7 apr. 2015

BOURJOIS | ROUGE EDITION AQUA LAQUE & ROUGE EDITION VELVET REVIEW, SWATCHES & LOOK

Voor de lente brengt Bourjois tal van nieuwe producten uit. De nieuwe Trio Nude Smoky paletjes reviewde ik vorige week, maar voor de liefhebbers van lipproducten zijn er twee nieuwigheden. Het kleurengamma van de Rouge Edition Velvet wordt uitgebreid met drie nieuwe tinten en gloednieuw zijn de Rouge Edition Aqua Laque lippies


Het is niet de eerste keer dat ik een Rouge Edition Velvet lipcream test. De kleur Don't Pink of it! is een oud roze kleur die een stuk lichter is dan de Happy Nude Year (kerstcollectie) die ik eerder reviewde.

Matte lippen blijven trendy, al moet je er wel van houden vind ik. Persoonlijk ben ik meer een liefhebber van een glanzende lipgloss/lipstick. Afgezien van het feit of ik er fan van ben of niet, vind ik de kleur Don't Pink of it! een schoontje. Brengt opaak en volledig dekkend aan, heeft een goede houdbaarheid en is vanaf het eerste moment mat. Een klein minpuntje is en blijft voor mij de geur. Het ruikt chemisch, gelukkig blijft de onaangename geur niet hangen.


De Rouge Edition Velvet krijgt er dit voorjaar een glanzend zusje Rouge Edition Aqua Laque erbij. Bourjois omschrijft deze nieuwigheid als een hybride lipstick met een baanbrekende formule. Ik moet Bourjois hierin gelijk geven. De formule is bijzonder. Het is een ultra lichte, niet plakkerige gloss met een waterachtige textuur. Glans en helderheid sublimeren de lippen. Het lijkt net alsof je lippen nat zijn.

Er zijn wel enkele richtlijnen verbonden aan het gebruik. Zo houdt de Aqua Laque het beste op droge, vetvrije lippen. Het vooraf aanbrengen van een lipbalsem of lippotlood zijn uit den boze.


De wetlook afkomstig van deze Rouge Edition Aqua Laque vind ik prachtig. De kleuren zijn niet ultra gepigmenteerd, maar zodra de glanslak verdwenen is, blijft er een subtiele stain achter. Het is wel aangeraden om regelmatig bij te werken, want na een klein koekje gegeten te hebben is het grootste deel van de glans en de kleur verdwenen. In totaal zijn er 8 verschillende kleuren te koop waarvan ik 03 Brun' Croyable en 06 Feeling Reddy testte. 


03 Brun' Croyable is een vleugje rood, roze en karamel gemixt tot een perfecte subtiel baksteenrode lipkleur. De kleur zorgt voor een mooi egaal resultaat waar mijn eigen lipkleur lichtjes doorschemert. 


06 Feeling Reddy is een klassiek rode kleur met een goede dekking. Beter dan Brun' Croyable, toch ben ik minder fan van deze kleur. Deze kleur heeft de neiging in fijne liprimpeltjes te kruipen. Hoewel de lijntjes rond mijn mond zeer minimaal zijn.


Te koop bij Kruidvat, DI, Galleria Inno, Ici Paris XL en de onafhankelijke parfumerie.
Rouge Edition Velvet 7.7 ml - 14.19 euro
Rouge Edition Aqua Laque 7.7 ml - 14.19 euro

Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

11 opmerkingen:

 1. Don't Pink Of It is inderdaad echt heel mooi. Maar ik vind de nieuwe Aqua Laques er toch ook leuk uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik val er stil van, wat is "Feeling reddy" een prachtige kleur ....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahhh ik vind die wetlook ook super mooi! Hou er meer van dan van dat matte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind die matte kleur heel mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi kleurtje die don't pink of it! Maar die nieuwe aqua lacquers zien er ook super uit! Hierbij is Brun' Croyable m'n favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waauw, wat een mooie producten! Ik ben ook fan van de roze!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zijn zo enorm mooi! Ik vind vooral de roze erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Brrrr, die matte roze lijkt me niks, de anderen daarentegen staan je beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Brrrr, die matte roze lijkt me niks, de anderen daarentegen staan je beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen