9 sep 2013

L'OREAL PROFESSIONNEL | REVIEW MYTHIC OIL SHAMPOO & CONDITIONER

Het hele verhaal rond het huidige Mythic Oil gamma van L'Oréal Professionnel startte met de introductie van de Mythic Oil haarolie in 2011. Dit voorjaar breidde het gamma nogmaals uit met de Souffle d'Or shampoo en conditioner. Een duo dat geschikt is voor fijn en dof haar. Het zorgt voor de nodige glans en voeding zonder het te verzwaren. Twee ster ingrediënten zijn argan olie en saffloerolie (distelolie) voor herstel, terwijl gouden micro deeltjes zorgen voor de glans. Ik testte de Mythic Oil Souffle d'Or shampoo en de Mythic Oil conditioner uit. De gewone Mythic Oil shampoo is voor mij net een tikkeltje teveel van het goede. De Souffle d'Or versie is luchtiger en past gewoon beter met mijn haartype. 
L'Oréal Professionnel Mythic Oil

De verpakking van het Mythic Oil gamma vind ik leuk bedacht. De pompflacons zijn handig in gebruik, maar ogen daarnaast ook leuk en vooral heel erg professioneel. Exact zoals bij de kapper. 
De Souffle d'Or shampoo heeft een warme Oosterse geur met noten van jasmijnbloesem, vanille en mandarijn. De textuur is net een tikkeltje anders dan dat je van een shampoo gewoon bent. Het is eerder een gelformule. Ik was mijn haren sinds de tips van Loredana Danese telkens twee keer (per wasbeurt). Zelfs bij de eerste wasbeurt schuimt deze shampoo goed en krijgt je in no time zo'n heerlijke kop vol wit schuim. Deze shampoo reinigt mijn haar prima. Mocht je de combinatie tussen de Souffle d'Or shampoo en conditioner gebruiken, krijg je ongetwijfeld een extra mooi resultaat. Het gebruik van een conditioner bij deze shampoo is wel aan te raden.  Goed om te weten deze shampoo bevat geen siliconen of parabenen. 
L'Oréal Professionnel Mythic Oil

In plaats van de Souffle d'Or conditioner te gebruiken, gebruik ik de conditioner uit de gewone Mythic Oil lijn. Deze lijn richt zich vooral op voeding van het haar. Net als de shampoo zit de conditioner in dezelfde pompflacon. De geur is moeilijker te omschrijven dan bij de shampoo. Ruikt eveneens lekker, maar dit is zo'n typische geur van bij de kapper. Hetgeen wat mij wel opvalt is, dat mijn haren lang lekker blijven ruiken. De textuur van de conditioner zou ik eerder omschrijven als een witte luchtige crème. Totaal anders dan mijn vorige conditioner. Werkt fijn en laat zich makkelijk door vochtig haar verdelen. Nadien zijn mijn haren zacht en makkelijk doorkambaar.
L'Oréal Professionnel Mythic Oil

Deze twee producten ogen niet alleen chique. Ze zijn fijn in gebruik en geven mij een luxe gevoel. Mijn haren zien er glanzend uit en voelen luchtig aan. Mocht je een complete VIP behandeling willen, kan je nadien je haren nog meer in de watten leggen met het Mythic Oil masker. Last van droog of stug haar? Voeg enkele druppeltjes Mythic Oil haarolie toe aan je conditioner voor een extra intensieve werking.
L'Oréal Professionnel Mythic Oil

L'Oréal Professionnel Mythic Oil
het resultaat

Te koop bij de L'Oréal Professionnel kapper.
Mythic Oil Souffle d'Or shampoo 15.55 euro (250 ml)
Mythic Oil conditioner 21 euro (190 ml)

Beauty Treasures

16 opmerkingen:

  1. De originele Mythic Oil heb ik nooit wat voor mij gevonden, en de twee nieuwe producten lijken me dat ook niet echt. Maar je haar ziet er wel goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Welke producten vind jij fijn als shampoo en conditioner :-)

      Verwijderen
  2. Ik vind het Mythic Oil gamma super. De olie is een musthave voor mijn haar en de shampoo vind ik eveneens heel aangenaam ! De Souffle d'Or shampoo en de conditioner heb ik nog niet getest , maar ben dat zeker wel van plan. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De geur van het Souffle d'Or gamma is ook een tikkeltje anders, moet je zeker eens proberen.

      Verwijderen
  3. Ik vind de shampoo voor mij niet goed.. de rest heb ik nog niet geprobeerd.
    Eefje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ohh wauw wat een pracht producten. deze komen op mijn wishlist. Volgde jij mij al op bloglovin? Ik jou nu in ieder geval wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Reacties
    1. De link naar mijn bloglovin is http://www.bloglovin.com/en/blog/2993092/beauty-treasures

      Verwijderen
  6. ik kende deze nog niet, voor mijn haren volgens mij te veel van het goede (word denk snel vet door deze combi) maar jou haren zien er goed uit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De producten zijn wel iets rijker inderdaad. Maar L'Oréal Professional heeft tal van leuke producten in het assortiment.

      Verwijderen
  7. Deze lijken me echt fijn! Ik ben echt van de mythic oil, misschien toch ook maar eens een kijkje nemen voor de shampoo en conditioner :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben dol op deze lijn! Ruikt zo lekker en werkt zo goed!

    BeantwoordenVerwijderen