18 jan 2014

FOOD | MINI HAMBURGERBROODJES

Als er bezoek komt, vind ik het altijd leuk om zelf een hapje te maken om te kunnen serveren bij een glaasje wijn/cava of voor bij de mannen hun pintje. Chips en nootjes zijn zo'n klassieker, maar voor mij mag het wel eens wat anders zijn. Ten huize Beauty Treasures zijn we verzot op zelfgemaakte hamburgerbroodjes. Heel eenvoudig en snel klaar. 

Benodigdheden
- lange frikandellen
- bladerdeeg
- één eigeel

Bereidingswijze
 Verwarm de oven voor op 190°.
Je kan als je wil ook zelf je bladerdeeg maken, maar ik koop meestal een kant-en-klare rol bij de supermarkt. Vervolgens rol ik het bladerdeeg open en snij ik de rol in acht gelijke delen. Net alsof je een taart versnijdt. 


Halveer de frikandel en leg deze op het bladerdeeg. Rol vervolgens het bladerdeeg rond de frikandel en plooi de flapjes die je over hebt naar beneden. 



De hamburgerbroodjes leg ik vervolgens op een bakplaat.  Neem een stukje keukenpapier dat je in het eigeel dipt. En dep over de bovenkant van het bladerdeeg. Op deze manier krijg je en mooi korstje zodra het gebakken is.

Bak de hamburgerbroodjes af op 190° gedurende 10 à 15 minuten. Je moet het zelf even in de gaten houden, maar zodra je ziet dat ze mooi goudbruin zijn, mag je ze uit de oven halen.


Je kan dit perfect op voorhand maken en koud serveren, maar ook a la minute bakken en warm opdienen. Dat is wat jij verkiest. Meestal serveer ik ze koud met een beetje ketchup erbij.

Maak jij zelf hapjes als er bezoek komt?

9 opmerkingen:

  1. Leuk receptje, dit ga ik onthouden voor wanneer we nog eens een feestje hebben :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat !Ik heb je genomineerd voor de Liebster award :)
    lees er alles over in mijn laatste artikel waar je da vraagjes om in te vullen kan vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeh wat lekker!

    PS: Doe jij al mee aan mijn winactie? :)
    http://www.tessevea.nl/2014/01/winactie-2x-new-black-original-ombre.html

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yummie ! Ik ben zelf iemand die graag kookt, dus bij mij is er altijd wel een zelfgemaakt hapje te vinden :-D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het ook super om zelf te experimenteren en lekker dingen te ontdekken.

      Verwijderen
  5. Een receptje om te onthouden voor de hapjes bij ons communiefeest volgend jaar!

    BeantwoordenVerwijderen