16 feb 2014

NESPRESSO | BUKEELA KA ETHIOPIA

Mijn liefde voor Nespresso is groot. Ten huize Beauty Treasures drinken we al ruim zes jaar onze favoriete Nespresso koffie. Tel maar eens uit hoeveel capsuletjes er de revue al gepasseerd zijn! Ik hou van beauty, maar daarnaast heb ik ook een grote liefde voor koffie. Nespresso lanceerde in de maand januari een nieuwe lungo (grote kop koffie) Bukeela ka Ehiopia. Iedere keer weer slaagt Nespresso erin om mij te boeien en nieuwsgierig te maken naar hun nieuwe lancering.



Met hun nieuwste Pure Origin Grand Cru gaan ze terug naar de geboorteplaats van de koffie: Ethiopië. Je heb verschillende soorten koffiebonen (Arabica, Robusta, ...) waarbij het verschil vooral zit in de intensiteit van de koffie, de smaak, maar ook in het cafeïne gehalte. Deze Bukeela ka Ethiopia bestaat uit pure Arabica koffie die geserveerd wordt als lungo. Ethiopië is gekend voor de bloemachtige koffie en dat is ook merkbaar in de samenstelling van deze capsule. Een subtiel boeket van jasmijn, witte lelie, bergamot en oranjebloesem gecombineerd de nodige hout- en muskusnoten. 


Mijn favoriete Nespresso is een lungo. Ik hou van een grote tas koffie met een scheutje melk erbij. Dus ik was zeer blij met deze nieuwe lancering. De koffie is zeer mild van intensiteit: sterkte 3. Een zachte koffie in de mond, zonder bitterheid maar toch met een goede afdronk. Voor mij de perfecte starter van de dag.


Te koop sedert 23 januari 2014 bij de Nespresso boutiques en online. 3.90 euro per sleeve (10 capsules).

4 opmerkingen:

  1. Nespresso is toch de beste koffie dat er is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Preach! Koffie is heerlijk, altijd en overal. Nepresso weet wat ze doen! Mooie foto's ook :D xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. It's the best time to make some plans for the future and it's
    time to be happy. I have learn this put up and if I may I wish to suggest
    you few fascinating issues or tips. Perhaps you could write next articles relating to this article.
    I desire to read even more things about it!

    My web site ... Rosalie

    BeantwoordenVerwijderen