15 okt 2013

ALESSANDRO STRIPLAC UITGETEST

Toen ik in Parijs was een paar weken geleden, spotte ik bij Sephora de Alessandro Striplac kits. Striplac is gelijkaardig aan gel polish, waarbij het verschil zit in het feit dat Striplac speciaal ontworpen is voor thuisgebruik. Ik kreeg de mogelijkheid om zelf eens een keertje Striplac te gaan testen bij een schoonheidssalon bij mij in de buurt.
 
Schoonheidssalon en Zonnestudio Eva was het eerste instituut in België dat Striplac verkocht.  Striplac is een nieuwe lakrevolutie om het zo te zeggen. Het is een nagellak die tot wel 10 dagen houdt zonder te splijten en waarbij je geen nagellak remover nodig hebt. Het werkt namelijk via een peel-off systeem. De uithardtijd is beperkt tot 60 seconden onder een LED lamp.


Ik koos voor de kleur 27 Secret Red die standaard bij de Striplac set geleverd wordt. Het concept is eenvoudig. Je hebt één basislak die je zowel gebruikt als basis- en topcoat. De gekleurde lak dien je tweemaal aan te brengen en telkens je een laag aangebracht hebt, hard je de kleur gedurende 60 seconden uit.


Tien dagen lang niets aan je nagels moeten doen is echt gemakkelijk. Bij mij is de Striplac gedurende 16 dagen perfect gebleven. De kleur is de hele tijd intens gebleven, de glans was iets vervaagt, maar zeker niet veel. Je nagels voelen veel steviger aan en het voordeel is, je kan hier alles mee doen zonder dat je constant denkt "oei mijn nagellak". De lak voelt glad aan, net alsof er een laagje siliconen over je nagels heen is. Mits je het deftig aanbrengt, zie je bijna geen verschil qua dikte met gewone nagellak.

na 16 dagen

Slechts één nagel begon op de 16de dag te lossen waardoor ik makkelijk de kleur er vanaf kon pellen. Maar de overige nagels waren nog perfect. Met een beetje duwen tegen de randen lukte het ook bij mijn andere vingernagels. Het was wel even schrikken nadat de Striplac verwijderd was. Mijn nagels zagen er behoorlijk ruw en beschadigd uit. Ik kreeg zelfs de indruk meer dan na het gebruik van Gelpolish. Mijn nagels hadden nood aan extra verzorging. Even polijsten en insmeren met een nagelcrème en ze zien er meteen een stuk beter uit!

na het verwijderen
na het insmeren met een nagelcrème (Lush Lemony Flutter)

Voor mij persoonlijk heeft de Striplac voor- en nadelen.
 
Voordelen
 
  • gedurende 10 dagen perfect gelakte nagels
  • prachtige glans
  • makkelijker te verwijderen dan gelpolish
  • je nagels moet je niet laten drogen
  • je kan het zelf thuis doen
 
Nadelen 
  • de prijs
  • je kan niet zo snel wisselen van kleur
  • je nagels hebben gedurende een paar dagen extra zorg nodig na het verwijderen
  • af en toe dien je een pauze in te lassen zodat je nagels ook even terug op adem kunnen komen
 
Bij aankoop van een kit (99.95 euro) krijg je de LED lamp, de twin lak en de kleur Secret Red, een vijl, een bokkepootje en reinigingspads (die heel lekker ruiken!). Je kan ook apart extra kleurtjes kopen. Geen saaie kleurtjes, maar mooie degelijke kleuren die op dit moment hot zijn. Er zijn in totaal 24 verschillende kleuren te koop.
 
Verkooppunt Striplac Schoonheidssalon en Zonnestudio Eva - Dorpsstraat, 3530 Houthalen. Voor een verkooppunt bij jou in de buurt kan je mailen naar info@neolabo.be.
 
Is Striplac iets voor jou?

8 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Het is echt super handig, perfect gelakte nagels gedurende minstens 10 dagen.

      Verwijderen
  2. Wauw, wat gaaf!! Goede review ook. Prachtige kleur en glans...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat het zo lang op gebleven is! Maar het speciale 'striplak' noemen is een dikke gimmick, ik trek al mijn merken gellak er met gemak van af. Ga nooit aan de slag met vijlen of aceton. x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vreemd, want ik heb zelf een cursus gel polish gevolgd, en ik heb nog nooit eerder het eraf kunnen trekken. Ik gebruik het merk Le Chat en daar moet je het toch afwekken.

      Zal misschien toch wel van merk tot merk afhangen?

      Verwijderen
  4. Hoewel de striplak bij mij niet zo lang blijft zitten vind ik het resultaat geweldig mooi. Je kunt gewoon alles doen. Perfect. Ik vraag me af of iemand al het lef heeft gehad om een top-coat laagje over gewone droge nagellak op te brengen. Zo ja, dan hoor ik heel graag jullie bevindingen. Voor iedereen die striplak op zijn verlanglijstje heeft staan hoop ik dat de Kerstman je goed gezind is dit jaar! Groetjes, Cora

    BeantwoordenVerwijderen