14 aug 2020

THE BODY SHOP STAY COOL ZOMER COLLECTIE

Lukt het nog een beetje om het hoofd koel te houden tijdens deze hittegolf? De Stay Cool zomer collectie van The Body Shop past perfect bij dit weer. Verfrissende geuren en lichte texturen maken het douchen en de verzorging nadien extra aangenaam. Momenteel zijn er twee varianten te koop: Cool Cucumber en Zesty Lemon. Kan je raden welke mijn favoriet is?

The Body Shop Stay Cool
 

 

De komkommers en citroenen die verwerkt werden in deze Stay Cool zomer collectie werden beschouwd als tweede keuze. Ze waren niet geschikt voor verkoop wegens te krom of te knobbelig. Met andere woorden niet perfect genoeg, gelukkig geeft The Body Shop hun een tweede leven. Op deze manier belandt het voedsel niet in de vuilbak. In totaal zijn er zeven limited edition producten te koop. De Cool Cucumber lijn is de uitgebreidste.

Cool Cucumber 

De Cool Cucumber lijn bestaat uit een douchegel, een body yogurt, een handcrème en een body butter. Naast komkommer bevatten de producten ook biologische, natuurlijke menthol voor extra frisheid. Je voelt meteen de frisheid als je deze producten gebruikt. Heerlijk koel en fris. De menthol is zeker merkbaar. 

The Body Shop Cool Cucumber
 

Je kan er een echte routine van maken, door te starten met de Cool Cucumber douchegel. Na het douchen kan je kiezen tussen de klassieke body butter of liever de body yogurt. De body butter is een echt cult product bij The Body Shop. De Cool Cucumber body butter is een zomer editie en is minder vol dan bijvoorbeeld de shea of olijf body butter. Desondanks intensief hydraterend en maakt de huid heerlijk glad. De body yogurt is luchtig en heeft een geltextuur. Trekt super snel in de huid en je kan je nadien meteen aankleden. Extra tip: leg de body yogurt eens in de frigo voor extra verkoeling. 

The Body Shop Cool Cucumber

Overdag na het handen wassen kan je de Cool Cucumber handcrème gebruiken. Ik vind de handcrème dun van textuur en perfect voor op het werk. Trekt snel in, maar is voor mij niet de meest voedende handcrème. Hoe dan ook, in Corona tijden komt een handcrème altijd van pas.

The Body Shop Cool Cucumber

body butter - handcrème

Van de geur moet je houden. Het is echt de geur van verse, waterige komkommers. Hoewel ik super graag komkommer eet in mijn salades, is de geur niet iets waar ik naar zou grijpen tijdens het beauty shoppen. Hoe dan ook, je moet de geur gewoon zelf eens gaan besnuffelen bij The Body Shop.

Zesty Lemon

Deze geur daarentegen is subliem! De geur van frisse, zure citroen is ideaal voor hoogzomer dagen. Verrukkelijk fris, zalig voor in de ochtend als kick off van de dag, maar zelf douch ik meestal 's avonds. En ook 's avonds vind ik dit heerlijk. Citroen is een bron aan vitamine C en antioxidanten. 

The Body Shop Zesty Lemon
 

Net als bij de Cool Cucumber bevat Zesty Lemon enkele fijne bodycare producten namelijk een douchegel, een body scrub en een body yogurt. Minder uitgebreid, maar nog steeds prima voor het hele lijf mee te verzorgen.

De douchegel gebruik ik intussen bijna dagelijks. Af en toe wissel ik eens af. Ik heb totaal geen last dat de douchegel uitdrogend is of dergelijke. De body scrub is een suiker in gel textuur. Meestal bevatten de scrubs uit de zomerlijn een gel textuur. Hierdoor niet de meest intensieve scrub die er is, maar prima voor twee keer per week te gebruiken. Daarnaast ook geschikt voor de gevoelige huidjes en gevoelige delen van het lichaam zoals borstkas en borsten. 

The Body Shop Zesty Lemon
The Body Shop Zesty Lemon

De body yogurt in dezelfde geur maakt de bodycare behandeling compleet. De gel bevat amandelmelk als hydratator. Voor mij is het een soort vocht bommetje dat je op de huid smeert en dat in een recordtijd ingetrokken is. De echte droge huidtypes gaan dit onvoldoende vinden.

The Body Shop Zesty Lemon
scrub - body yogurt 

Te koop bij The Body Shop
Shower Gel 250 ml - 7 euro
Body Scrub 250 ml - 18 euro
Body Yogurt 200 ml - 10 euro
Handcrème 30 ml - 5.5 euro
Body Butter 200 ml - 17 euro

Beauty Treasures
bloglovin'
- twitter - facebook - youtube - instagram
samples

4 opmerkingen:

  1. Beide geuren zijn jammer genoeg niet echt mijn ding. ik ben meer van het zoete :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan zijn deze twee inderdaad niets voor jou. Meestal zijn de geuren uit de kerstcollectie iets zoeter.

      Verwijderen
  2. Oh, vind deze collectie zo fijn!! De douchegels zijn hier intussen al allebei opgebruikt. Ik ben ook vooral fan van de citroen.

    BeantwoordenVerwijderen