9 aug. 2016

KRUIDVAT ELEKTRISCHE VOETVIJL

Bijna op vakantie en geen tijd meer voor een pedicure afspraak te boeken bij een schoonheidssalon. Typisch mij! Wat nu? Tja geen andere keuze dan zelf aan de slag te gaan met de Kruidvat elektrische voetvijl en mijn geliefde LR footcare producten. Gelukkig geen onoverkomelijk probleem aangezien ik een diploma schoonheidsspecialiste op zak heb.

Kruidvat harde huidverwijderaar

Kruidvat harde huidverwijderaar

Kruidvat vond inspiratie bij Scholl en maakte een budgetvriendelijk alternatief voor de Scholl Velvet Smooth Express Pedi. Ik was al een tijdje erg benieuwd naar de Velvet Smooth  maar 40 euro voor een voetvijl vind ik aardig wat geld. Voor iets meer dan één vierde van de prijs koop je de Kruidvat harde huidverwijderaar (elektrische voetvijl). 

De set is compleet. In de doos vind je het toestel, twee opzetkopjes (fijn en grof), twee batterijen en een handleiding. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Voor ik aan mijn pedicure begin, was ik mijn voeten en knip ik mijn teennagels. De elektrische voetvijl gebruik je op droge voeten en is niet geschikt om te gebruiken onder de douche. Het apparaat maakt een trillend geluid, maar is niet storend. Het enige wat je moet doen is over je eeltplekjes heen en weer bewegen zonder druk uit te oefenen. Het opzetkopje doet automatisch zijn werk. 

Kruidvat harde huidverwijderaar
Kruidvat harde huidverwijderaar

Best gebruik je eerst de grove kant (groen) en vervolgens de fijne kant (roze) om de voeten te polieren. Droge huid, velletjes en oppervlakkig eelt is doenbaar om te verwijderen en mijn voeten hebben zichtbaar genoten van een opknapbeurtje. Het toestel ligt fijn in de hand en is voorzien van twee standen. Na gebruik haal ik het opzetkopje van de body  en spoel ik het kopje onder de kraan.
 
Als je weinig eelt hebt of dit toestel gebruikt tussen twee professionele pedicure beurten door, lijkt mij dit prima te werken. Grote, dikke eelt plekken verwijderen zou ik afraden omdat het tijdsintensief is en onvoldoende resultaat zal opleveren. Bijkomend moet je regelmatig de opzetkopjes vervangen voor een optimale werking. 

Conclusie? Voor mij persoonlijk is dit een goede (nood)oplossing om te gebruiken voor een pedicure at home. Ik vrees er alleen voor dat de opzetkopjes zeer snel vervangen moeten worden voor een duurzaam resultaat waardoor het mogelijks toch niet zo goedkoop is als aanvankelijk gedacht.

Kruidvat footcare harde huidverwijderaar - 12.95 euro
Kruidvat footcare harde huidverwijderaar navulling - 6.95 euro


Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

4 opmerkingen:

 1. Ik smeer tegenwoordig elke avond mijn voeten in met een dikke crème en nu moet ik veel minder vaak eelt weg halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb die eerste versie van Scholl en vind dat wel een handig ding. Uiteraard ook niet voor heel veel eelt, maar wel voor de gewone onderhoudsbeurt :-) De nieuwe versie is ook voor onder de douche, denk ik, maar die zag ik staan voor 60 euro en dat vind ik persoonlijk echt wel veel geld voor 'maar' een voetvijl. En zoals hierboven ook al gezegd, vaak een crème smeren, helpt echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik heb de eerste versie van Scholl en mijn conclusie is hetzelfde als Steffi.
  Ik moet zelfs toegeven dat ik de Scholl bijna nooit meer gebruik, maar wel een eeltvijl en rasp. En ik bezoek ook regelmatig een professional. Ik ben dus redelijk goed bezig, alleen op het smeren na, dat kan nog beter ;)

  BeantwoordenVerwijderen