1 dec. 2014

NARS | AND GOD CREATED THE WOMAN REVIEW, SWATCHES & LOOK

Op mijn wishlist stond hoog genoteerd het NARS And God Created The Woman kit. Toen ik hoorde dat mijn broer en schoonzusje naar Barcelona gingen, vroeg ik hun om dit voor mij mee te brengen. Mijn geluk kon niet op toen ik het cadeau kreeg voor mijn verjaardag, yeah!


NARS is voor mij een nobele onbekende met uitzondering van een Velvet Gloss lip pencil. Door online swatches, looks en reviews te zien en te lezen, wist ik dat dit merk mij niet teleur ging stellen. Een palet kan ik dit niet noemen, eerder een kit, want naast een zesdelig oogschaduwpalet krijg je ook een kwast en een oogschaduwbasis erbij. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. 

De Smudgeproof Eyeshadow Base (travelsize) heb ik voorlopig nog niet gebruikt. Ik gebruik de laatste restjes van mijn geliefde Too Faced Shadow Insurance primer op. Vandaar dat ik deze nog even ongeopend laat. 


And God Created The Woman palet bevat zes kleuren waarbij er gezocht is naar een mooi evenwicht tussen verschillende finishes.  Hierdoor is het palet makkelijk te gebruiken voor diverse looks. Zelf vind ik het fijn dat er een matte donkere oogschaduw in het palet zit. Perfect om een look extra smoky te maken ofwel om een buitenste ooghoekje net wat te intensifiëren. Het enige wat ik mis, is een champagne matte highlighter. Dan was de kit voor mij meer dan perfect. 

Bellissima II, Kalahari I, Night Clubbing 
Alahambra I, Galapagos, Coconut Groove

Het palet is klein, dus verschrik niet als je dit in werkelijkheid ziet. Het is net iets groter dan mijn handpalm. Als je regelmatig onderweg bent en/of reist dan is dit formaat makkelijk om mee te nemen. De kwaliteit van de oogschaduws is prima met weinig fall out. Goede pigmentatie waardoor je heel weinig product nodig hebt voor een mooie kleurintensiteit.


De Wide Contour Brush #43 (travelsize) is een compacte kwast met schuin geknipte haartjes. Hierdoor kan je heel mooi oogschaduw blenden en aanbrengen op grotere oppervlakte van je ooglid zoals het wenkbrauwbot, bewegend ooglid of boven je arcadeboog.


De kwaliteit van deze kwast is prima. Lekker vol en stevig terwijl de haartje zacht aanvoelen. Tijdens het gebruik verliest de kwast amper tot geen haren.


Deze kit is geen teleurstelling, integendeel! Ik gebruik het palet enorm graag. NARS heeft fantastisch werk geleverd met het selecteren van deze kleurcombinatie. De oogschaduws passen mooi bij elkaar. Kalahari is intussen gebombardeerd tot favoriet. Mocht je de kans hebben om dit setje van dichtbij te gaan bekijken, doe dat dan zeker!

Voor de look gebruikte ik op het bewegend ooglid Kalahari, in de arcadeboog Belissima en Coconut Groove in de buitenste ooghoek om de look te verdonkeren. Langs de wimperrand bracht ik met een fijne eyeliner brush Night Clubbing aan. Onder het oog gebruikte ik ipv een donkere oogschaduw ditmaal een frisse, lichte kleur namelijk Alahambra.

   
Te koop via Sephora.fr of via de NARS webshop - 45 euro


Wat vind jij van deze kit?

Beauty Treasures

17 opmerkingen:

 1. Waauw, prachtpalet zeg, en je look is - zoals verwacht - ook heel mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi palet met draagbare kleuren. Heel mooi om als cadeautje te krijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige palette! Mooie look heb je ermee gemaakt Steffi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een prachtig palette, je hebt een mooie look gemaakt trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat heb je er weer een mooie look van gemaakt! Jammer dat veel merken in België niet te krijgen zijn!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, maar gelukkig kunnen we online nog heel wat bestellen ;-)

   Verwijderen
 6. Erg mooie make up, en het staat je fantastisch. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ohhhh wat een pareltje, prachtige look heb je ermee gemaakt....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie kleurtjes, perfect draagbaar voor overdag en 's avonds, en wat een leuke look heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie look heb je gemaakt! De kleurtjes passen erg goed samen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb al enkele malen op het punt gestaan om dit online te bestellen, maar nu moet ik de misschien wel eindelijk bestellen Je hebt er een mooie look mee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. amai heel mooi doosje! en mooie look

  BeantwoordenVerwijderen