8 mei 2016

SOTHYS VINTAGE SPORT REVIEW & SWATCHES

Sothys Vintage Sport

In het voorjaar, net als in de zomer, zijn lichte texturen aan de orde. Geen heavy stuff, maar zachte texturen die met de huid versmelten. Sothys creëerde een Vintage Sport look waarbij lichtheid en eenvoud centraal staan.

Sothys Vintage Sport

Een sprankelende blik met het genot van een frisse applicatie. Deze Sothys gelei oogschaduws zijn plezierig in gebruik. In een ver verleden meen ik mij nog te herinneren dat Maybelline heel wat mousse producten in het assortiment had. Hoogstwaarschijnlijk intussen vervangen door iets nieuws, maar Sothys blaast opnieuw leven in het mousse gebeuren. Het fijne hieraan is, dat je deze gelei oogschaduws makkelijk met de vingertoppen kan aanbrengen voor een naturel effect.

Sothys Vintage Sport

Ivoire Lumineux is een multitasker. Als highlighter in de binnenste ooghoek, onder de wenkbrauwen, op het (bewegend) ooglid of wat dacht je als highlighter op de jeukbeenderen? Ik testte het allemaal uit en telkens wist deze tint mij opnieuw te verbazen. Rose Tendre combineert goed met Ivoire Lumineux, maar zeker en vast ook met lila en paars tinten. 

Sothys Vintage Sport
Sothys Vintage SportVoor de lippen heb je keuze tussen een glanzende lipgloss met iriserende glanspartikels of een verzachtende gloss olie met een transparante finish. De Jelly lipgloss voelt ultra licht aan op de lippen en heeft een non-sticky formula. Bois de Rose is een lipkleur die in de smaak valt bij veel dames en is makkelijk te combineren met verschillende make up looks.
 
Sothys Vintage SportVoor het eerst testte ik een gloss olie. Hoewel het al een tijdje in is (denk maar aan Clarins Instant Light Lip Comfort Oil) liet ik de trend aan mij voorbij gaan. Tot ik deze snoepjesroze Gloss Lip Oil  in handen kreeg. Naast een verzorgende werking (op basis van karitéboter, squalaan en plantaardige oliën) heeft deze lipoil een delicaat parfum en zorgt voor een zachte waas aan kleur op de lippen. 

Sothys Vintage Sport

Mijn geheim voor een make up die er lang mooi blijft uitzien: fixerende make up watertjes. Deze Fix & Fresh brume verfrist de huid en fixeert de make up voor een longlasting resultaat. De dewy look krijg je er gratis bij. Aangezien Sothys een huidverzorgend merk is, konden ze het niet laten om enkele actieve werkstoffen toe te voegen aan de Fix & Fresh brume. Het compacte formaat is handig om mee te nemen, maar tegelijkertijd ook zeer snel opgebruikt. Waardoor ik dit een prijzig product vind. 

Sothys Vintage Sport

Tot slot een poederige nude roze nagellak als finishing touch voor de Vintage Sport lente look. De kleur geeft een verzorgende uitstraling aan de nagels. Geen tijd of geen goesting voor uitgebreide manicures? Dan is dit de perfecte oplossing. Even de (glas)vijl langs de nagels halen en twee laagjes kleur et voilà. De klus is geklaard.

Sothys Vintage Sport

Extra inspiratie nodig? Sothys heeft een eigen Youtube kanaal  met korte make up tutorials waaronder een look met de Vintage Sport Spring-Summer collection. Classy and timeless, een perfecte make up look voor een bruidje. 
 


Daar waar de nadruk ligt op eenvoud en lichtheid is deze collectie draagbaar voor iedereen. Jong en oud. De producten brengen frisheid en juicyness in het gelaat voor een vrolijke lentelook. De prijzen zitten in een hogere prijsklasse, maar ik had niet anders verwacht. Tenslotte is Sothys een professioneel merk dat uitsluitend te koop is bij een Sothys instituut. De kwaliteit van de producten uit deze lente/zomer collectie is zeer goed. 
 
Voor een Sothys schoonheidsinstituut (verkooppunt) bij jou in de buurt kan je mailen naar info@sothys.be
Gelei oogschaduw in Ivoire Luminieux en Rose Tendre - 26 euro
Jelly lipgloss Bois De Rose  - 29 euro
Glossy lip oil Framboise Chique - 29 euro
Fix & Fresh mist 15 ml - 20 euro
Nagellak Rose Nude - 15 euro

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 


1 opmerking: