17 feb 2014

AL SLAPEND KRULLEN MAKEN

Hoe kan je nu door te slapen krullen maken in je haren? Dat was ook hetgeen ik mij afvroeg, toen ik een tijdje terug het artikel van Sprinkles on a Cupcake hierover las. Ik nam alvast zelf de proef op de som.

Ik vind krullen in mijn haren maken erg leuk. Het zorgt meteen voor wat extra volume in mijn fijne lokken. Maar 's morgens heb ik hier helemaal niet de tijd voor. Zo benieuwd als ik was, probeerde ik het zelf uit om 's avonds twee dotjes te maken in mijn haar. En er vervolgens mee te gaan slapen. Het voelde voor mij niet onaangenaam aan en ik ben zelfs een rugslaper. 


De dotjes maken is absoluut niet moeilijk. Je verdeelt je haar in twee delen (onderste helft en een bovenste helft). En vervolgens draai je je haren op tot je een knot/dot hebt, die je met een elastiek vastmaakt. Ik heb het zowel geprobeerd in droog als licht vochtig haar en beide manieren werken. Je zou zelfs voor een extra lange houdbaarheid een verstevigende mousse of volume spray kunnen aanbrengen in je haar vooraleer je het opdraait in een dotje. 's Morgens maak ik de twee dotjes los en daar waren mijn losse golvende krullen. Nog even met je vingers door je haren gaan zodat de krullen verdeeld worden et voilà, je bent klaar. 


Zelf vind ik dit een handige manier om mijn haren te voorzien van een golf, wat extra volume, maar ook als basis voor het nadien op te steken. Deze techniek is zeker de moeite waard om zelf eens uit te proberen. Gemakkelijk, snel, vraagt weinig inspanning en dat allemaal zonder hitte!

Wat denk je hiervan?

8 opmerkingen:

 1. Ah herkenbaar! Ik slaap ook regelmatig met knotjes om zo iets slag te creëren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat werkt dus ECHT niet bij mij, mijn haar is zo fijn en steil dat de 'krul' er na een paar minuten weer uit is. Zelfs als ik mijn haar nat vlecht en er een nacht op slaap, dan nog houdt de krul amper :-( Boo! Anyway, jou krullen zien er wel supermooi uit zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik deze techniek ook regelmatig!
  Leuke blog heb je trouwens ik ga je volgen.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, leuk dat je het hebt uitgeprobeerd! Resultaat ziet er echt mooi uit! Ik moet echt wel met product gaan werken, gewoon omdat mijn haar te lang en zwaar is, en anders direct is uitgezakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit ben ik momenteel ook aan het proberen. Wat ik wel merk is dat de krullen tegen de middag uitgezakt zijn, terwijl met de krultang ze er wel een hele dag mooi in blijven. Maar verder is het natuurlijk wel veel makkelijker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne tip! Dit ga ik zeker proberen. Scheelt weer een hoop gedoe met de stijltang! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. deed dit voordat ik extensions had ook wel eens :) blijft wel niet zo super zitten bij mij maarja ik heb dan ook lang en zwaar haar

  BeantwoordenVerwijderen