5 okt 2014

ZIAJA | SKINCARE & HAARVERZORGING REVIEW

Het blijft leuk om nieuwe producten en merken te ontdekken en om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Onlangs ontdekte ik het Poolse merk Ziaja. Het merk trok meteen mijn aandacht! Ziaja brengt een ruim gamma betaalbare skin & body producten waarbij ze zowel gebruik maken van natuurlijke als traditionele ingrediënten.De verpakking is eenvoudig, niet speciaal, maar wel functioneel en praktisch. Voor mij telt vooral de inhoud! Vandaag een review over de Ziaja Cocoa Butter hair mask, Ziaja Marine Algae active firming cream en uit hetzelfde gamma de Smoothing Enzyme Peeling.


Ziaja Marine Algae Smoothing Enzyme Peeling
 4.99 euro/60 ml


Enzymen peelings ken ik voornamelijk vanuit mijn opleiding schoonheidszorg. Pakweg een paar jaar geleden waren enzymen peelings hip en trendy. Intussen lijkt de trend voorbij, maar dat wil niets zeggen! Een fijne enzymen peeling verwijdert op een milde manier dode huidcellen. Deze Smoothing Enzyme Peeling wordt aanbevolen voor de droge tot normale 30 plus huid. Ondanks dat ik de leeftijd van 30 nog niet bereikt heb, heb ik deze peeling met veel plezier uitgeprobeerd. Ik zou eerlijk gezegd de leeftijd tussen haakjes zetten, ik hou er namelijk niet zo van om op producten een leeftijd te plakken.
 


Ziaja raadt aan om één à twee keer per week deze blauwe peeling aan te brengen op een grondig gereinigde huid. Na een kwartiertje kan je de gel afspoelen met warm water. De formule is gebaseerd op een gel die je makkelijk met je vingertoppen kunt aanbrengen en open smeren. De geur is lekker fris en ook het resultaat is prettig. Mijn huid voelt zacht aan, zonder droog of gevoelig te zijn. Een enzymen peeling vind ik een aanrader als je een gevoelige huid hebt, maar ook zeker wanneer je last hebt van couperose!

Ziaja Marine Algae Active Firming Cream
6.99 euro/50 ml

Deze dagcrème komt uit hetzelfde gamma als de bovengenoemde enzymen peeling. De inhoud is een prettige kennismaking. Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar deze crème doet mij denken aan Biotherm. 

Een frisse, aangename geur met een textuur die zacht aanvoelt. Een echte crème zou ik het niet noemen, eerder een gelcrème die snel intrekt, niet vet aanvoelt en prima werkt als make up basis.


Ik heb na gebruik geen last van een trekkerig gevoel. Het verstevigende aspect van deze dagcrème is mij niet in het bijzondere opgevallen. Echter een goede hydraterende dagcrème als preventief middel kan gecombineerd worden met een werkzaam serum. Mocht je dit potje in een blanco verpakking stoppen en zeggen dat dit een Biotherm crème is. Dan zou ik het geloven!


Ziaja Cocoa Butter Hair Mask 
2.99 euro/200 ml
Dit gladmakend haarmasker gebruik ik één keer per week om mijn haren intens te hydrateren en te herstellen. Het maakt mijn haren zacht, makkelijk doorkambaar zonder het dramatisch te verzwaren. De geur is net zoals alle producten van Ziaja enorm lekker!Ziaja kan online bestellen via de webshop Ziaja Focus on Skin.Beauty Treasures

3 opmerkingen:

 1. Die peeling en het haarmasker lijken me wel erg fijn :-) ik ben best benieuwd naar dit merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die enzymenpeeling lijkt me heel fijn! Ik ben benieuwd wat Ziaja nog meer in petto heeft :)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over de handcrème en reinigingsmelk komt ook nog een review online!

   Verwijderen