4 mrt 2012

REVIEW CLARINS - FLUIDE HYDRATANT MATIFIANT

Een tijdje geleden kreeg ik een luxe staal bij Ici Paris XL van de Clarins Fluide Hydratant Matifiant. Volgens de verkoopster de ideale match voor mijn huidtype. Ik was dan ook erg benieuwd om deze dagcrème uit te proberen. 


De Fluide Hydratant Matifiant is een hydraterende emulsie die geschikt is voor de gecombineerde huid. Het maakt de huid zacht, verkleint de poriën en laat de huid er mat uitzien door de shine free protector. En misschien niet onbelangrijk om te vermelden als je last hebt van een gecombineerde huid die misschien ook onzuiver is, dit product is niet comedogeen (verstopt de poriën niet). Klinkt erg goed in mijn oren, benieuwd wat ik van dit product vind?

Helaas ben ik teleurgesteld door dit product. Meestal kan ik nog wel enkele goede punten aanhalen waardoor ik niet uitsluitend negatief kan/moet zijn, maar dit product voldoet totaal niet aan mijn verwachtingen. Ik heb dan ook de vraag aan mezelf gesteld of ik niet teveel verwacht had. Maar stel je koopt dit product bij de parfumerie, je betaalt al snel 30 euro dan mag je toch een klein beetje verwachting hebben niet?

Alles verloopt prima in de ochtend. Op de emulsie is weinig aan te merken, is erg licht en voelt fris aan op de huid bij het aanbrengen. Wordt snel en makkelijk geabsorbeerd door de huid, en is bijna geurloos. Nu als je een lekker geurtje wilt aan je dagcrème weet je uiteraard dat Clarins niet het merk is waarvoor je bij de parfumerie moet kiezen.  Maar tegen de middag, voel je dat je huid precies het niet meer kan houden en vettig aanvoelt. Terwijl dat absoluut niet de bedoeling is, of kan zijn. Tenslotte is dit een product uit de Soins Eclat Mat lijn. Ik had toch tenminste verwacht dat ik de dag door zou komen met een iets of wat gematteerde huid. En dat is voor mij een totale afkapper. Tevens weet ik niet in welke mate deze dagcrème de poriën kan verkleinen, eerlijk gezegd geloof ik daar niet in dat crèmes dat kunnen. Hoogstens kan je met behulp van een crème de huid zo goed hydraterend dat je huid vol is aan vocht, waardoor de porie fijner lijkt.


Kortom in mijn ogen heeft dit product zijn opzet gemist, maar mocht je zelf ervaring hebben met dit product. Dan ben ik zelf heel erg benieuwd naar jouw mening.

Te koop bij de parfumerie prijs per stuk (50 ml) 30.50 euro.

4 opmerkingen:

  1. Oei, dat is minder goed! Wel fijn dat je eerlijk je mening geeft, ook al is die minder positief :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer, Clarins doet het over het algemeen altijd goed bij mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Spijtig aangezien het toch wel een duurder product is..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Steffi, mag ik even inbreken? Het lijkt mij dat je niet helemaal goed geadviseerd bent. De Fluïde Hydratant Matifiant verkleint niet de poriën. Daar zou je het Serum Anti-Pores Dilatés voor moeten hebben. Bij dit laatste product ga je alleen resultaat zien, wanneer je het elke dag trouw 2x per dag aanbrengt. Na minimaal dit 3 maanden gedaan te hebben, ga je resultaat zien. Ook met de Fluïde Hydratant Matifiant zou ik je niet geadviseerd hebben. Jammer want dan kan het niet anders dat je teleurgesteld wordt door een product. Volgende keer gewoon even bij mij online langs komen? :-)

    BeantwoordenVerwijderen