25 apr 2013

HANDIGE TIPS OP EEN RIJTJE OM ZELFBRUINER TE GEBRUIKEN

Durf jij het aan om thuis zelf aan de slag te gaan met zelfbruiner? Ik alvast wel. Mits enkele handige tips bij de hand kan er haast niets mis lopen en heb je binnen een mum van tijd een schoon bruin velleke.

DHA wat is dat nu? DHA is een belangrijk bestanddeel van zelfbruiner. Of je nu kiest voor een zelfbruiner in crème, gel of spray vorm, ze bevatten allemaal dezelfde stof. Er ontstaat een chemische reactie (klinkt vreemd) waarbij DHA gaat oxideren met onze bovenste huidlaag. Dit zorgt ervoor dat je er bruiner uitziet, maar dat het na een tijdje ook weer verdwijnt. Na een paar dagen vernieuwen onze huidcellen waardoor ons mooi bruin kleurtje ook weer verdwijnt. Onderhouden is de boodschap. Kan het kwaad? Neen, geen enkel wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het gebruik van zelfbruiner schadelijk is. Daarentegen weten we wel dat overmatig zonnen en zonnebanken wel een nefast effect heeft op de huid.

Hoe breng je zelfbruiner vlekkeloos aan? Een eenvoudig zes stappenplan brengt raad! Eerst en vooral bepaal je in de winkel/webshop welke zelfbruiner je wil uitproberen. Er zijn verschillende soorten (spray, gel, lotion, crème) maar daarnaast maken bepaalde merken ook een onderscheid tussen de huidskleur (bv speciaal voor een lichte huid). Eens je gekozen hebt, start je met het voorbereiden van de huid. Scrub de huid, op deze manier verwijder je dode huidcellen. Hiermee voorkom je een vlekkerig resultaat en zorgt het er ook voor dat je langer plezier hebt van je bruine teint. Besteed extra aandacht aan droge plekken zoals knieën en ellebogen. Breng de zelfbruiner aan op een gehydrateerde huid. Zodat de zelfbruiner zich makkelijker laat verdelen. En dan is het tijd voor het echte werk! Zelfbruiner aanbrengen. Ga zorgvuldig te werk en zorg er zeker voor dat je geen plekje overslaat. Start altijd met een dun laagje, de dagen nadien kan je de kleur alsnog opbouwen. Pas op met droge of eeltplekken, want op deze plaatsen kan een zelfbruiner anders uitpakken dan op een ander plekje. Was je handen! Zeker niet onbelangrijk, want anders heb je de dag nadien prachtig gekleurde handplamen. En tot slot spring niet meteen in de kleren, maar zorg ervoor dat de zelfbruiner de kans heeft om op te drogen. Als je dit stappenplan doorloopt, is er weinig kans op mislukken. Een mooie bruine teint is nabij. Let wel nog even op met bleke kledingstukken, want af en toe geeft zelfbruiner af en krijg je lelijke bruine vlekken, die soms moeilijk te verwijderen zijn.

Zie je onmiddelijk resultaat? Meestal niet, het liefste breng ik 's avonds mijn zelfbruiner aan en de dag nadien sta ik op en zie ik een opmerkelijk verschil.

Begint je teint er vlekkerig uit te zien, dat kan na een tijdje, start dan met een nieuw stappenplan en start met een grondig scrubbeurt. Je gaat meteen merken dat je teint er egaler uitziet. Zelfbruiner in je gezicht kan perfect, maar verkies het liefste eentje dat daar ook voor bestemd is.

Schrikt zelfbruiner je nog steeds af? Dan kan je een pompje zelfbruiner mengen met meerdere pompjes bodylotion. Lees hier alles over in een eerder geschreven artikel: mijn tip voor een tintje. Of tegenwoordig verkopen ook allerlei merken zoals Dove en Nivea een bodylotion met een vleugje zelfbruiner.

Ik ga alvast aan de slag met verschillende soorten zelfbruiner van diverse merken. Mijn ervaringen lees je ongetwijfeld binnenkort hier op Beauty Treasures. Kan je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Dan is de L'Oréal Sublime Bronze Express Pro een goede keuze als je niet te veel geld wil spenderen.

L'Oréal Sublime Bronze te koop bij de drogisterij/supermarkt
Curasano Spraytan Express te koop online
WhitetoBrown tanning mist te koop online
Beauty Tan te koop bij een schoonheidssalon of online
Sisley Selftanning hydrating body skin care te koop bij de parfumerie
Marc Inbane zelfbruiner te koop online
Vita Liberata speciaal voor het gelaat te koop online
Gebruik jij af en toe zelfbruiner?

6 opmerkingen:

  1. Handige tips! Ik meng ook altijd met bodylotion.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb de bodylotion van dove. super hoor. maar wil toch eens die van l'oreal gebruiken. bedankt voor de tips

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met de L'Oréal Sublime Bronze Express Pro (staat niet op foto) maar is een spray en die werkt heel gemakkelijk.

      Verwijderen
  3. De Sublime Bronze vind ik ZO goed, echt een van mijn favorieten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is inderdaad ook een goede zelfbruiner met weinig kans op strepen.

      Verwijderen