20 okt 2013

FOOD | RECEPT DIAVOLO SAUS MET SCAMPI'S

Als je houdt van pikant eten, dan moet je zeker dit recept eens uitproberen. Maar je kan het ook aanpassen naar eigen smaak en de pikante ingrediënten vervangen door iets anders. Zelf heb ik de diavolo saus al eens gemaakt met scampi's en brood. Uiteraard is dit ook te combineren met pasta.
Benodigdheden (4 pers)
- scampi's
- 1 rode paprika
- 3 wortelen
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 2 blikken tomatenblokjes met chilipepers (Benito - Colruyt)
- verse chilipepers of gedroogde
- zout
- 1 dl room


De bereiding
- Start met de wortelen in blokjes te snijden en aan te stoven in een grote kookpot. 
- Vervolgens voeg je de uien (blokjes) eraan toe te samen met de look.
- Snij ook de paprika in blokjes en voeg dit bij de wortelen en uien.
- Laat de groentjes verder garen samen met de blokjes tomaten. Als je niet houdt van pikant eten, dan kan je ipv tomatenblokjes met chilipepers, kiezen voor klassieke tomatenblokjes. Of voor verse tomaten.
- Laat dit in de grote kookpot gedurende een half uurtje sudderen. Je brengt het geheel zelf op smaak met zout en eventueel nog wat extra chilipepers. Kan zowel verse als gedroogde pepers zijn.
- Voeg vijf minuutjes voor je gaat eten, de room toe aan het geheel.
- De scampi's bak ik apart aan in een pan.
Serveren kan je samen met brood of pasta.


Moeilijkheidsgraad: 2/5
Eet smakelijk!


5 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit! (en makkelijk) :) Ga ik deze week eens proberen. Lekker makkelijk na een lange werkdag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, hier hoef je helemaal niet veel tijd in te stoppen, maar je krijgt er wel een lekkere maaltijd voor in de plaats!

      Verwijderen
  2. Hmm, dit is zo lekker :) Ga ik zeker binnenkort nog eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen