29 jun 2015

LIERAC HYDRAGENIST SERUM & DAGCREME

Al 40 jaar specialiseert Lierac zich in anti-aging producten. Het merk baseert zich op werkzame bestanddelen afkomstig van planten die verwerkt en gecombineerd worden met de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Klinkt allemaal heel mooi en netjes, maar wat betekent dat nu? Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld en ik waagde de gok om hun nieuwste Hydragenist lijn uit te proberen.


Hydragenist richt zich op de jonge vrouw die psychologisch niet klaar is om de stap naar anti-aging producten te zetten. Niet klaar of er misschien geen nood aan heeft. Iedere huid is anders maar een dagelijkse portie vocht en hydratatie kan iedereen goed gebruiken.


Zowel het serum als de gelcrème zijn opgebouwd rond de sleutelrol die zuurstof speelt in het hydratatieproces. Zuurstof stimuleert met name de activiteit van de dieper gelegen cellen. De vochtbalans wordt terug in evenwicht gebracht, bestaande rimpels vervagen en de teint oogt frisser en voller. 


De elegante look van de matroze luxe verpakking oogt chique en staat stijlvol in mijn badkamerkastje. De klik met de producten was er onmiddellijk. Zowel het serum als de gelcrème hebben een fijne textuur en voelen ontzettend zacht en mild aan op mijn huid. Daarnaast moet ik Lierac complimenteren met het delicate parfum (toetsen van rozenwater, jasmijn en gardenia) die ze toegevoegd hebben aan de Hydragenist lijn. Het bloemig parfum zorgen voor een extra vrouwelijke toets. 



Het serum is zeer dun, vloeibaar en tegelijkertijd zuinig in gebruik . Met het pipetje is het doseren eenvoudig. Ik druppel enkele druppels serum in mijn handpalm dat ik vervolgens al tokkelend aanbreng op de huid. Hoewel de producten zowel 's morgens als 's avonds gebruikt kunnen worden, beperk ik mij hierin en reserveer ik dit exclusieve serum voor de ochtend.

De dagcrème is verkrijgbaar in drie varianten. Ik koos voor de crème die het beste bij mijn huidtype (gemengd) aansluit. De versie voor de normaal tot gemengde huid bevat microrijstpoeder voor een matterend effect. De gel voelt licht en luchtig aan op de huid, trekt snel in en de textuur is silky vanwege het percentage siliconen dat verwerkt zit in deze gelcrème. Verwacht echter geen opvullend effect gelijk aan een siliconen primer. Ik ben meer dan tevreden over beide producten, alleen jammer dat de dagcrème geen SPF bevat. Dat zou dit seizoen goed van pas komen. Je kan een aparte zonnecrème gebruiken over de dagcrème heen. Helaas  lijkt deze combinatie niet goed te werken en wordt het geheel plaatselijk rulig. Sinds gisteren heb ik een poeder zonnefactor in mijn bezit van Lush. Ik ben benieuwd of dat mogelijks een oplossing is voor "mijn probleem". Wederom gebruik ik deze gelcrème enkel 's morgens.

Zomer tip: bewaar je dagcrème in de koelkast voor een extra verfrissend effect.

De combinatie tussen het serum en de dagcrème zorgt voor een mooi gehydrateerde huid die aangenaam en comfortabel aanvoelt.


Een extra geldbesparende tip. Koop deze Lierac huidverzorgingsproducten online via OnlinePharmaBox.be. Dit is een betrouwbare Belgische apothekerswebshop met een mooi uitgebreid assortiment, een eenvoudige website en je kan advies op maat bekomen. Tevens krijg je bij je eerste aankoop een handdoek cadeau. Plus er is gratis levering bij aankopen boven 59 euro. Maar als je zowel de dagcrème als het serum besteld zit je hierboven. Dus dan levert het jou wel degelijk iets op.

Lierac is te koop bij de apotheek.
Hydragenist gel crème 50 ml - 39.50 euro
Hydragenist serum 30 ml - 44 euro

Dezelfde producten kan je ook kopen via OnlinePharmaBox.be
Hydragenist gel crème 50 ml - 39.50 euro 31.60 euro 
Hydragenist serum 30 ml - 44 euro 35.20 euro

Beauty Treasures

5 opmerkingen:

  1. Ik heb nog nooit iets geprobeerd van dit merk, maar het klinkt wel goed!
    Alleen inderdaad jammer dat de dagcrème geen SPF bevat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken dit merk niet, de dagcréme ziet er fijn uit :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kende dit merk nog niet maar het klinkt wel goed!

    x karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De crème vind ik zelf ook heel goed. Heerlijke textuur vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen