26 apr 2016

THE BODY SHOP BRITISH ROSE

The Body Shop is er weer in geslaagd een nieuwe geurlijn te introduceren. De British Rose werd enige tijd geleden voorgesteld tijdens een super gezellig event in Antwerpen en ik was in de mogelijkheid om enkele British Rose producten thuis uit te proberen. 

The Body Shop British Rose

Normaal ben ik geen grote liefhebber van rozen geuren omdat het te opvallend of te oubollig ruikt. Deze collectie op basis van Britse rozen is fris en zacht. Niet té overweldigend, maar net alsof je je neus in een prachtig rozen boeket stopt. 

The Body Shop werkte samen met een milieu-award winnende kwekerij in het hartje van de Engelse countryside. Waar de rozen ter plekke gekweekt worden in fris bergwater, met de hand geplukt en gedroogd worden aan de lucht. Dit gehele proces zorgt voor een hoge kwaliteit aan pure essence dat The Body Shop vervolgens in de producten verwerkte.  The Body Shop maakte een tof filmpje om hun werking uit te leggen, zeker een keertje bekijken als je tijd hebt. 

De verpakkingen doen me terug denken aan de Smoky Poppy collectie van vorig jaar.  Het zwarte in contrast met pastel roze en fushia accenten. Het ziet er alvast goed uit. De producten die ik ontving passen in een rustgevend bad ritueel. Te starten met het bad laten vol lopen met warm water en een geutje Petal-Soft bath foam (badschuim). Ik slaag er nooit in om een geutje toe te voegen, want ik hou nu eenmaal van een massa schuim! Een lekker ontspannende geur en een dikke schuimlaag. Check! Een goed begin van het British Rose ritueel. 

The Body Shop British Rose

Wassen, wassen, wassen! The Body Shop pimpte een old school blok zeep tot een exfoliating soap. Het roze zeepje ziet er niet alleen schattig uit, het bevat kleine stukjes rozenblaadjes voor een (ultra) licht scrubbende werking. Verwacht niet teveel van de exfoliërende werking. Persoonlijk gebruik ik deze zeep om mijn handen te wassen, voor het lichaam vind ik de werking te uitdrogend. 

The Body Shop British Rose

De echt scrubbende werking mag je wel verwachten van de Exfoliating Gel Body Scrub. Een bijzondere ervaring want wederom is de geltextuur verrijkt met echte rozenblaadjes. Het gebruik van de rozenblaadjes geeft mij een extra luxueus gevoel. De textuur is een gel met een fijne scrubkorrel om de huid op een milde wijze te exfoliëren. Fijn om over het hele lijf te gebruiken, zelfs over de gevoelige zones zoals decolleté en borsten.  Aangebracht op een vochtige huid is de scrub mild, mag het voor jou een tikkeltje steviger zijn, kan je deze scrub gebruiken voor je in bad of onder de douche gaat op een droge huid.

The Body Shop British Rose

Het relaxerende badmoment sluit je af met een bloemblaadjes-zachte huid. De Instant Glow Body Butter is een ultra hydraterende crème. Binnen het assortiment body butters van The Body Shop hebben niet alle body butters dezelfde textuur. De ene is al wat romiger en voller dan de andere. Deze body butter is geschikt voor de normale tot droge huid en is qua textuur iets lichter. Eens aangebracht op de huid ruikt de body butter mild en zacht, zeker niet overheersend. De mica in de body butter geeft een subtiele glinstering aan de huid. Geen discobal effect, maar in de zon wordt je huid gesublimeerd.

The Body Shop British Rose

Een leuke lijn als je houdt van een romantische, zachte geur en een luxueus gevoel. De scrub vind ik qua werking aangenaam, maar de geur is daar niet 100% mijn ding. Misschien omdat de scrub opvallender geurt dan de overige producten. Dit zijn niet de enige vier producten die tot de British Rose collectie behoren. Het gamma is aangevuld met een shower gel, handcrème, eau de toilette, bodylotion en een make up lijn.

The Body Shop British Rose

Wat denk je, is deze lijn iets voor jou?

British Rose producten zijn te koop bij The Body Shop
British Rose Petal-Soft bath foam 250 ml - 7 euro
British Rose exfoliating soap 100 g - 3.50 euro
British Rose gel body scrub 250 ml - 18 euro
British Rose body butter 200 ml - 16 euro



Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

9 opmerkingen:

  1. Oehh klinkt heerlijk ! Ik moet hem binnenkort maar even gaan ruiken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoals jij 't beschrijft klinkt het heel aanlokkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De bath foam is mijn favoriete product van deze reeks !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heerlijk. Ik ben dol op producten met rozen. Rozenwater zou ook heel goed zijn voor je huid, dus ik denk dat de bodyshop dat heel goed heeft gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De verpakkingen zien er in ieder geval heel mooi uit. Jammer dat ik het vanaf hier niet kan ruiken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die verpakking vind ik echt mooi!
    Ik ga de body butter eens halen denk ik, had net een nieuwe nodig en deze lijkt me fijn qua geur en super dat je zelf je gewenste textuur kan kiezen :)

    Ilona
    www.artthisisart.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijke lijn lijkt mij dit zeg. Vooral de scrub vind ik er erg goed uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een geweldige heerlijk lijn lijkt me dit! Vooral die scrub! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb al zoveel goeds gehoord over deze collectie, ik ga het zeker eens uitproberen!

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen