10 apr 2015

CIEN | GLOSSJES IN FRISSE LENTEKLEUREN

Als je liever niet veel geld aan make up spendeert dan heb ik vandaag acht leuke lipglossen op een rij. Cien, het beauty huismerk van Lidl, lanceert lipglossjes in frisse lentekleuren. Daarmee komt Beauty Treasures tegemoet aan ieders budget. 


De verpakking is basic waarbij je de eigenlijke lipgloss kleur direct ziet. Niets speciaal, noch spannend, maar dat had ik persoonlijk ook niet verwacht. In totaal zijn er acht kleuren te koop die onderdeel uitmaken van de limited edition lente look. Cien heeft ieder seizoen een collectie afgestemd op de huidige modekleuren. Ditmaal herken ik heel wat zoete snoepjeskleuren. 


De sponsapplicator is lang en smal. De hoeveelheid product dat je per keer aanbrengt is zeker niet te veel. Eerder te weinig, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem. Je kan makkelijk meerdere laagjes over elkaar aanbrengen. De gloss heeft een zoete geur en een plakkerige substantie waardoor de kleur en glans lang op de lippen aanwezig blijft.


De lente collectie bestaat uit de volgende tinten: Sparkling Champagne, Nude Lips, Summer Time, Antique Rose, Diamond Rose, Sparkling Mallow, Creamy Raspberry en Glamorous Night. Niet alleen nummers, maar ook orginele bijpassende namen. 


Als ik de kleuren selectie hierboven bekijk, zie ik een gevarieerde collectie met verschillende finishes (crème en parelmoer). Voor ieder wat wils. Helaas valt het grootste deel van de lichte kleuren weg, eens aangebracht op mijn lippen.  

Sparkling Champagne is de minste van de hoop voor mij persoonlijk. Het hoge gehalte aan parelmoer is mijn ding niet. Nude Lips is gelijkaardig aan Sparkling Champagne met uitzondering van het parelmoer. Deze lipgloss heeft een crème finish. De milky textuur is moeilijk egaal en dekkend aan te brengen, waardoor het in de liplijntjes blijft zitten. Deze twee zijn het minste van de volledige Cien Spring collectie naar mijn mening. Van hier af wordt het enkel beter.


Summer Time bijvoorbeeld is een mooie peachy gloss wederom gelijkaardig aan Antique Rose. Aangebracht op de lippen lijken beide kleuren sterk op elkaar. Antique Rose bevat een meer roze ondertoon en een flinke dosis glitters.

Diamond Rose is de meest subtiele kleur uit de collectie. Een transparante gloss met een mooie glans en zilveren glitters. Staat leuk alleen, maar is ook mooi als topcoat over een lipstick heen. Sparkling Mallow is een paarse gloss die goed gepigmenteerd is. Het is op het eerste zicht een kleur waar ikzelf niet snel naar zou grijpen. Maar eens aangebracht op mijn lippen ben ik aangenaam verrast over het mooie resultaat.


De laatste glossjes zijn mijn favoriete kleuren. Creamy Raspberry is een framboos rode gloss met een warme ondertoon. Staat ongetwijfeld schitterend met een zongebruinde teint. Glamorous Nights ziet er in de tube opvallend uit, maar laat je niet afschrikken. Eens aangebracht zorgt het fushia roze voor eerder een subtiel rood/roze resultaat.

Het Beauty Treasures verdict is positief. Je kan voor 2 euro een leuke lipgloss aanschaffen met een goede houdbaarheid. Verwacht geen luxe verpakking. Tenslotte is de inhoud wat telt!

Te koop bij Lidl.
Cien lipgloss Spring 2015 kleuren (8 tinten) limited edition 11 ml - 1.99 euro 

Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
 

3 opmerkingen: