28 apr. 2016

BEAUTY MUSTHAVE CASTOR OLIE

Castor olie, ook wel gekend als ricinus olie of wonderolie, is een olie die gewonnen wordt uit de vruchten van de wonderboom. Het hele proces en de geschiedenis van castor olie ga ik je besparen. Als ik je vertel dat deze olie rijk is aan mineralen, vitaminen en proteïnen, begrijp je ook meteen waarom mijn interesse in dit product zo groot was (en nog steeds is). 

de werking van castor olie

de werking van castor olie

Ik kocht bij Holland & Barrett (het voormalige Essenza) een flesje van 150 ml pure castor olie. Ongeparfumeerd, vrij van kleurstoffen en conservering. Een 100% natuurlijk product maar met een bijzondere werking vooral op de haargroei. Deze olie stimuleert haren om sneller te groeien en voller te worden. Niet alleen voor je  (lange) lokken, maar ook voor je wimpers en je wenkbrauwen.  Een dik jaar geleden kwam ik onderstaande tutorial tegen en ik moest en zou dit zelf uitproberen.

 

Intussen ben ik 11 maanden verder en ben ik klaar om jullie het eindverdict te vertellen. Het effect zoals in de video heb ik helaas nooit bereikt, maar ik moet wel zeggen dat mijn wimpers sterker en voller waren na consequent gebruik. Waarbij je de olie als wimperserum iedere avond moet gebruiken gedurende minstens 3 à 4 maanden. Ik bracht met behulp van een oorstaafje een druppeltje olie aan langs de bovenste wimperrand net voor het slapen gaan. Mijn wimpers verankerde zich beter waardoor ik minder last had van uitvallende wimperhaartjes. Nu gebruik ik nog steeds wekelijks (niet meer dagelijks) castor olie op mijn wimpers. Ik heb het flesje bijna een jaar in huis en je ziet amper dat er iets uit is. Doordat je slechts een druppeltje of twee per keer nodig hebt. Gelukkig zijn er nog tal van  andere toepassing met castor olie mogelijk.


 • als haarmasker (olie opwarmen, aanbrengen op je hoofdhuid gedurende 15 min) voor extra glans, haargroei te stimuleren en  een schilferige hoofdhuid te verlichten.
 • als nagelriemolie om je nagelriemen soepel en zacht te houden.
 • als huidolie
 • als behandeling tegen kalknagels (in combinatie met tea tree olie)
 • als gezichtsolie (stimuleert de collageen productie en heeft een helende werking op acné zonder de poriën te verstoppen).
 • om je gezicht mee te reinigen via de oil cleansing methode (OCM). Je mengt castor olie met andere oliën zoals olijf-, jojoba-, amandelolie, ... om vervolgens je make up, talg, ...  te verwijderen. Een goedkope manier om je gezicht schoon te maken op een natuurlijke manier.
 
 Heb jij een natuurlijke olie in huis?

Te koop bij Holland & Barrett
Castor olie 150 ml - 8.99 euro

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

5 opmerkingen:

 1. Oh, wauw! Dat klinkt goed zeg!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog jojoba olie liggen in huis, wist niet dat dit zo veel kon doen :O

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wellicht heeft jojoba olie ook een eigen specifieke werking. Moet je zeker eens googlen.

   Verwijderen
 3. Ik heb al veel oliën geprobeerd, maar pure castorolie staat nog op de to-try lijst.

  BeantwoordenVerwijderen