8 sep 2013

GETEST | ZELFGEMAAKT HERSTELLEND HAARMASKER

Begin dit jaar kocht ik een grote pot kokosolie (ook wel kokosvet genoemd). Ik las op diverse blogs dat het een wondermiddeltje is voor van alles en nog wat. Interessant dacht ik bij mezelf. Via Youtube vond ik een gemakkelijke Do It Yourself video (DIY) waarbij je met behulp van kokosolie een intensief voedend haarmasker kunt maken. Eenvoudig en snel klaar. Kokosolie herstelt de proteïnen in je haar en zorgt voor enorm glanzend haar. Maar is dat ook zo?
 
Filmpje LuxyHair
 
Mijn haar is niet extreem droog of beschadigd. Ik ga namelijk om de zes weken langs bij de kapper om mijn puntjes te laten bijknippen. Maar maar maar, ik kleur mijn haar en maak regelmatig gebruik van hitte (föhn, krultang). Ook dergelijke dingen brengt schade toe. Een intensief herstellend haarmasker is af en toe wenselijk. In het filmpje hierboven kan je zien hoe je zelf thuis aan de slag kunt gaan en wat je nodig hebt.
 
Ik moet toegeven het is een behoorlijk vettig haarmasker. Dus let zeker goed op met kleding. Het beste is dat je je kleren beschermt door over je schouders een handdoek te hangen. Zelf heb ik het masker nog niet getest in combinatie met een warme (vochtige) handdoek of met huishoudfolie. Dat is een optie. Door warmte gaan je haarschubben namelijk open staan waardoor het masker nog intensiever kan inwerken. Maar zelfs als je dat niet doet, is dit een fijn herstellend masker. Na 15 minuutjes inwerktijd ben ik onder de douche gesprongen en was ik twee keer mijn haar en vervolgens nog een beetje conditioner erin. Hetgene mij het meeste opgevallen is, is de glans die mijn haar heeft. Niet normaal. Hier word ik happy van. Na het föhnen pluist mijn haar ook minder dan anders.
 
 
Kortom dit masker ga ik voortaan wat vaker zelf maken. Gemakkelijk, fijn, geeft een mooi resultaat en is bovendien budgetvriendelijk

10 opmerkingen:

  1. Fijn voor je haren hè, ik doe dit ook wel eens regelmatig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oeh ideale tip, heb mijn haar van de week gebleekt dus dit kan mijn haar echt wel gebruiken, thanks voor het delen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je haar glanst inderdaad mooi! Goede tip!
    Eefje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik doe 1 keer per week kokosvet in mijn haar. Als ik die dag de deur niet uit ga, doe ik het s'ochtends zodra ik wakker ben al in en laat het de hele dag zitten. Op lange termijn ga je nog veel meer verschil merken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga het ook wat vaker toepassen! Alleen het is ongelofelijk vettig :D

      Verwijderen
  5. Ga ik ook eens testen... Ik bak alles in kokosvet, dus heb hier wel een voorraad staan!

    BeantwoordenVerwijderen