17 apr 2015

UNE BEAUTY | NIEUWE MAKE UP PRODUCTEN GETEST

UNE is een merk dat gemaakt wordt met liefde voor de natuur. Er wordt gewerkt met natuurlijke ingrediënten uit de natuur en liefst, indien dat mogelijk is, van biologische aard. UNE is geen saai merk, integendeel, maar afgestemd op de vrouw die kiest voor een natuurlijke, verzorgde uitstraling. Ik testte enkele UNE nieuwigheden: wenkbrauwpotloden, minerale poeder foundation en mascara Volume Liner. 


Wenkbrauwen worden vaak vergeten. Nochtans geven ze vorm aan je gelaat en zorgt een mooi gevormde wenkbrauw dat je ogen meer tot hun recht komen. Een wenkbrauwpotlood lijkt zo old school. Gelukkig kan je er mooie resultaten mee bekomen zonder te moeten denken aan die typische fijn (bij)getekende wenkbrauwen van oudere dames. Het UNE wenkbrauwpotlood bevat bijenwas en jojobaolie als verzorgend element. De potloden zijn goed gepigmenteerd en bevatten weinig tot geen rood pigment. 


Een paar jaar geleden, toen ik pas startte met mijn blog, was minerale make up hip en trendy. Tegenwoordig hoor je hier nog maar zelden iets over. Nochtans is minerale make up een goede optie voor gevoelige huidtypes, doordat het je huid laat ademen. De UNE minerale foundation is 100% natuurlijk, talk vrij en bevat een SPF 15.


Het is even wennen aan het gebruik van losse foundation. Gelukkig is het mij niet onbekend. Je doet een kleine hoeveelheid poeder in het dekseltje. Vervolgens roteer je met je kwast in het dekseltje om het poeder op te nemen. Met ronddraaiende bewegingen breng je de foundation aan op je gelaat. Afhankelijk van welke soort kwast je gebruikt, kan je de dekking heel natuurlijk houden (poederkwast) of net iets meer opbouwen (kabuki). 

Voor mij persoonlijk is de dekking op basis van dit poeder niet waar ik naar opzoek ben. Daarom gebruik ik deze minerale foundation regelmatig als gekleurde finishing powder over een BB crème of vloeibare foundation heen. Deze 100% natuurlijke foundation is een aanrader als je van jezelf een mooie huid hebt en weinig nood hebt aan dekking. Of als je graag houdt van een au naturel effect.
 
minerale poeder aangebracht over een dun laagje foundation
 
De nieuwste mascara Volume Liner is een aanrader. De filosofie achter deze mascara is dat je de illusie creëert van een eyeliner langs de wimperrand.


De dubbelzijde mascara wand heeft aan de ene zijde korte plastieke stekeltjes. Hiermee breng je zonder veel moeite mascara aan vanaf de wimperwortel. Net doordat je zo dichtbij mascara kunt aanzetten lijkt het (minimaal) alsof je een eyeliner creëert. Persoonlijk vind ik het effect verwaarloosbaar. De lange stekeltjes separeren en geven volume aan de wimpers. De combinatie tussen de korte en lange stekeltjes zorgt voor lange gelifte wimpers.

Ik vind dat UNE een fijne 100% natuurlijke mascara op de markt gebracht heeft. De illusie van een eyeliner is een leuk verhaaltje erbij, maar meer ook niet. UNE beoogt een natuurlijke look en dan vind ik dat dit al behoorlijk wat volume is voor dit merk.

geen mascara - één laagje
twee laagjes - drie laagjes

 
Hierboven zie je ook mijn wenkbrauwen ingekleurd met een UNE wenkbrauwpotloodje. Voor diegenen die het goed opgemerkt hebben. De Skin Glow concealer (zichtbaar op de eerste foto van dit artikel) heb ik (nog) niet getest. Iemand interesse in?

UNE is te koop bij DI en Galleria Inno
UNE mascara Volume Liner verkrijgbaar in zwart en bruin 10 ml - 16.99 euro
UNE minerale foundation verkrijgbaar in 6 tinten - 17.49 euro
UNE wenkbrauwpotloden verkrijgbaar in 4 tinten - 8.99 euro 

Beauty Treasures

3 opmerkingen:

  1. de wenkbrauwpotloden zien er goed uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De wenkbrauwenpotloden trokken direct mijn aandacht, daar ga ik eens naar kijken hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat poeder lijkt me wel fijn :-) En idd, vroeger gebruikte zowat iedereen minerale makeup

    BeantwoordenVerwijderen