6 jul 2015

BOURJOIS PARISIAN SUMMER - REVIEW & LOOK

De zon op je snoet dat is hetgeen Bourjois deze zomer aan jou belooft. De zomer collectie van Bourjois, Parisian Summer, is volledig in thema en in no time bekom je een sunkissed skin en look. De verpakking is leuk vormgegeven met de blauwe en rode streepjes. Het geheel wordt hierdoor nét een tikkeltje vrolijker, speelser en uitdagender om te gebruiken. Let's try!


Als je de Bourjois Summer On Riviera collectie van twee jaar geleden nog kent, dan herken je ongetwijfeld een aantal producten. De hele collectie heeft een verslavend zomers parfum. Vooral bij het gebruik van het Sunlight Elixir komt de geur tot uiting.  Het glazen flesje met spray bevat een getinte droge olie met kleine gouden shimmers. Standaard zit het parelmoer goedje op de bodem, maar door middel van stevig te schudden, mengt het geheel en is het gebruiksklaar. De droge olie kan je gebruiken om je lijf te voorzien van een subtiele voiletint. Geen vlekken, noch plekken, maar je lijf wordt voorzien van een heldere, natuurlijke kleur. Vooral het effect in de zon vind ik prachtig. De shimmers sublimeren de huid zonder dat het teveel en te onecht lijkt. Pluspunt: deze droge olie bevat een SPF 15.


Hoewel Sunlight Elixir voornamelijk te gebruiken is voor het lichaam, kan je de droge olie als je dat prettig vindt eveneens in het gelaat sprayen. Persoonlijk ben ik geen voorstander en gebruik ik liever de andere producten uit de Parisian Summer collectie om mijn gelaat te bronzeren.

De Sun Illusion is een blurrende primer met het effect van een bronzer. Klinkt vreemd en het ziet er misschien angstaanjagend uit. Mits de juiste doseringen bekom je een mooi resultaat.  Ik dip lichtjes mijn vinger in de mousse en vervolgens breng ik de primer aan. Niet gewoon aanbrengen, maar grondig blenden om te vermijden dat de tint mijn gelaat omlijnt. De tint 02 Hâle Foncé is vrij intens en donker. Voor de lichtere huidtypes is er ook nog een andere kleurvariëteit die lichter is en wellicht beter aansluit met je eigen huidskleur. Persoonlijk denk ik dat 01 Hâle Claire mij ook beter zou passen. Doordat ik zo'n kleine dosering gebruik, mis ik de voordelen zoals het verfijnend effect op de poriën, kleine oneffenheden die weg geblurd worden etc. Je kan zelf bepalen of je de Sun Illusion apart gebruikt of in combinatie met een foundation of eventueel met de BB Bronzing Cream.


De BB Bronzing Cream is een 8 in 1 product: gebruind effect, egaliseren, glans, hydratatie, verfrissend effect, onderhoud van je bruine teint, hoge weerstand en een SPF 15. Net als de Sun Illusion is ook deze BB crème verkrijgbaar in 2 tinten: 01 Hâle Claire en 02 Hâle Foncé. De luchtige geltextuur voelt licht en fris aan op de huid. De getinte crème zorgt voor een gebronsd effect met een lichte egaliserende werking. Verwacht geen dekkend product, want dan word je teleurgesteld. De SPF 15 is mooi meegenomen!


Tot slot een matte bronzer Mat Illusion om de bronzy look mee af te werken. Het bronzingpoeder is eveneens verkrijgbaar in dezelfde twee tinten. Rekeninghoudend met een lichte en donkere huidskleur. Net als alle Parisian Summer producten heeft dit poeder dezelfde lekkere zomerse geur. Een fijne extra, hoewel de geur onmiddellijk vervaagt. Qua textuur is dit poeder fijn en makkelijk om aan te brengen. Het poeder is goed gepigmenteerd en heeft een rood/oranje ondertoon maar mits de nodige blending skills krijg je een prachtig gebronsd resultaat. Ik breng het poeder aan met de drie-beweging (tutorial).


Voor de look combineerde ik de drie gezichtsproducten. Als basis de Sun Illusion om ervoor te zorgen dat mijn make up beter blijft zitten en er niet vanaf glijdt met deze zomerse temperaturen. Vervolgens een dun laagje BB Bronzing Cream die ik combineerde met een Estée Lauder BB Cream. Voor de bronzy finishing touch gebruikte ik met een lichte hand Mat Illusion langs de haarlijn en onder de jeukbeenderen. Het resultaat is een zachte gebronsde, natuurlijke teint. Als je de Bourjois Parisian Summer producten alleen gebruikt en niet combineert met andere producten zoals ik gedaan heb voor de look, lijkt het net alsof je een weekje onder de Spaanse zon vertoeft hebt.


Bourjois is te koop bij DI, Inno, Kruidvat, Ici Paris XL en de onafhankelijke parfumerie.
Fond de Teint Sun Illusion 18 ml - 13.49 euro
BB Bronzing Cream 8 in 1 30 ml - 13.49 euro
Poudre Mat Illusion - 13.49 euro
Sunlight Elixir 50 ml - 15.49 euro


Beauty Treasures

8 opmerkingen:

  1. Wat zie je er mooi gebruind uit zo! Ben zelf 't meest benieuwd naar de primer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oo mooie producten & prachtige look :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie zomerse producten, en wat een supermooie look!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De oude sunlight elixer heb ik thuis nog en deze is echt leuk om je benen wat gloed te geven.

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie kleur op jouw lippen!
    Lipstick of gloss?

    BeantwoordenVerwijderen