14 okt 2013

OLAZ | REVIEW TOTAL EFFECT 2 IN 1 DAGCREME EN SERUM DUO

Nieuw van Olaz is de handige 2 in 1 dagcrème en serum duo uit het Total Effects gamma. Actief tegen zeven tekenen van huidveroudering.
 • fijne lijntjes en rimpels worden minder zichtbaar
 • een zichtbaar stevigere huid
 • de poriën worden minder zichtbaar
 • vermindering van pigmentvlekjes
 • de huid wordt gladder
 • hydratatie
 • een matte uitstraling


Ik heb even de ingrediëntenlijst bekeken en ik was toch wel lichtelijk onder de indruk. Want de vitamine niacinamide staat als vierde ingrediënt in de opsomming. Wat echt wel goed is. Het is namelijk vitamine B3 die gekend staat als een belangrijke werkstof die ook werkelijk huidveroudering tegen gaat. Het Beauty Treasures testpanel testte maar al te graag deze dagcrème uit. 
De verpakking is opvallend. Het flesje is niet leeftijdsgebonden, het ziet er moderner uit dan de klassieke potjes. Ik had in eerste instantie wat bedenkingen als ik het flesje zag. Gaat het niet snel opgebruikt zijn? Wat een rare kleur? En werkt zo'n pompflacon? Vooral de geur kwam vrij sterk over, toch in vergelijking tot de Q10 Plus Energy dagcrème van Nivea waarvan ik de geur veel zachter vind. Het deed me denken aan de geur van haarproducten van bij de kapper. Maar dit waren slechts mijn eerste bevindingen.

Na 1 dag testen was ik de geur al gewoon en vond ik het minder fel. Voorts werd ik eigenlijk heel enthousiast van de dagcrème in het algemeen. De dagcrème en serum zijn mooi met elkaar verweven in de flacon. Het handige pompje zorgt voor een gemakkelijke dosering en is ook hygiënisch, 1 maal pompen was meer dan voldoende, waardoor de flacon na vijf weken testing nog voor de helft gevuld is.
De crème is romig van structuur en smeert goed uit, hoewel het naar mijn bevindingen toch eventjes tijd nodig heeft om in te trekken. Na gebruik voelt mijn huid zacht, frisser en gevoed aan. De poriën rondom mijn neus zijn minder zichtbaar geworden, wat voor mij een hele opluchting is!
Deze dagrème is een ideale oplossing voor iemand zoals ik: weinig tijd hebben en toch graag serum met dagcrème willen combineren. Het was de eerste keer dat ik een dagcrème van Olaz gebruikte, maar het is een zeer fijn product en zijn geld zeker waard. Sinds ik begonnen was met de testing ben ik telkens bewuster gaan kijken naar de Olaz-producten in de supermarkten en drogist en nu is het voor mij wikken en wegen: terug naar mijn dagcrème van gewoonte of toch bij dit, voor mij dan toch, fantastisch gemakkelijk product blijven?
Een kleine tip: deze dagcrème is zeer regelmatig in de aanbieding bij het Kruidvat. De ideale manier om hiermee kennis te maken tegen een zeer aantrekkelijke prijs!

Te koop bij de supermarkt en drogisterij. Prijs per stuk 19.95 euro.
Bedankt aan het Beauty Treasures testpanel voor deze review!

10 opmerkingen:

 1. Klinkt goed! Ik vind Olaz zowieso wel een goed merk eigenlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet slecht, bedankt voor de review :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt zeker niet slecht! En bedankt voor je tip, als er in het kruidvat regelmatig actie's zijn op deze dagcrème ga ik de volgende aanbieding afwachten. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al een aantal positieve review gelezen over deze dus moet wel goed zijn :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is echt mijn go to dagcreme van het moment!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. klinkt als een crème om uit geprobeerd te worden, crème met een pompje krijgen sowieso een +1 van mij, ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen