29 jul 2015

REVIEW MIX - URIAGE, NIVEA & APIVITA ZONNECREME EN AFTERSUN

De batterijen zijn opnieuw opgeladen. Ik ben er een weekje tussen uit geweest en daar heb ik intens van genoten. Vandaag een review mix over enkele zonneproducten die ik afgelopen week uitgebreid uitgetest heb.

Apivita is een nieuw merk hier op mijn blog. Het Griekse merk heeft een zonnegamma op basis van 78% natuurlijke ingrediënten zoals hun gepatenteerde propolis extract, groene thee, zeelavendel, zeevenkel, algen, ... en etherische oliën. Ik testte de Antispot face cream SPF 50 uit. De groene thee infusies gaan huidveroudering en huidverkleuring tegen. De zeelavendel en -venkel werken in op bruine vlekjes en sproetjes. Hierdoor is deze zonnecrème voor het gezicht een goed product om te gebruiken voor een mommy to be. Om te vermijden dat je een zwangerschapsmasker krijgt.


Apivita omschrijft de textuur als licht, hoewel ik dat graag tussen aanhalingstekens plaats. Persoonlijk vind ik de textuur eerder dik en de crème smeert stroever uit. De kleur is beige en niet wit in tegenstelling tot wat ik wel verwacht had. Eens aangebracht, transformeert de tint naar transparant. De crème laat een lichte film en een klein glansje na. Hierdoor is deze minder geschikt om te gebruiken in combinatie met make up. Mijn huid reageerde goed op deze crème.

Apivita is te koop bij de apotheek.
Apivita antispot face cream SPF 50 50 ml  - 23.50 euro


Al jaren is Nivea SUN een trouwe partner wanneer het aankomt op zonnebescherming. De Protect & Refresh verfrissende zonnemelk is nieuw sinds dit jaar. De lichte, niet vette textuur maakt deze melk aangenaam in gebruik. Zeker in combinatie met een actieve vakantie. Ook in België is deze zonnemelk al meermaals handig van pas gekomen wanneer er in de tuin gewerkt moet worden. Door het non sticky gevoel voel je niet dat je iets op je lijf gesmeerd hebt. De menthol zorgt voor een verfrissend effect, hoewel dat voor mij persoonlijk minder goed tot uiting kwam. 


Na iedere blootstelling aan de zon hebben je huidcellen minimaal 12 uur de tijd nodig om te kunnen herstellen. Uit onderzoek blijkt dat na het zonnen velen het gebruik van een aftersun skippen. Huh? Waarom? Aftersun gebruiken is net héél belangrijk. Een aangepast product helpt je huid te kalmeren, te herstellen, af te koelen en te hydrateren. De eerste verfrissende onder de douche after sun lotion staat op naam van Nivea. Daarmee bewijst Nivea als drogisterijmerk toch maar weer eens dat ze ook heel innovatief kunnen zijn. De aftersun lotion voor onder de douche is niet alleen praktisch in gebruik, het voelt ook fijn en mild aan op de huid. De dikke volle crème textuur breng je aan op een vochtige huid en masseer je kort in. Vervolgens afspoelen met lauw water en hup je bent klaar. Snel, handig, fijn in gebruik, plakt niet, heeft een aangename geur en werkt kalmerend, maar er is ook een nadeel. Deze aftersun hydrateert minder intens dan een klassieke aftersun die je niet afspoelt. Daarom gebruikte ik dit product eerder als extra'tje en smeerde ik mijn lijf net voor het slapen gaan nog eens in met een klassieke aftersun.


Nivea SUN is te koop bij de supermarkt en drogisterij.
Nivea Protect & Refresh verfrissende zonnemelk SPF 30 200 ml - 15.69 euro
Nivea verfrissende onder de douche after sun lotion 200 ml - 9.29 euro

Sinds dit jaar zijn de formules en verpakkingen van de zonneproducten van Uriage veranderd. De kracht van het Uriage thermaal water en een nieuwe filtercomplex met bewezen fotostabiliteit werden toegevoegd. Nog beter, nog effectiever. Ik testte de minerale stick SPF 50, de mist SPF 20 en een kalmerende aftersun. 


De Bariésun minerale stick SPF 50 is vooral handig om te gebruiken op gevoelige huidzones. Denk maar aan oren, littekens, donkere vlekken, ... die net wat meer bescherming nodig hebben. De stick is compact en klein zodat je deze makkelijk kan meenemen in je handtas. De stick is misschien klein, maar gaat ontzettend lang mee doordat je het slechts plaatselijk gebruikt. Verwacht je wel aan een zonnestick die er behoorlijk wit uitziet eens je het aangebracht hebt. 


De Bariésun mist (brume) met SPF 20 is het product dat bij mij het minste in de smaak viel. Hoewel het ontzettend lekker ruikt, vind ik de textuur aan de vette kant. De mist vernevelt fijn, maar eens je gaat uitsmeren, voel je dat het een soort oliemist is. Die vervolgens als een laagje op de huid blijft liggen en zeer langzaam intrekt. Voor een actieve, sportieve vakantie (of als je buiten aan het tuinieren bent of een fietstocht gaat maken, ... ) vind ik deze spray maar niets. Daarentegen voor een zon, zee, strandvakantie zou ik geen moeite hebben met deze brume. Het is maar net wat je verkiest. Qua zonbeschermende werking doet dit product prima zijn werk. 


Tot slot de Bariésun kalmerende aftersun voor het gelaat. Deze vond ik wel super. De lichte textuur voelt verkoelend aan en smelt vrijwel onmiddellijk op de huid. Mijn gelaat, hals en decolleté worden niet alleen intens gehydrateerd, maar ook gevoed met hyaluronzuur, vitamine C en E en het thermaal water. Net als de mist heeft deze aftersun een zalige zomerse geur.  


Uriage is te koop bij de apotheek en parafarmacie.
Uriage Bariésun soothing cream aftersun 50 ml - 8.90 euro
Uriage Bariésun stick mineral SPF 50 - 11 euro
Uriage Bariésun brume SPF 20 150 ml - 14.90 euro



Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

2 opmerkingen:

  1. Potver! Ik ben zo'n grote fan van Apivita, en ik wist niet eens dat ze zonneproducten in assortiment hadden.. SHAME ON ME!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ze hebben een SUN gamma, niet heel uitgebreid, maar het bestaat ;-).

      Verwijderen