21 okt 2013

SKINCARE | MIJN HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN IN DE OCHTEND

Regelmatig krijg ik complimentjes over hoe egaal mijn huid is. Natuurlijk vind ik zoiets heel erg fijn om te horen, thanks ladies! Ik besteed heel wat tijd en aandacht aan mijn huid. Je hebt tenslotte maar één huid en hier draag ik maar al te graag veel zorg voor.

Op dit moment gebruik ik heel wat budgetvriendelijke huidverzorgingproducten. Over het algemeen koop ik vaker skincare bij de schoonheidsspecialiste dan bij de parfumerie. Ik vind gewoon dat het advies bij een schoonheidssalon waardevoller is dan bij een parfumerie. Desondanks gebruik ik pour le moment geen professionele producten, maar wel een hele boel andere dingen.
 
 
Reiniging
Qiriness Eau Micellaire Fraîcheur
 
Ik heb niet vaak hetzelfde product dat ik telkens opnieuw heraankoop, maar de opbouw is wel altijd hetzelfde. Ik start  's morgens met mijn gezicht te reinigen. Meestal gebruik ik hiervoor een mousse of een reinigingsmelk gecombineerd met een lotion. De laatste tijd ben ik een big fan van moussereinigers. Maar opzich maakt dat niet zoveel verschil. Als ik weinig tijd heb, grijp ik naar een micellaire lotion. De Qiriness Eau Micellaire Fraîcheur is een hele fijne reiniger. Mild voor de huid en zonder geur. Niet meteen de goedkoopste micellaire lotion op de markt, maar wel een degelijk product. Van de reinigingsmousse en de lotion ben ik de laatste restjes aan het opgebruiken.
 
 
Serum
Clinique Pore Minimizer
 
Dit serum heb ik al een hele poos in huis. Ik heb lange tijd deze niet meer gebruikt, maar intussen heb ik de Clinique Pore Minimizer opnieuw in gebruik. Het is een serum dat vrij dun van textuur is en een matte finish geeft aan de huid. Ik moet toegeven dat ik niet goed weet wat ik hiervan moet vinden. Clinique belooft dat je poriën minder zichtbaar worden en voorkomt de verstopping van poriën. Het lijkt erop dat de poriën minder zichtbaar geworden zijn, maar ik vind het effect vrij klein. Ik heb ongeveer nog een halve tube, ik ga gewoon verder met het uitproberen hiervan. Maar op dit moment ben ik nog niet helemaal hierdoor overtuigd.
 
 
 

Ogen
Caudalie Vinosource SOS Morning Eye Rescue
 
De oogcrème van Caudalie daarentegen vind ik wel een toppertje. Het is een fijne hydraterende oogcrème voor in de ochtend. Niet teveel tralala, maar een oogcrème die bestaat uit 92 % natuurlijke ingrediënten. Biologisch druivenwater dat de hydratatie optimaal onderhoudt,  polyfenolen van druiven die anti-oxiderend werken en diepe verzorging bieden en Vinolevure, dat het immuunsysteem van de huid verstevigd. Een aanrader die bovendien zeer betaalbaar (18.50 euro) blijft!
 
 
Dagcrème
Garnier Hydra Match voor de gemengde huid (sorbet)
 
Op gebied van dagcrème heb ik twee favorieten: Christina Elastin-Collagen crème en Bruno Vassari Skin Comfort Calming Lotion. Beiden twee geweldige dagcrèmes. Deze van Garnier is absoluut er niet mee te vergelijken. Het zou ook onrechtvaardig zijn voor de Garnier Hydra Match, aangezien mijn favorieten in een totaal andere prijsklasse gelegen zijn. Over de Garnier dagcrème kan ik kort zijn: een basic hydraterende dagcrème met een bijzondere textuur.
 

 
Bescherming
Biotherm Lait Solaire SPF 30
 
Tot slot gebruik ik een zonnebescherming. De Garnier Hydra Match bevat geen SPF, vandaar dat ik een aparte zonnecrème aanbreng. Dit doe ik niet standaard. Enkel en alleen als de dagcrème die ik gebruik geen SPF bevat. De Biotherm Lait Solaire is een staaltje dat ik gekregen heb. Het is een lekker ruikende zonnecrème met een SPF 30. Ik gebruik een kleine hoeveelheid om over gelaat en hals aan te brengen. Ook al zijn er geen zichtbare zonnestralen aanwezig, Uv-straling is er het hele jaar door. Om vroegtijdige veroudering van de huid tegen te gaan, gebruik ik deze extra stap.
 
Ik ben niet heel standvastig in het gebruik van dezelfde producten. Dus het kan goed zijn dat over een dikke maand ik andere producten aan het gebruiken ben. Maar de opbouw van reiniging, serum, oogcrème, dagcrème en eventueel bescherming is wel een vast ritueel. Hopelijk vonden jullie het interessant om eens te zien welke producten ik momenteel aan het gebruiken ben.
 
Welke producten gebruik jij in de ochtend?


9 opmerkingen:

  1. de oogcrème van caudalie gebruik ik ook :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. bij mij is m'n ochtendritueel: reinigen, lotion en dagcreme...that's it. Ik ben van plan om er ook een oogcreme in te steken...heb de laatste tijd meer wallen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze van Caudalie is heel erg fijn, maar is eerder gericht op puur hydratatie.

      Verwijderen
  3. Mooie producten. Ik gebruik sinds kort elke ochtend voor de dagceme een serum. Ik merk dat mijn huid er enorm van is opgeknapt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het blijven afwachten op het perfecte pore minimizer product he!

    XO

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer van die pore minimizer want het leek me ontzettend tof moest dit lukken !
    x Jana

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Waar kan je de caudalie sos eye rescue vinden?

    BeantwoordenVerwijderen