13 jul 2013

REVIEW MIX: NIVEA, EUCERIN & CORINE DE FARME ZONNEPRODUCTEN

Een tijdje geleden vertelde ik dat een testpanel met enkele zonneproducten richting Spanje vloog voor de ultieme zon-test. De Corine de Farme beschermende zonneolie met SPF30 en Eucerin Sun Allergy zonnegel SPF 50 gingen mee. En zelf testte ik terwijl de Nivea Protect & Refresh SPF 30. Benieuwd naar onze ervaringen?
De Protect & Refresh zonnespray van Nivea is nieuw en in mijn ogen een hele mooie aanvulling op hun Sun Care gamma. Het is een verfrissende vernevelende spray die transparant is, makkelijk uitsmeerbaar is en eenvoudig in gebruik. Voor, achter, links, rechts, onder, boven het lukt je allemaal zonder dat de zonnespray moeilijkheden heeft om te sprayen. Aangename geur en is zelfs verkrijgbaar met een SPF 50 indien je dat wenst.

De Corine de Farme beschermende droge olie met SPF30 heeft een vrij neutrale verpakking. Iets wat niet meteen in de winkel opvalt. Jammer, want het is wel een zonneolie met een hoge beschermingsfactor, iets wat je niet zo vaak tegenkomt. In tegenstelling tot vele andere zonneolies voelt de olie niet vettig aan op de huid. Smeert goed uit en is makkelijk doseerbaar. Een pluspunt is de aangename zomerse geur (geen bounty geur) en prijs kwaliteit zit deze beschermende droge olie zeker goed.


Eucerin lanceerde dit jaar de Sun Allergy gel met SPF 50, speciaal voor zongevoelige huidjes die snel last krijgen van zonneallergie. De verpakking is volledig wit met uitzondering van de dop wat maakt dat je hem snel kan herkennen in je strandtas vanwege het oranje, handig! Het is een zonnecrème die heel wat goeds beloofde en ook aan al mijn verwachtingen voldeed. De crème smeert goed uit, wat niet altijd het geval is bij een factor 50 en laat geen witte waas na! De geur is neutraal, aangenaam maar absoluut niet chemisch. Ik had de indruk dat de crème altijd lekker fris aanvoelde ook al zat hij ganse dagen in mijn strandtas, dat had ik nog niet meegemaakt met andere zonneproducten. In het midden van de vakantie kreeg ik wel opnieuw zonneallergie, maar dit kwam wellicht omdat ik me niet voldoende had ingesmeerd. De crème maakte het in ieder geval niet erger en verzachtte zelfs op een bepaald moment de jeuk. Prijs kwaliteit is zeker oké. Het is niet zomaar een zonnecrème, maar wel eentje met een hoge factor en anti zonneallergie. Bovendien zit er naar mijn mening heel erg veel in zo'n flesje want na 12 dagen smeren (4-5 x per dag) zit er nog heel wat in.


Ontdek je graag nog meer Sun Care producten, dan moet je zeker dit overzicht eens bekijken.
Nivea Protect & Refresh SPF 30 - 16.49 euro (bij de drogisterij en supermarkt)
Corine de Farme beschermende droge olie SPF 30 - 9.99 euro (bij de drogisterij)
Eucerin Sun Allergy gel SPF 50 - 19 euro (bij de apotheek)
Bij deze hartelijk bedankt voor het fantastische testpanel! Hebben ze dat niet goed gedaan ;-)?

6 opmerkingen:

  1. Ik heb net twee uurtjes in de zon gezeten op mijn terras (in vijftig lagen factor miljoen natuurlijk) dus ik weet hoe belangrijk zonnebescherming is! Dit zien er goeie producten uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het testpanel vond het uittesten trouwens ook heel leuk ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijken me allemaal fijne producten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ahh ik hou van die vernevelende sprays, fijn dat betaalbare merken ze nu ook hebben. Ik heb er voor jaar een van Piz buin gekocht en die dingen zijn prijzig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah ik wist niet dat andere merken zulke dingen ook al hebben, ik ben fan van de Nivea versie. Ik heb hem vandaag ook weer gebruikt!

      Verwijderen
  5. Die olie van Corine de Farme is echt zalig !

    BeantwoordenVerwijderen