12 jul 2013

OKSELFRIS DOORHEEN DE ZOMER

Het zomert volop, we mogen op dit moment zeker niet klagen. Al kan ik aannemen dat sommigen het enorm warm hebben op de werkvloer, zeker als je fysiek zware arbeid moet leveren zonder airco... Dan kan je een goede deo meer dan goed gebruiken! Ik zet alvast twee deo's op en rijtje die ik uitgeprobeerd heb.


Ik gebruik al jaren deo's van Dove en Nivea. Meestal wissel ik af, maar over het algemeen stellen deze twee merken mij niet teleur op gebied van deodorant. De Dove Beauty Finish deo is niet geheel nieuw voor mij. Deze deo bevat het beauty mineraal wat ervoor zou zorgen dat je oksels er mooier uitzien, maar eerlijk gezegd geloof ik in dat idee niet. Ik ben vooral blij als mijn deo werkt, een frisse geur heeft en betaalbaar is. Aan deze drie voorwaarden voldoet de Beauty Finish helemaal. Wel even goed opletten voor witte vlekken. Deze zijn er sneller dan dat je denkt als je met je deo niet goed schud voor gebruik. Pluspunt: je kan de Dove Beauty Finish meteen gebruiken na het scheren zonder dat het irriteert.

Daarnaast schreef ik mij een tijdje geleden in voor een testpanel van Therme. Toevallig was ik geselecteerd en ontving ik een paar weken later de Anti Transpirant Zen White Lotus spray. Dit is de allernieuwste deo in het Therme gamma. Eerst en vooral was ik verbaasd door de spray. Het is geen standaard spray zoals je bij de meeste deo's hebt. Maar op zich maakt dat niet zoveel uit. Ik was vooral benieuwd naar de werking ervan. Om heel eerlijk te zijn, is dit niet mijn favoriete deo. Hij werkt oké, maar de geur vind ik een tegenvaller. Als op de verpakking Zen White Lotus staat, verwacht ik een zacht lief geurtje. Maar dat is deze geur alles behalve. Integendeel, ik ruik eerder een alcohol geurtje? Doordat het een vochtige spray is, wacht ik altijd even voor ik mijn t-shirt aandoen, wat ik ook wel jammer vind. Qua zuinig zijn, vind ik deze matig. Doorheen de dag spray ik graag nog even deo bij, de nood aan extra deo heb ik minder bij de Dove Beauty Finish. Kortom een rebuy zal het niet worden, maar ik gebruik hem gewoon op. De Therme Zen White Lotus bevat 0% conservering.


Verder ben ik erg benieuwd geworden naar de nieuwste deo Maximum Protection van Dove. En ook Rexonna heeft hetzelfde product gelanceerd onder dezelfde naam. Niet zo gek, want ze behoren tot hetzelfde moederbedrijf. En je vindt ze bij het Kruidvat ook in dezelfde display. Deze beschermt je tegen zweten, beschermt de huid en de Dove variant zorgt eveneens voor huid hydraterende bestanddelen. Gisteren shopte ik bij de Etos in Nederland de Rexonna versie omdat er een actie (5 euro per stuk) op was en ook omdat ik er zo benieuwd naar ben. Al heb ik wel de indruk dat in België de prijzen van deo's lager liggen.  Want zo kost de Maximum Protection 6.99 euro in België waar in Nederland (bij de Etos) deze 7.59 euro geprijsd stond.
 
Te koop bij de drogisterij en supermarkt.
 
Dove Beauty Finish spray - 3.89 euro
Therme Anti Transpirant Zen White Lotus spray - 6.99 euro
Dove/Rexonna Maximum Protection - 6.99 euro
 
Wat is jouw favoriete deo?

5 opmerkingen:

  1. Mijn favoriete deo (ik gebruik hem al jaren trouw) is de deo cream van Louis Widmer. Superzacht voor gevoelige oksels, geurloos, en stopt het zweten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelf ben ik erg fan van de Rexona deo met paarse dop die momenteel ook bij de action te koop is

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn favoriete deo is absoluut de Lady Speedstick! Jammer dat die niet in België te koop zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik koop ook altijd de deo's van Dove, dat zijn de beste voor mij !

    BeantwoordenVerwijderen