9 aug. 2020

REVIEW HAWAIIAN TROPIC SUNCARE

Hawaiian Tropic is voortaan te koop in België. Natuurlijk kon ik het niet laten om dit suncare merk uit te proberen en uit te testen. Het is de zomer van de staycation en om te genieten in eigen land. Ik neem het vrij letterlijk en wij leven quasi van dag tot dag zonder enige plannen te maken. We zien wat de dag ons brengt en genieten vooral thuis. Ik hoorde dat augustus tropisch warm zal worden, dus dat beloofd voor mijn verlof dat dinsdag van start gaat. Dan kan je maar beter goede zonnebescherming bij de hand houden.
Hawaiian Tropic
Ik kreeg van Hawaiian Tropic een mooi pakket toegezonden om kennis te maken met daarin de Satin Protection SPF 15, de Silk Hydration Air Soft aftersun en een tanningolie. De laatste heb ik nog niet getest, omdat ik dit vooral fijn vind op vakantie aan het strand/zwembad.

Satin Protection SPF 15
De warmte van de zon op de huid is heerlijk, toch is het niet onbelangrijk om je goed te beschermen. Want de zon kan blijvende schade aanrichten en zelfs huidkanker veroorzaken. De Satin Protection zonnecrème beschermt de huid, bevat enkele hydraterende ingrediënten en geeft een mooie subtiele glans aan de huid. Opvallend is de glans niet, maar als het zonlicht op je huid komt, merk je het mooie iriserende effect. Ik ontving de SPF 15. Zelf vind ik een SPF 15 vrij laag en persoonlijk zou ik eerder een SPF 30 of 50 aankopen. Die overigens ook bestaan. De geur is heerlijk zomers. Een beetje kokos, een beetje monoï. Het is zeker geen straf om rond te lopen met deze heerlijke geur op je lijf. De textuur smeert lekker, voelt niet plakkerig of vet aan. 
Hawaiian Tropic Satin Protection
Natuurlijk kon ik het niet laten om de INCI lijst eens nader te gaan bekijken. Let op, alles wat ik zeg ik gebaseerd op mijn persoonlijke mening. Ik ben tenslotte een hobby blogger en geen professional noch een arts. Mijn bronnen zoek ik op via de lijst van Jetske Ultee of andere INCI trefwoordenboeken zoals Paula's Choice, Weleda, ... . Na wat opzoekwerk kan ik vaststellen dat de Satin Protection bestaat uit chemische UVA als UVB zonnefilters. Zoals  octisalate, avobenzone, homosalate en octocrylene. Enkelen hiervan kunnen huidreactie geven, mogelijks vrije radicalen veroorzaken en zelfs beschouwd worden als hormoonverstoorder. Verder bevat de zonnecrème emollients, verzorgende ingrediënten zoals glycerine en cetaryl alcohol. Parfum is tamelijk hoog gedoseerd en de speciale fruit- en plantenextracten zijn zeer laag gedoseerd. Daarom dat je deze ook allemaal achteraan in de rij terugvindt. Is het een slechte zonnecrème? Nee, de textuur en de geur is heerlijk. Ik ben ervan overtuigd dat je beter een zonnecrème smeert dan geen. Want dit biedt tenminste enige vorm van bescherming, hoewel er in het algemeen betere zonnefilters op de markt zijn. Als je zongevoelig bent en allergisch voor parfum dan skip je deze beter en kijk je uit naar een mineralen zonnecrème. Voor de rest is dit een EU gecertificeerd product, dus ik neem aan veilig voor de gezondheid van ons allemaal. Dus voor mij prima.
Hawaiian Tropic

Silk Hydration Air Soft
De verpakking vind ik fascinerend. Eerst dacht ik dat de swirl de verpakking zelf was, maar nee hoor! De swirl is afkomstig van de aftersun. Wat een mooie textuur. Een heerlijke mix tussen een verkoelende gel en een hydraterende lotion die snel intrekt, geen plakkerig gevoel geeft aan de huid en fris aanvoelt. De formule is verrijkt met kokosolie en papaja. Geeft een mooie glans aan de huid en zorgt ervoor dat je je bruine teint langer kan vasthouden. Had ik al gezegd dat de geur van deze aftersun goddelijk is?
Hawaiian Tropic Silk Hydration Air Soft

Bescherming van de huid en van de omgeving
90% van de producten zijn veganistisch en de producten worden niet getest op dieren. Bovendien wordt het merk ook niet verkocht in landen waar dierenproeven vereist zijn. 
 
De zonnelotions van Hawaiian Tropic bevatten geen oxybenzone. Deze veelvoorkomende stof in zonnecrèmes is erg vervuilend voor het milieu en schadelijk voor het leven in zee.
 

Hawaiian Tropic is te koop bij de drogisterij en bepaalde supermarkten (bv Carrefour, Colruyt, Spar)
Satin Protection SPF 15 180 ml - 14.99 euro
Silk Hydration Air Soft aftersun 180 ml - 15.99 euro


Beauty Treasures
bloglovin'
- twitter - facebook - youtube - instagram
samples

4 opmerkingen:

 1. Oh deze zien er leuk uit, en ik kan me voorstellen dat ze heerlijk ruiken! IK ga er toch eens voor kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze ruiken echt hemels! Ik heb ze gisteren nog gespot bij Kruidvat. Ze zijn regelmatig in de aanbieding.

   Verwijderen
 2. Zo benieuwd naar het merk en de geuren. ze klinken alvast heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen