werking beoogt als de Sothys Sublimateur de Bronzage. 

De zelfbruiner Color Perfecting Complex breng ik aan te samen met een handschoen. Ik spray het product op de handschoen om vervolgens met de ultra zachte handschoen de zelfbruiner aan te brengen op mijn lichaam. De typische zelfbruiner geur is behoorlijk aanwezig bij deze. Na één keer gebruik heb je reeds een intens effect. Maar ook het gevaar op strepen ligt hier op de loer. Het lukt mij niet om deze California Tan zelfbruiner 100% egaal en streepvrij aan te brengen.

California Tan

Om de bruine teint te behouden en te onderhouden kan je stap 3 Tan Extender with Bronzer aanbrengen. Aloë vera, sheabutter en olijfolie zorgen voor de verzorgende toets terwijl een vleugje DHA het bruiningsresultaat verlengt. Dit product ruikt hemels en gebruik ik met veel plezier. Omdat ik de voordelen hiervan zeker inzie.

California Tan
California Tan

Te koop: webshop The Best Beauty Secrets (gratis verzending naar België en Nederland)

Bij geen enkele zelfbruiner kreeg ik een oranje effect, noch oogde het resultaat onnatuurlijk. De California Tan Sunless zelfbruiner geeft het donkerste effect, maar helaas kon ik strepen niet uitsluiten. De Clephar zelfbruiner is een prima starter en het Lancaster duo raad ik aan als je weinig tijd hebt. Het buitenbeentje Sothys Sublimateur de Bronzage is een goede vakantie prep.

Zelfbruiner tips

 

Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

7 opmerkingen:

  1. Amai, dat zijn er VEEL! Ik gebruik er nu soms eentje van Banana Boat. Is wel oke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai leuk om te zien. Ik gebruik graag die van Curasano met de handschoen of wel de crème van Phytomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruik geen zelfbruiner omdat ik echt heel bang bent dat je oranje wordt. Toch ben ik wel benieuwd naar Clephar! X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb met geen enkele van deze zelfbruiner een oranje effect bekomen.

      Verwijderen
  4. Ik gebruik het zelf niet, maar wat een prijzen jeetje! Zijn er ook goede budget varianten om eens uit te proberen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tuurlijk zijn er ook budgetvriendelijke alternatieven. De Sublime Bronze van L'Oréal vind ik bijvoorbeeld een fijne zelfbruiner van bij de drogisterij.

      Verwijderen
  5. Fijne review, zo heb ik meteen weer wat nieuwe zelfbruiners ontdekt. Ik denk dat die van Clephar het meest geschikt is voor mij aangezien ik er wel van hou om kleur te kunnen opbouwen

    BeantwoordenVerwijderen