6 aug 2016

HAIRCARE PANTENE ANTI-HAARUITVAL


Wist je dat je de meeste haren verliest tijdens het wisselen van de seizoenen en onder invloed van stress, medicatie, hormonen,... ? Helaas heb je weinig impact op de oorzaken. Maar je kan jezelf wel voorbereiden op het grote haarverlies dat een piekmoment bereikt in de maand september. Vorig jaar startte ik in de maand augustus met het innemen van een voedingssupplement (Alline Procap) specifiek gericht op haar en nagels. Dit jaar gooi ik het over de andere boeg met fijne haarverzorgingsproducten van bij de drogisterij.

 Pantene anti haaruitval


Een makkelijk te volgen drie stappenplan versterkt de haren en voorkomt haarbreuk. Een weelderige haardos is iets waar ik alleen maar van kan dromen. Dik, vol haar wordt door beide geslachten gezien als blijk van gezondheid en aantrekkelijkheid. Zoals ik net al zei, zijn er tal van factoren die leiden tot haarverlies, waar we geen vat op hebben. Echter uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak te zoeken is in de richting van een structurele schade aan de haarvezel. Met deze kennis in de rugzak, ontwikkelde Pantene de anti haaruitval lijn bestaande uit een shampoo, een conditioner, een verstevigende intensieve conditioner en een haarversterkende tonic.
 
Pantene anti haaruitval
 
Pantene anti haaruitval

Pantene haarverzorging heeft een herkenbare geur. Zeer typerend voor het merk, maar ik houd er van. Zelfs de dag na het wassen ruiken mijn haren nog steeds erg lekker.  De shampoo en conditioner zijn een mooie aanvulling op elkaar. De shampoo reinigt goed en schuimt weelderig (bevat SLS). Zelf heb ik geen last van SLS, waardoor ik het niet vermijd.

Pantene anti haaruitval

Pantene anti haaruitval

Pantene anti haaruitval

Mijn favoriet uit de lijn is de 2 minuten versterkende intensieve conditioner. Een makkelijk uit te spoelen formule met een verzorgende werking. Mijn haren voelen na gebruik zacht aan en glanzen zonder dat ik last heb van knopen. Aangezien ik mijn haren slechts tweemaal per week was, zou ik de gewone conditioner niet aankopen en enkel gaan voor de tube conditioner. Wanneer je veelvuldig je haren wast, kan je voor dagelijks gebruik de conditioner gebruiken en de 2 minuten conditioner als masker tijdens je weekend pampersessie.

De tonic is een soort serum verrijkt met vitamine B3 en B5 dat je dagelijks aanbrengt op je hoofdhuid om het vervolgens in te masseren. De textuur is licht en voelt fris aan zonder dat het je haar vet maakt of verzwaart.

Pantene anti haaruitval

De producten zijn makkelijk te vinden bij de supermarkt en drogisterij en betaalbaar voor iedereen. De tonic is voor mij persoonlijk geen musthave, dit is een product dat ik regelmatig vergeet te gebruiken. De shampoo, de conditioner en de intensieve conditioner zijn fijne, budgetvriendelijke producten met een lekker geurtje. Of ik effectief minder haaruitval heb, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Wat ik wel weet, is dat mijn haren zacht aanvoelen en mooi glanzen.
 
Pantene is te koop bij de supermarkt en drogisterij.
Anti haaruitval shampoo 270 ml - 3.99 euro
Anti haaruitval conditioner 230 ml -3.99 euro
Versterkende intensieve conditioner 200 ml - 6.99 euro
Haarversterkende tonic 95 ml - 8.99 euro


Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

5 opmerkingen:

  1. Ik heb er gelukkig geen last van, maar ben blij dat de iets toegankelijkere merken nu ook met dit soort gamma's op de markt komen.. Niet iedereen loopt hier graag mee te koop!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tip! Ik verlies het hele jaar haar dus ga dit eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed! Ben ook benieuwd als het werkt. Ik ga in ieder geval binnnenkort mijn dosis vitaminen weer beginnen nemen, want in de herfst heb ik heel veel last van haaruitval.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ga ik proberen....mijn haren zijn dunner geworden door medicijn gebruik.

    BeantwoordenVerwijderen